Hyvä kuuloke iPodiin (in ear?)

  • Keskustelun aloittaja PMT
  • Aloituspäivämäärä

PMT

Käyttäjä
Liittynyt
16.1.2010
Viestejä
1 861
Kaupunki
Hellsinki
Kesäpäiviä!

Suoritin objektiivista ajankäytön tarkkailua musiikinkuuntelun suhteen ja totesin viettäväni suuren osan kokonaiskuuntelusta iPodi taskussa (töissä tulee kuunneltua työn luonteen takia useita levyjä päivittäin). Näin ollen ajattelin, että ko. kuuntelukokemukseen pitänee sitten panostaa kunnolla. Nyt hakusessa siis hyvät luurit ja mielellään napppi/in ear -tyyliset, joilla tuosta vehkeestä saisi mehevämpää ääntä.

Tähän asti testattuja

*Koss Porta Pro. Hyvä ääni hintaansa nähden ja muhkea alakerta, mutta panta on hanurista
*Shure SE-210. Ääni tarkka ja erotteleva, hieman vaisu bassontoisto. Eniten nyppii käyttömukavuus ja se johdonpätkä, joka pitää kierää korvan taakse. Hankalat, kun joutuu usein ottamaan pois korvasta ja laittamaan takaisin.
*Senheiser CX400. Ei ihan yhtä kirkas ääni kuin Shuren napeissa, mutta valikoitunut suosikiksi ylivoimaisen käyttömukavuutensa takia.
* iPodin omat + lukuisa joukko nurkissa pyörineitä norminappeja. En tykkää äänestä, käytettävyydestä enkä oikein mistään.

In Ear-tyyliset muutenkin suosikkeja, kun eristävät melua mm. pyöräillessä töihin ja siten korvaan tuleva desibelimäärä pysyy kohtuullisena.

Löytyykö keneltäkään kokemusta Gradon GR-8 -mallista. Kotona kuuntelen musiikit Gradojen läpi eli äänestä ykkään. Onko noissa sama korvan taakse kierto -kiinnitystekniikka? Miten Shuren muissa malleissa?

Suosituksia, kommentteja?

Laite on iPod Nano 2nd gen eli ei mitään high-endiä siellä. Musiikit soivat pääsääntöisesti 320 bitraten MP3:sina ja joskus FLAC:eina (pienehkö flashmuisti rajoittaa flacin käyttöhaluja).
 
Itselläni on on ollut käytössä:
- Sonyn MDR-888, aivan loistavat napit, ei vaan ole ollut mallistossa aikoihin. Hajosivat penteleet :mad:
- AKG K26P, suljetut, taitettavasangalliset pikkukuulokkeet. Hyvä ääneneristyskyky suljetun rakenteen ansiosta, muhkea ääni, ei kovin "hifi".
- Ultimate Ears super.fi 5, näistä en itse tykännyt ollenkaan, vaikka ovat ryhmän kalleimmat. Jotenkin raaka ääni ja kauhean kankeat piuhat.
- Last but not least. Nyt on käytössä Klipsch Image S4 ja ne ovat ehdottomasti parhaat kokeilemani in-earit. Ensin ääni kuulosti ohuelta, mutta kun vaihdoin paketissa olleet isommat silikoniosat, niin jopas lähti. Sisäänajoin noita myös varmuudeksi hiukan läppärin kuulokelähdöstä. Mielestäni erittäin puhdas, rasittamaton ääni ja hyvä hinta-laatu suhde. Istuvat hyvin ja ovat tosi kevyet. Jotain kai kuvaa sekin, että ensimmäiset, joiden kanssa olen voinut ottaa iPodin taajuuskorjaimen pois päältä. Omat mallit iPodiin (S4) ja IPhoneen (S4i).
 
Itsellä kanssa tällaiset hakusessa, lisäspekseinä vielä pieni koko että mahtuu kypärän alle. Kokeiltu myös tuo Sennheiser ja Koss Plug, tosin tuo Plug oli jo aivan rajoilla tai jopa hiukan liian iso, sattui korviin pottaa poistaessa. Kokeiltu myös Creativen malli, joka samannäköinen kuin tuo Sennheiser, sen äänenlaatu ei kyllä ollut likikään samaa, hintakin tosin huokeampi.

Vaikea tosiaan löytää hyvää pienikokoista nappia, useimmissa on sellainen mollukka päässä ettei mene kypärän alle millään. Tai jos menee, tekee kipeää pois ottaessa. :) Tuo Klipsch näyttäisi olevan melko pieni, tuota voisi kokeillakin. Onko tietoa, mahtuuko potan sisään?
 
