Hyvät tulppaluurit?

uenksija

Käyttäjä
Liittynyt
1.5.2008
Viestejä
8
Hei!

Meikän eka kirjotus, jee... Osaisko joku suositella mulle hyviä voimakkaasti taustamelua vaimentavia tulppatyylisiä luureja? Hintaluokka 100-150 euroa. Pitäis olla semmonen, ettei tartte kuulokevahvistinta erikseen (käyttäisin varmaankin iPODin kanssa). Tykkään kuunnella aika paljon musaa junassa ja vastaavissa paikoissa. Oon viimeaikoina kuunnellut Kossin tulppaluureilla, malli taitaa olla toi Keb24b. Jotenkin tuntuu, että toi ei vaimenna tarpeeks. Olen huolissani siitä, että musaa tulee luukutettua liikaa taustamelun peittämisen takia. Tinnitustakin löytyy jo niin pitää olla varovainen (musan kuuntelun rajoittaminen ei kuitenkaan ole vaihtoehto). Noissa Kosseissa tuli mukana kolmea eri kokoa niitä "tulppia", ja ittelläni ainoastaan ne pienimmät pysyy kunnolla korvissa. Eli jos joku osais suositella jotain hyviä luureja niin kiitollinen oisin... Suositusten perusteella noi luurit joutuukin ostamaan tai siis tilaamaan, koska lähden suht pian Venäjälle koko kesäks niin ei oikeen ehi lähtä Helsinkiin täältä Kuopiosta kokeilemaan ja metsästämään luureja. Kiitos etukäteen!
 
Ainakin omasta kokemuksesta voin suositella äänenlaadullisesti ja hinta/laatusuhteeltaan näitä: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=22664

Äänenvaimennusta nämä luurit eivät kyllä hoida niin suhteellisesti kuin koss, joten tähän käyttötarkoitukseen vaikea sanoa. Itse käytän pyörämatkalla kouluun ja takaisin (Yht. 6 km) ja musiikin soidessa en kuule yhtään jos joku vaikka huutaisi lähellä minua, ainoastaan musiikki kuuluu korviini.

Näitä ei myöskään tarvitse taitella kasaan, vaan isket vain korviin kiinni.
 
www.finfonic.fi

Tuolta löytyy myös Kuopion edustus.

Tuon ketjun Vaasan edustukselta tuli vuosia sitten hommattua vaimentavat monitorit rumpujen soittoon. Maksoi kai joku 150€, ovat jotain Shure-klooneja. Mielestäni ääni on aikas hyvä, tosin keskiääniä painottava, kun on ilmeisesti laulajille alunperin tehty. Minulla on noihin "korvaistukoihin" myös 25db vaimentavat suodattimet, mutta nämä monitorit vaimentavat vielä enemmän.

Nuo monitorit (sekä suodattimet) vaimentavat muuten sillä lailla älykkäästi, että ulkopuolelta kuuluvat äänet ovat luonnollisia ja tasapainoisia. Esimerkiksi rumpuja soittaessani kaikki rummut ja pellit kuulostivat aidoilta eikä tukahdetuilta, kuten vaahtomuovitulppia käytettäessä.

Koska nämä tehdään jokaiselle yksilöllisesti ottamalla muotti molemmista korvista, on täydellinen istuvuus taattu. Tietysti kun istukat ovat jotain silikonia, niin saattavat pitkässä kuuntelussa alkaa hieman hiostamaan. Tämä on kuitenkin tuttua myös muista kumisista kuulokkeista.

Tietysti voit metsästää Shuren kuulokkeita tai selata myyntipalstaa täältä tai Hifimaailmasta. On siellä jotain nappiluureja liikkunut, tosin en tiedä kuinka hyvin vaimentavia.
 
Minkälainen mahtaa olla kysyjän musiikkimaku? Atrioissa lienee paras ja tukevin bassotoisto. Etymoticeissa puolestaan on hyvin ohut bassotoisto, mutta omaavat ehkä muuten kaikista "tarkimman" äänentoiston. Ultimate Ears super.fi 5 prot:t on ihan kehuttuja kapistuksia, ongelmia on tosin monilla ollut istuvuuden kanssa. Itselläni on ruotsalaiset Q-Jays:it, jotka ovat hieman kirkkaahkot, hyvin tarkat ja bassotoisto on ihan napakkaa. Keskiäänialue jättää tosin hieman toivomisen varaa, mutta tyytyväinen olen ollut. Äänten eristävyys lienee näissä keskitasoa?
 
Minulla on Shure e3c:t. Aika hyvä-ääniset ne ovat. Bassoa ei ole liikaa kuten joissain nappikuulokkeissa on. Ääni ei helposti kuunneltava mutta ehkä hieman erottelevuuden kustannuksella. Huonoin puoli on mielestäni liian paksu johto. Johto on näin kyllä kestävä mutta mukavuus olisi parempi jos johto olisi vähän ohuempi ja pehmeämpi. Shuret eristävät myös hyvin ääntä. Sekin on joskus hyvä ominaisuus mutta esim. kaupungilla ja liikenteessä haluaisin kuulla paremmin mitä ympärillä tapahtuu. Periaatteessa siis ihan hyvät korvanapit mutta luulen että samaan hintaan voi saada paremmatkin. Nämä maksoivat muistaakseni >150eur ja siihen nähden ovat kyllä vähän muoviset ja laadukkuuden tunne puuttuu.

Summasummarum: Voin yllä mainituin varauksin suositella Shure e3c korvanappeja jos löytyy normaalihintaa halvemmalla.
 
Shure on lanseerannut nyt myös tavallisille kuluttajille tarkoitetun SE-malliston. Viisi eri mallia käsittävä kokonaisuus perustuu PRO-malleihin mutta erilaisia mukavuuteen ja käyttöön liittyviä "parannuksia" on tehty. Mallit ovat SE110, SE210, SE310, SE420 ja SE530. Muistaakseni hinnat lähtevät hieman reilusta 100 eurosta eteenpäin. Varsin vakuuttavia nappeja, kun niitä maahantuojalla kokeilin. En ole vielä jälleenmyyjä. Pian niitä pääsee myös kuuntelemaan useassa paikassa laadukkaasti.

-Kimmo-
 
Kiitos vinkeistä. Pitää noita tsekkailla. Haluaisin vielä painottaa nimenomaan sitä, että eristävyys on minulle tärkeä ominaisuus. Tyhmää luukuttaa luureja ja tuhota kuuloa sen takia, että ei muuten kuule musiikkia ympäristön melun takia... Toisaalta pakko myöntää, että olen alkanut viimeaikoina kuunnella kotona hiljaisessakin usein samalla voluumilla kuin ulkonakin, etenkin jos musatyyli on sellaista, missä voimakas agressiivinen äänenvoimakkuus on tavallaan tarkoituskin (punk/garage rock). Muttajoo, ei noi meikän halpis-Kossit oo mitkään "hifiluurit" kuitenkaan, joten hyvä ostaa paremmat.

PS: musatyyleistä sen verran, että kuuntelen reggaesta rokin kautta teknoon, eli kaikkea musaa oikeastaan, paitsi heviä.
 
Back
Ylös