Hyvä USB to S/PDIF -muunnin

Hankkisin eksoottisten nyrkkipajojen tuotosten sijaan jonkin merkkiäänikortin, jonka on valmistanut studiolaitteisiin keskittynyt firma, jolla on myös pidempiaikainen kokemus ajureista. Stetsonista heitettynä esimerkkinä vaikkapa M-Audio Transit. Periaatteessahan tärkeintä on, että ajurit ovat asialliset ja mokkulasta saa tavaraa ilman resamplausta ulos.
 
EMU 0404 USB on myös kiinnostanut jonkin aikaa. Samalla se voisi toimia myös mikkiesivahvistimena vaikkapa taajuusvastemittauksia ajatellen.
 
Minulla ollut käytössä puolisen vuotta EMU 0404 USB työhuonekäytössä kotosalla.
- kuidulla wanhasta DVD soittimesta jossa pyöritän CDeitä.
- USBilla PCstä jossa pyöritän ARTA-mittaussoftaa.

Ihan hyvä peli hintaisekseen mutta se kuulokevahvain puoli on aikas onneton. Vaikka mittausteni mukaan sen säröt ja vasteet (kuulokkeen kanssa) on liki ideaalisia ei ääni silti ole yhtä hyvä kuin omatekemällä A-luokan single-end kuulokevahvaimella jota syötän EMUn linjalähdöstä.

Jos haluta muutta konvertoida signaalia tutustuppa vaikka RMEn tuotteisiin. Esmes RME ADI-2 se osaa muuttaa melkein kaikilla tavoilla ja sisältää vielä hyvä tasoiset AD ja DA puolet. Pro-puolellehan tuo on tarkoitettu joten hintaakin on jonkin verran.
 
En tykännyt RME ADI-2:n äänestä. Se kävi pikaisesti kotonani testissä.
 
rajani sanoi:
En tykännyt RME ADI-2:n äänestä. Se kävi pikaisesti kotonani testissä.
Miten oletat raa'an äänidatan muuttuvan kun se luetaan kiintolevyltä ja muutetaan PCM-signaaliksi? Jos ymmärsin oikein, käytät äänikorttia vain ja ainoastaan välittämään ääni digitaalisesti (optinen/koksu) ulkoiselle DA-muuntimelle?
 
Gretch sanoi:
Miten oletat raa'an äänidatan muuttuvan kun se luetaan kiintolevyltä ja muutetaan PCM-signaaliksi? Jos ymmärsin oikein, käytät äänikorttia vain ja ainoastaan välittämään ääni digitaalisesti (optinen/koksu) ulkoiselle DA-muuntimelle?

Tuli kommentoitua aika nopeasti. RME ADI 2 on hieman kalliimpi kuin Emut ym. muut äänikortit ja se on samalla D/A-muunnin ja itseasiassa se usb-sisääntulo taitaa puuttua. Se on siis väärässä hintaluokassa, vääräntyyppinen laite käyttööni ja pikaisella kuuntelulla ääneltään sellainen, jota en hae. Hyvä ja kehuttu laite varmasti silti.
 
Mikäli käytit RME:tä DA-muuntimena, ymmärrän kyllä kommenttisi. Lähinnä takerruin kommenttiisi äänenlaadusta, kun käytön alunperin piti olla vain siirtää signaali eteenpäin PCM:nä. Tuossa tehtävässä saa laite olla melko lailla mokattu, että kuultavia eroja voisi muodostua (lue: pakkoresamplaus softassa).
 
  • Tykkää
Reaktiot: TVM
Gretch sanoi:
Mikäli käytit RME:tä DA-muuntimena, ymmärrän kyllä kommenttisi. Lähinnä takerruin kommenttiisi äänenlaadusta, kun käytön alunperin piti olla vain siirtää signaali eteenpäin PCM:nä. Tuossa tehtävässä saa laite olla melko lailla mokattu, että kuultavia eroja voisi muodostua (lue: pakkoresamplaus softassa).

Moi,

Ihan hyvä pointti mutta ongelma on siinä etten saa signaalia digitaalisena mitenkään koneesta ulos ilman USB-äänikorttia tai muuta usb-to-spdif -mokkulaa. Tuo Monarchy Audion DAC on ääneltään omaan makuuni hyvä.
Käytin silloin ADI 2:sta entisen cd-soittimeni kanssa daccina kun kaveri toi sen lainaan. Onneksi noita erilaisia hifilaitteita löytyy jokaiseen makuun.

Jani
 
Onkohan vuoden aikana tapahtunut mitään tällä rintamalla? Tällainen näyttäisi esimerkiksi nykyään löytyvän:

Behringer U-CONTROL UCA202
Ultra low-latency 2 In/2 Out USB/Audio Interface with Digital Output
http://www.behringer.de/EN/Products/UCA202.aspx

Tuollaisen saisi n.50 eurolla kotiin (Thomann), mutta onko se nyt sitten hyvä vai huono? Jollain muusikkopalstalla haukuttiin äänenlaatua, mutta siinä taisi olla enemmänkin kyseessä laitteen A/D- ja D/A-muunnokset.

Kellään kokemuksia tästä tai muista vastaavista?

Löysin myös tällaisen linkin: http://www.audiophileproducts.com/usbtospdif en tosin löytänyt hintaa, mutta jutusta ilmenee aika hyvin mitä kyseinen laatikko pitää sisällään.

/edit: lisätty UCA202-linkki
 
Tämän sain tänään vihdoin pitkän odottelun jälkeen Italiasta.

http://www.m2tech.biz/products.html

Tähän alkuun voi ainakin todeta laitteen toimivan. En vielä ole ehtinyt vertailemaan äänikortteihin. Myöskään aiemmin ilmenneitä ongelmia sähkölaitteiden kanssa ei nyt ole ilmennyt vaikka koaksiaalilla onkin PC ja DAC kytkettynä. Eli voi renkata valoja eikä ääni pätki.
 