Jos Gradoista pitää niin eikö matkalle ja töihin kannata hankkia jotkut halvemman pään Gradot? Itse käytän kodin ulkopuolella ipodin kaverina Alessandro MS-1-kuulokkeita. Dorkalta varmaan näytän, mut niin kai ilmankin niiitä luureja. Ainoa miinus tulee siitä puutarhaletkusta, mutta minua kykenevämpi yksilö kyllä varmaan saa sen käytännöllisempään vaihdettua.
Ymmärtääkseni ne Gradon napit ei ole Gradon valmistamia vaan alihankintaa ja eroavat ääneltään luureista aika paljon. Joku voi korjata jos olen väärässä.
 
Gradon nappeja on vissiin kahta, iGi ja sitten tuo GR-8. Tuo "halpis" ei ainakaan ole Gradon tekemä ja saatat olla oikeassa GR-8:n suhteen myöskin. Se kuitenkin on käsittääkseni Japanissa valmistettu ja laadukas (jälleenmyyjän suusta kuultua).

Missään nimessä en halua pannallisia luureja liikkuvaan käyttöön jo pelkästään pyöräilyharrastuksen takia. In ear'it ne olla pitää. Klipsch kuulostaa mielenkiintoiselta ja muutaman hyvän arvostelun löysin noista. Pitää varmaan mennä testailemaan, vaikkakin In eareja ei ehkä hygieniasyistä monet liikkeen anna kokeiltaviksi (tai sitten on joku korvavaikusta kovettunut testeri, joka ei houkuttele ollenkaan).
 
Phage sanoi:
Eniten nyppii käyttömukavuus ja se johdonpätkä, joka pitää kierää korvan taakse. Hankalat, kun joutuu usein ottamaan pois korvasta ja laittamaan takaisin.

Tuossa mainitset että kulokkeita joudut välillä ottamaan pois, silloin ei IEM ole ehkä se näppärin valinta. Shurella, UE:lla ja Westonilla taitaa liki kaikilla olla tuo korvanlehden takaa kierrettävä johto. Toki voihan sen piuhan muutenkin viritellä, mutta tuolla pyritään poistamaan kaapelin liikkeestä aiheuttama ääni (http://en.wikipedia.org/wiki/Microphonics) ja se ettei se kaapeli roiku edessä/tiellä. Kossin Porta Prosta jos tykkäsit, niin ilman sankaa taitaa liki sama malli olla KSC75. Tai sitten samaa kokoluokkaa oleva Sennheiserin PX 100. Molemmista on ollut täällä juttua aiemminkin, haulla löytynee.

edit: meinasi unohtua Sonyn MDR-AS50G, niissä niskapanta ja ääni on ihan ok hintaisekseen: http://www.sony.fi/product/hps-active/mdr-as50g
 
Applen omat in-earit on ihan asialliset ääneltään ja muutenkin aika solakat, eli eivät törötä korvasta sivullepäin. Tosikon mainitsema mikrofoniefekti sitten onkin aika paha. Kaikki johdon hankaukset kyllä kuuluvat korviin asti ja jostain syystä itse johtokin on pinnaltaan hieman tahmeaa mallia, joten se takertuu aika helposti vaatteisiin. Kyseessä on siis tämä uusi in-ear - malli.
 
Itse tilasin iPodin kaveriksi NuForcen NE-6 napit ja oon kyllä ollu tyytyväinen. Alussa oli tosin hieman säätämistä, kun eka pari oli viallinen, toinen nappi soi lujempaa kuin toinen, mutta NuForcen asiakaspalvelu toimi hyvin ja sain uudet napit suht nopeasti. Siinä 50e hintaluokassa tuskin paljon parempia saa.
 
Itselläni on iPodissa Sony MDR-XB20EX. En ole varma onko niitä myynnissä mutta omat ostin aikoinaan Anttilasta. Tosi hyvä äänenlaatu ja mukavat käyttää sekä eristävät ääntä. Kerran jouduin takuuvaihtamaan mutta sen jälkeen uudet toimivat jo yli 7 kuukautta moitteetta. Arvostelu.
 
Zissou sanoi:
- Last but not least. Nyt on käytössä Klipsch Image S4 ja ne ovat ehdottomasti parhaat kokeilemani in-earit. Ensin ääni kuulosti ohuelta, mutta kun vaihdoin paketissa olleet isommat silikoniosat, niin jopas lähti. Sisäänajoin noita myös varmuudeksi hiukan läppärin kuulokelähdöstä. Mielestäni erittäin puhdas, rasittamaton ääni ja hyvä hinta-laatu suhde. Istuvat hyvin ja ovat tosi kevyet. Jotain kai kuvaa sekin, että ensimmäiset, joiden kanssa olen voinut ottaa iPodin taajuuskorjaimen pois päältä. Omat mallit iPodiin (S4) ja IPhoneen (S4i).

