Mika K sanoi:
...itsellä ainoa todella merkittävä kokemus näiden kanssa on Isotekin joku ties minkä mallinen virtasuodin. Tuli kyllä soundiin mustaa taustaa ja detaljeja jne, mutta samalla tappoi musan rullaavuuden aika kiitettävästi eli ei todellakaan innostanut musiikkia kuuntelemaan...
Mielenkiintoista! Olen itse aikoinaan omistanut suomessakin korkealle arvostetun Ps Audion virtasuodattimen parannellun ns. High Current-version ja kokemukseni rullaavuuden menetyksestä on yhtenevä Mika K:n kanssa.
Toisaalta taas uudehkot Direct Audio AF-1-virtafiltterini Saksasta ovat ainoat suodattimet, joilla tuon rullaavuuden olen saanut pysymään kelvollisena. Nämä ovat muutenkin hintalaadultaan (maksavat 400€ tilattuna) parhaat kokeilemani. Sisäisen johdotuksen pitäisi olla Van Den Hulia ja laitteisiin saa kuhunkin yhden virtajohdon kytkettyä. Kokeilin piruuttani sourcelle kahta Tsunami Plussaani (mitä muuten on verrattu ulkomaalaisen foorumin käyttäjäkokemuksissa Wattgaten entry-level-liittimin paranneltuna varsin ylivertaiseksi tuohon mainittuun ja itseäkin kiinnostavaan Shunyata Pythoniin) ja näiden Acoustic Zenien väliin tuikkasin yhden virtasuodattimen.
Oli aika huima kokemus. Homma kyllä toimi, mutta oli mulle hieman liian kallis ratkaisu. Mulla on yksi levy, mikä on nauhoitettu Nagralla 70-luvun sisällä muutaman pyramidin sisältä Egyptistä. Huiluvirtuoosi Paul Horn siellä heittelee sooloaan psalmejen ja improvisaation muodossa. Tuota levyä olen kuullut kasettina, vinyylinä ja nyt cd:nä vuodesta toiseen. Mitään uutta sen ei "hifimielessä" pitäisi tarjota.
Äänitystavasta johtuen tunsin ensimmäistä kertaa olevani tuo Nagran kanssa puljaileva äänittäjä siellä Kheopsin ja Khefrenin pyramidin kuninkaan kammiossa. Oli muuten iso tila, ja pimeä! Karkeat kiviseinät ja kylmää kivipölyä ilmassa. Katsoin tämänkaltaisen presentaation olevan itselleni liikaa härmäläisenä harrastajana, mutta tietyssä mielessä -tälläkin hetkellä- tuota yhdistelmää on kiusallisella tavalla ikävä. Miltäpä tuollainen yhdistelmä kuulostaisikaan, jos vielä virtasuodattimen iec-rungon ja schuko-pistokkeen korvaisi... Sanotaan hieman omia kiinnostuksen kohteitani toistaen, vaikkapa rhodiumkäsitellyillä versioilla. Ja samanlainen silaus erehdyttävästi Supran liittimiä muistuttavien Tsunamien päiden terminointiin. Jos on varaa sekä virtasuodattimeen, että kahteen Tsunami Plussaan, niin tuollainen
upgrade ei tule lompakolle liian raskaaksi.
Tunnustaako kukaan päivittäneensä kaupallisten virtajohtojen liittimiä oletettavasti parempiin? Wattgatejen kanssa 2000-luvun alkupuolella hääräilleistä ulkomaalaisharrastajista toinen painotti liitinvalintojen tärkeyttä kokonaisuudessa. Kokemuspohjaisesti hän kertoi suosivansa Wattgaten jokseenkin edullista 320-sarjaa, mieluimmin samanaikaisesti johdon molemmissa päissä. Tästä voin yrittää arvailla, että itse Tsunamin kaapelin osalta sointibalanssi on jo siinäkin hyvällä mallilla. Tuon 320-liitinsarjan luonnehan on sekin luonnehdittu neutraaliksi. Usalainen hypetetty Wattgate, made in China. Oujee. Mitähän saataisiinkaan aikaan vaikkapa Sinen tai taiwanilaisen IeGon liitin-upgradella?
Jos sopii hieman jossitella enemmänkin, niin toinen mielenkiintoinen taiwanilaismerkki on kelatavarana todella tyyristä ja jämerän kokoista kaapelia valmistava Neotech. Oman järjenjuoksuni mittapuulla tolkuttoman kallis NEP-3001 kiinnostaisi silti päästä testaamaan, asianmukaisin liittimin. Taitaapa tuosta löytyä googlellakin jonkun diy-harrastajan positiivisia kokemuksia. Kuitenkin liki 100 dollarin metrihinta muine lisineen on itselleni enemmän kuin vähän liikaa.