Hyvä tasoisia cd-levyjä

Physic

Käyttäjä
Liittynyt
12.1.2007
Viestejä
21
Kaupunki
Forssa
Kertokaas nyt kaikki et kun haluatte kuunnella laadukkaita tallenteita niin mitä ne on? Eli haetaan nyt äänellisesti loistavia cd-levyjä. Ei muuta kuin listaamaan levyjä!
 
Madonna - Ray Of Light, Music
Keb'Mo - Slow Down, Just Like You
Diana Krall - When I Look In Your Eyes, The Girl In The Other Room

Nämä ainakin on takuulla hyviä.
 
Metallica - Black
Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
 
Jethro Tull - Aqualung
Jethro Tull - Thick As A Brick
Club For Five - Ensi Ilta
Club For Five - Uni

Siinä varmoja, sekä hyviä.
 
Physic sanoi:
Kertokaas nyt kaikki et kun haluatte kuunnella laadukkaita tallenteita niin mitä ne on? Eli haetaan nyt äänellisesti loistavia cd-levyjä. Ei muuta kuin listaamaan levyjä!

No jaa, jokainen taaplaa tyylillään. Itse olen sitä mieltä, että musiikki/esitys tulee aina ensin .. toisin sanoen äänityksen laadun perusteella en välttämättä lähtisi mitään suosittelemaan, vaan sisältö ratkaisee. Mikäli äänen laatu on hyvä, niin se on sitten bonusta. Tietysti, mikäli jokin tietty teos on saatavilla eri tasoisina julkaisuina, niin se on sitten toinen asia.

Hifimaailman ensimmäisessä numerossa taisi olla Alangon kirjoittama juttu, jossa mainittiin hifiharrastajat ja hifilaiteharrastajat. Tämä threadi on ilmeisesti tarkoitettu näitä jälkimmäisiä silmälläpitäen. Ei siinä mitään. Kaikilla on oma tapansa harrastaa, eikä taida olla myöskään sitä oikeata ja väärää tapaa (kunhan ei nyt harrastuksellaan vahingoita muita eläimiä).

Toivottavasti kukaan ei pahastu tästä kirjoituksestani. Pitipähän taas lauantai-illan kunniaksi jotain päästä sanomaan.
 
Tässä haenkin sitä kun ei viitsi ostaa joka levyä kaupasta mitä siellä on myytävänä. On jo ennestään n500 levyä ja tottakai mulla on omia suosikkeja ovat vaan tuolta raskaammalta osastolta niin ei ole tietoa/hajua oikein muusta musiikista mitä ostaisi ja opettelisi kuuntelemaan. Mielummin ostaa hyviä tallenteita kun jonkun Kalliossa soittavan Death metal bändi demolevyä mikä on äänitetty treeni kämpillä! Mutta jos tämä on HraPetrin mielestä huono aihe niin jätään sit vaan kommentoimatta ja keskittyy muihin aiheisiin...
 
Physic sanoi:
Mutta jos tämä on HraPetrin mielestä huono aihe niin jätään sit vaan kommentoimatta ja keskittyy muihin aiheisiin...

Tämä oli ihan hyvä aihe.

Kuten jo edellisessä viestissäni yritin kertoa, niin tarkoituksena ei ole loukata ketään. Jos näin kuitenkin kävi, niin pyydän tässä yhteydessä kommentointiani siltä osin anteeksi.
 
Physic sanoi:
Kertokaas nyt kaikki et kun haluatte kuunnella laadukkaita tallenteita niin mitä ne on? Eli haetaan nyt äänellisesti loistavia cd-levyjä. Ei muuta kuin listaamaan levyjä!

Esim Peter Gabrielin soolotuotanto. Metallin (?) osastolta Opeth ja Tool.
 
Physic sanoi:
On jo ennestään n500 levyä ja tottakai mulla on omia suosikkeja ovat vaan tuolta raskaammalta osastolta niin ei ole tietoa/hajua oikein muusta musiikista mitä ostaisi ja opettelisi kuuntelemaan.

Öö, siis nytkö etit musiikkia, jos et (vielä) tykkää? No kerro vielä vähän tarkemmin mistä tykkäät, niin tietää suositella jotain muuta. Vai käsitinkö väärin? ???


J
 
Raskasta osastoa löytyy aika "hevisti", mutta kiinostais tollanen kevyempi materiaali rockia/poppia. Ehkä jopa jonkun sortin Jazz(ei se ihan liruttelu). Metallicat,Toolit, Pink Floydit ja Sabbathit ym.,ym. (pakolliset) aika pitkälle kyllä löytyvät. Niin ja hyvä klassiset kiinnostaa myös... Periaatteessa kaikki hyvä mikä ei ole Suomalaista iskelmää!
 
Mites ois elokuvien soundtrackit?Meikäläinen on ainakin tykästynyt niihin toden teolla.Kirjastot on niitä pullollaan.Klasaria ei muuten tule luukutettua ja ovat muutenkin jääneet aika vieraiksi mutta hyvää klasaria löytyy moneltakin soundtrackeilta.Tässä yhteudessä en tarkoita mitään hämähäkkimiehen soundtrackia jossa pauhaa hittiainekset vaan ihan tunnettujen säveltäjien tekemiä raitoja.
Yks parhaimmista kuulemastani niin sisällöltään kuin soundeiltaan on Gladiaattori.Toinen mahtavia mielikuvia viljelevä leffan soundtrack on Mel Gibsonin Braveheart.Kannattaa tutustua vaikka koemielessä.Monesti käy niin että leffasoundtrack on tullut kuunneltua mutta leffaa ei ole tullut nähtyä.
 
Pink Floyd: Final Cut. Ei ehkä aukene ensimmäisillä kuuntelukerroilla, mutta mielestäni musiikillisesti ja äänellisesti Pinkin paras.
 
Hyvä tasoisia cd-levyjä? Onko niitä enää olemassakaan kun remasteroidaan pilalle.
 
Tawe sanoi:
Hyvä tasoisia cd-levyjä? Onko niitä enää olemassakaan kun remasteroidaan pilalle.

Offtopiccia, mutta uudempien kanssa juuri toisinpäin, eli alunperinkin äänitetään digille.
 
Kaikki kuulemani DCC Compact Classics- ja Mobile Fidelity Sound Lab -julkaisut ovat olleet erinomaisia ääneltään.
 
Varsin mainio threadi, vaikkakin myös kannatan musiikin kuuntelemista musiikkina eikä hifiteknisenä bongailuna, on joskus erittäin mukavaa testailla laittestoaan ja varsinkin upgradeja käyttäen mahdollisimman hyvin äänitetyä cd:tä. Sama homma videotykin kanssa, muutama leffa on tullut hankittua vain sen takia että näkee mihin kuvantoistolaitteisto pystyy parhaimmillaan.

Mutta omaa listaa muutama;

Susumu Yokota : Wonder Waltz
Bruno Coulais : Himalaya OST
Bach - The Keyboard Concertos 1 : Australian Chamber Orchestra
Air : 10.000Hz Legends
PJ Harvey : Down by the water

Nuo kaikki vielä hyvää musaakin. Jonkun Hi-fi lehden mukana tulleella Naim:in sampleri CD:llä on loistavat saundit, mutta musa taas 80% muniinpuhaltelupilipalia ilman yhtäkään mielenkiintoista ideaa.
 
Back
Ylös