PC-Link II / Pop Pulse on ollut täällä muutaman päivän satunnaisessa käytössä. Muunnin on ollut Macbookin ja Audio Noten Dac 3.1x Signaturen välissä. Toimii ihan kelvosti ainakin Spotify käytössä, vaikka äänenlaatu onkin aika rajoittunutta.

Pakkaamatonta musiikkia täytynee kokeilla joskus lisää, ainakin ensivaikutelmat vaikuttivat ihan positiivisilta...
 
Kokeilkaapa toimiiko ns. paremmalla laadulla olevat studiomasterit ja muut formaatit noilla mitä ehdotitte? Tuo PC-Link I -versio ainakin alkaa pätkiä ääntä kun kokeilee High Resolution pätkiä soitella. Samaan tahtiin DAC napsuttaa releitään, joten PC-Linkin korvaavan laitteen hankinta on jossakin vaiheessa edessä.
 
jparvio sanoi:
Kalliiksi haukuttu, hyväksi todettu ja käytössäni tälläkin hetkellä = Bel Canto USBLink 24/96.

Tämä oli pettymys itselle. Satasen äänikortti veti pidemmän korren kun vertailin. Jotenkin turhan digitaalisen kuuloinen ja armoton. Vertailin siis vetämällä ESI Juli@sta optisen äänen S300iD:lle ja toisena liitäntänä oli sitten USBLink.

Head-Fi:ssä on viime aikoina vertailtu runsaasti näitä USB to S/PDIF converttereita ja Bel Canto on hinta/laatu -suhteeltaan jäänyt kyllä häntäpäähän. Monet kiinaihmeet ovat vertailuissa pärjänneet paremmin tai yhtä hyvin ja ovat hinnaltaan siinä 50 ja 100 euron välimaastossa. Ne myös usein sisältävät enemmän liitäntöjä sekä tuki löytyy aina 24/192 asti (löytyy muuten myös HiFacesta).

En vielä eilen illalla ehtinyt HiFacea vertailemaan äänikortteihin, mutta tarkoitus olisi lähipäivinä. Kätevää että USB-muistitikun kokoisella laitteella saa referenssitason digilähdön koneeseen kuin koneeseen. HiFacen jitterilukemathan ovat käsittääkseni alhaisimpia mitattuja. Se on myös mahdollista saada BNC-liitännällä.

Olisi mielenkiintoista kuulla moukkusen kritiikki HiFacesta. :)
 
rajani sanoi:
Patu, viitsitkö linkittää parhaimmat?

No näistä kolmesta nyt puhutaan ainakin eniten tällä hetkellä: Musiland, HiFace ja Teralink. Teralink selvästi kuitenkin kolmantena. Stellolta tuli äskettäin myös vastaava convertteri ja siitä on jopa arvostelu 6moonsissa. Hinnaltaan lähempänä Bel Cantoa kuin edullisempia vaihtoehtoja. Musiland on se mistä tämä villitys lähti Head-Fi:n puolella liikkeelle. Linkistä aukeaakin 45 sivua luettavaa kyseisestä laitteesta. Musilandin ja Teralinkin saa ainakin eBayn kautta vaivattomasti tilattua. Musilandista löytyy myös kuulokevahvistimellista ym. versiota.

Musiland:
http://www.head-fi.org/forums/f46/musiland-monitor-01-usd-24-192-usb-spdif-423960/
http://cgi.ebay.com/MUSILAND-Monito...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4ceabfbc4d

HiFace:
http://www.head-fi.org/forums/f46/usb-24-192khz-m2tech-hiface-446375/
http://www.m2tech.biz/products.html

Teralink:
http://www.head-fi.org/forums/f46/teralink-x-usb-spdif-converter-general-discussion-447799/
http://www.computeraudiophile.com/content/makers-VALABTeradak-TeraLink-X-USB-audio-converter

Stello:
http://www.head-fi.org/forums/f7/stello-u2-another-24-96-usb-spdif-converter-285-a-448230/
http://www.aprilmusic.com/main/sub02_03_02.html

Hyvä vertailu eri vaihtoehdoista, sekä keskustelua:

http://www.head-fi.org/forums/f7/us...01-usd-vs-teralink-x-vs-m2tech-hiface-449885/
 
Taitaa olla syytä vielä lisätä, että itse käytän mac - ympäristöä, jossa BC USB Link integroituu ilman ajureita tms. suoraan järjestelmään.
 
jparvio sanoi:
Taitaa olla syytä vielä lisätä, että itse käytän mac - ympäristöä, jossa BC USB Link integroituu ilman ajureita tms. suoraan järjestelmään.

Ei se muistaakseni ajureita vaatinut PC:lläkään.

Stereophileltä lienee turha odottaa arvosteluita noista halvemmista laitteista. Eihän Bel Cantokaan missään nimessä huono ole, mutta jos neljä kertaa halvemmalla saa vastaavaa äänenlaatua tai jopa parempaa niin ei sen ostolle ole perusteita. Ja tosiaan all-canto -setissä testasin tuon itsekin.

DAC3:n jitterintappokyky on kyllä jotain ainutlaatuista. Se kävi selväksi kun laitteen vähän aikaa omistin. Sehän tarkoittaa myös sitä että DAC3:n kanssa transporttien eroja on äärimmäisen vaikea kuulla, koska muunnin tappaa niin tehokkaasti jitterin, mistä ilmeisesti suurin osa transporttien välisistä eroista johtuu.
 
Back
Ylös