Hyvälaatuisia levyjä tuottavat levy-yhtiöt

ArtoK

Käyttäjä
Liittynyt
14.1.2007
Viestejä
323
Kaupunki
Hki
Monessa keskustelussa on kaivattu hyvälaatuisia levyjä. Linkissä oleva Stockfisch tuottaa todella hyvälaatuisa CD levyjä. Myös LPitä on saatavilla.
Musiikki on lähinnä akustista ja levyiltä voi kuunnella pari näytettä netissä.

http://www.stockfisch-records.de/stckff/sf_stockfisch_e.html

Myös www.jpc.de myy näitä levyjä ja siellä on monen levyn kaikki kappaleet esittelyssä.

Esim. Chris Jonesin Roadhouses & Automobiles on todella hyvä. Sitä soitettiin muistaakseni Amphionin osastolla messuilla.

Jatkoksi voi listata muita vastaavia firmoja ja laittaa tietoa musiikkityylistä.
 
Hieman sarkastisesti voisin kysyä, että miksi tämä aihe on musiikki-alueella?

Esim. Chesky Records tuottaa hyvälaatuisia äänityksiä. Harmi vaan, että itse musiikki on harvemmin mielenkiintoista. Jos joku tietää levy-yhtiön, jossa hyvä musiikki ja audiofiiliääni kohtaavat, niin otan kyllä vinkin vastaan. Nämäkin tosin ovat niin genrekohtaisia, sillä klassisen ja jatsin kuuntelijoille on tarjolla paljon hyvää musiikkia hyvinäänitettynä.
 
Jyrki_H sanoi:
Nämäkin tosin ovat niin genrekohtaisia, sillä klassisen ja jatsin kuuntelijoille on tarjolla paljon hyvää musiikkia hyvinäänitettynä.
Non-niin, mitä luulisit olisiko tähän joku syykin?
Vai väitätkö muka että näiden kahden ulkopuolella on jotain... musiikkia? ;)
 
^Ihan takuu kohtuu hyviähän nuo InsideOut levyt ovat muttei mitenkään audiofiilitavaraa. Usein saa hyvänlaatuista kun ostaa valtavirran ulkopuolelta esim sellaisissa maissa tuotettua musiikkia, missä ei ole vielä varaa kompressoriin :D Leikki sikseen, olen ostellut levyjä mm. Ranskasta, Puolasta, Australiasta, Latviasta, Etelä-Amerikan yms. maista ja tuntuvat järjestäen olevan äänenlaadullisesti hienoa jälkeä. Toisaalta kuuntelen myös (vain) muuta kuin mainstream musaa
 
alspe sanoi:
Mitä tarkemmin ottaen tarkoitat nyt? Tottakai se julkaisee kun bändit ovat insideoutin leirissä. Ihan tavallisia cd-itä ovat tietääkseni.
Tarkemmin ottaen tarkoitan, että insideout julkaisee hyvälaatuisena uudempaa progea. :D Mutta joo, hieman menee aiheen ohi, eihän nuo mitään audiofiililevyjä ole.
 
T.H sanoi:
InsideOut julkaisee hyvälaatuisena paljon uudempaa progea mm. Riverside, Spocks Beard, Pain of Salvation ja Ayreon.

http://www.insideout.de/catalog/index.php?language=en&osCsid=8a8a112fe19a18e7b774ed1d75a7ef18

InsideOutin levyjä tulee itsekin etupäässä kulutettua, mutta firma ei millään tavalla profiloidu äänenlaadun saralla, vaan ainoastaan progen suuntaan. Ei ole siis mitään takuuta, että äänenlaatu on hifitasoa, jos ostat InsideOutin julkaiseman levyn. Toisin on esim. Cheskyn kohdalla.

Tämä koko ketju on mielestäni turha, koska ns. audiofiilimerkit eivät tahdo saada talliinsa kunnon musiikintekijöitä, eikä kunnon musiikintekijöiltä tahdo saada audiofiiliäänityksiä. Ylipäänsä hyvä musiikki ja audiofiiliääni tulevat erittäin harvoin samassa paketissa ja enemmin kannattaisikin kysellä suoraan näitä yksittäisiä levyjä kuin levy-yhtiöitä.
 
Nonesuch -yhtiöltä tulee mielestäni hyvätasoista ääntä ja sisältöä.
Lisäksi kait tuottajalla ja koko tuotannolla on oma merkityksensä. Ja rahalla.
Kyllä nuo Lanoisit, Froomit, Rubinit, Streetit, Wassit, Burnetit, Duket jne. saavat
oman soundinsa kuulumaan levyiltä tehtiimpä niitä sitten mille merkille hyvänsä.
 
pirkka sanoi:
Leikki sikseen, olen ostellut levyjä mm. Ranskasta, Puolasta, Australiasta, Latviasta, Etelä-Amerikan yms. maista ja tuntuvat järjestäen olevan äänenlaadullisesti hienoa jälkeä.

Olen hankkinut myös piskuisesta Suomesta erinomaisesti äänitettyjä levyjä (Ondine).
 
jlehto sanoi:
Nonesuch -yhtiöltä tulee mielestäni hyvätasoista ääntä ja sisältöä.
Nonesuch on mokannut muutamia äänityksiä ikävällä tavalla, mutta mitään ei voi. Ainutlaatuinen tilaisuus mikä ainutlaatuinen --- virheet mukana, mutta silti loistavia levytyksiä.

Klassisen (ja jatsinrenkutuksen) puolella Telarc ja BIS ovat lähes legendaarisia teknisen laadun suhteen. Henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan BIS on tällä hetkellä teknisesti parasta mitä löytyy. Myös "vanhat" BIS-levytykset...

t. jjahifi
 
Yksikään Fullsteam Recordsin levy ei ole ollut pettymyksen arvoinen. Esimerkiksi Lapkon lätyt ovat olleet vieläpä paksumpaa vinyyliä, ja Fullsteam tykkää myös julkkia värivinyylejä, joista Disco Ensemblen Magic Recoveries ja Downstairsin Peephole City löytyvät hyllystäkin (ja avataresta ;) ).
 
jjahifi sanoi:
Klassisen (ja jatsinrenkutuksen) puolella Telarc ja BIS ovat lähes legendaarisia teknisen laadun suhteen.
Harmonia Mundi (France), Hyperion, Nimbus Records ovat tehneet myös tasaisen hyvää jälkeä.
 
Back
Ylös