Hyviä SACD-levyjä

  • Keskustelun aloittaja kre
  • Aloituspäivämäärä

kre

Hifiharrastaja
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
9 620
Laitetaanpas tähän ketjuun hyviä SACD-levyjä.

Sostakovich: Pianokonsertot 1 ja 2, Stsedrin: Pianokonsertto 2. Marc-Andre Hamelin, Andrew Litton, Hyperion

Sostakovitsin ensimmäinen konsertto on näistä minulle vanhempi tuttavuus. Mutta tältä levyltä sitä tuli kuunneltua totta vieköön uusin korvin. Hamelinin terässormet on kuin tehty tähän musiikkiin ja Litton vie teoksen lukuisat temponmuutokset loogisesti ja eleettömästi läpi. Toisessa osan lyijynharmaa raskaus pakahduttaa ja finaalin sirkuskarnevaalissa sukat pyörivät jaloissa. Äänitys Hyperion-tyyliin huippuluokkaa. Kerrankin konserttiflyygeli kuulostaa hyvältä ja on samalla tasapainossa orkesterin kanssa.

Toinen iloinen yllätys oli Stsedrinin konsertto. Moderni sävelkieli ei avaudu ensikuulemalta, mutta finaalin jazz-lainaukset saavat leveän hymyn kasvoille. Ensimmäisellä kerralla piti ihan kelata taaksepäin ja tarkistaa että soittiko ne oikeasti noin. Nimittäin kesken pahimman vyörytyksen sinfoniaorkesteri muuttuu hetkellisesti jazz-trioksi ja kohta kvartetiksi. Orkesterin hätkädyttävät purkaukset tekevät tästä ainakin loistavaa testimateriaali toistolaitteille.

Tämä saa jopa minun erittäin kriittisellä asteikolla viisi tähteä.
 
Tässä yksi: Big Guns - The very best of Rory Gallagher 2CD (vai pitäisikö sanoa 2SACD). Levy on 5.1 -kanavaiseksi miksattu, jos joku sellaisesta on kiinnostunut. Itsellä vain CD -soitin, mutta musiikin takiapa tuon ostinkin. Varmaan kuunneltava SACD: nakin.
 
Back
Ylös