Kävin tuollaiset S4:t noukkimassa Verkkokaupasta ja täytyy myöntää että hyvältä tuntuu ja kuulostaa. Selvästi halvemmilla Koss Spark Plugeilla ei liene käyttöä enää näitten oston jälkeen. Pitää yrittää jaksaa joskus vertailla ihan kunnolla Koss Porta Pro:hon, joka on se "referenssi" mulle. Ainakin diskantti tuntuisi menevän ylös asti kirkkaampana Kossiin verrattuna, vaikka rasittamattomuus on säilytetty. Erittäin hyvä tuote tältä osin siis.
 
Onko kukaan testaillut Ultimate Ears`in UE-18 mallia.
Käsittääkseni specsien perusteella, 6:lla driverilla voisivat olla melko hyvätkin.
 
Archie52 sanoi:
Onko kukaan testaillut Ultimate Ears`in UE-18 mallia.
Käsittääkseni specsien perusteella, 6:lla driverilla voisivat olla melko hyvätkin.

UE-18 mallista ei ole kokemusta, mutta aiemmin kirjoitin jutun miten universal napit voi kustomoida edullisesti: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?63734

Unique Melodyn kautta jos kustomoinnin teettää, niin esim. driverien määrää voi kasvattaa.
 
Mielenkiintoni kustomoituihin heräsi, kun ensin Etymoticit joutuivat toiselle tyttärelleni
ja vanhempi keksi viime käynnillä, että Ultimate Earsit ovat oikein hyvät.
Sinne menivät!

Eihän nuo 18:t ihan ilmaiset ole, mutta kaiketi laatu riittäisi. Onko nuo kiinalaiset specseiltään millaiset?
Tutustutaanpa siis nettisivuihin.
 
Itselle tuli tänään Sennheiserin IE-6:et korvaamaan kolme vuotta palvelleet Sonyn MDR-EX90lp luurit. Sonysta on toinen kuuloke osittain rikki, joten tarkemman vertailun tekeminen on mahdotonta (soi hiljempaa). Muutama huomio kuitenkin. Sennheiserin äänenvaimennus on paremmalla tasolla. Toisaalta senkkujen paikalleen asettaminen on myös hankalampaa kuin Sonyn kuulokkeiden. Senkut on suunniteltu käytettäväksi niin, että johdot kiertyvät korvan yli ja tämä oli ainakin itselle aluksi hieman hankalantuntuista. Basso iskee myös todella tymäkästi senkuissa, ja sitä myös eräissä biiseissä riittää, joillekin ehkäpä jopa liikaa. Itse gradojen soundista pitävänä valitettavasti äänimaailman kirkkaus ei ole ihan sitä mitä haluaisin. Gradon mallit (GR-8 ja GR-10) menivät kuitenkin valitettavasti budjetin yli reilusti. Sanottakaan, että erittäin Sennheisermainen soundi.

Muutaman biisin jälkeen täytyy kehua etenkin tapaa, miten Vesa-Matti Loirin tulkinnat piirtyvät ilmoille. Sopivan karheasti, kunnon auktoriteetillä. Myös akustiset elementit kuulostavat hyviltä.

Mukana tulee kunnon säilytys/kuljetusrasia, kolme erikokoista plugia sekä tavallista, että kuusi-mallia, puhdistustyökalu, vaateklipsi johdolle, sekä korvien päälle tulevat sangat.

Kaiken kaikkiaan lyhyen kuuntelun jälkeen vakuuttavan oloinen paketti. Kannattaa ottaa huomioon, mikäli vaikka Ipodin seuraksi on hankkimassa kuulokkeita.

Tuolta löytyy kattavampi arvio: http://www.modsynergy.com/review203.html
 

Liitteet

  • senkut.jpg
    senkut.jpg
    2,6 KB · Katsottu: 482
Itse hankin Sennheiser CX 400 II muutama kuukausi sitten ja olen ollut tyytyväinen. Pysyvät hyvin korvissa, huomattavasti paremmin kuin esim. Sonyn ja Creativen vastaavat mallit. Äänenlaatuun olen myös tyytyväinen; kohtuullisen tarkka ja neutraali, alapää ei korostu niinkuin aiemmin omistamissani kuulokkeissa. Plussana on myös volumen säätö, näppärä nimenomaan lenkillä / pyöräillessä.
 
esakan sanoi:
Itse hankin Sennheiser CX 400 II muutama kuukausi sitten ja olen ollut tyytyväinen. Pysyvät hyvin korvissa, huomattavasti paremmin kuin esim. Sonyn ja Creativen vastaavat mallit. Äänenlaatuun olen myös tyytyväinen; kohtuullisen tarkka ja neutraali, alapää ei korostu niinkuin aiemmin omistamissani kuulokkeissa. Plussana on myös volumen säätö, näppärä nimenomaan lenkillä / pyöräillessä.

Samoja kokemuksia täältäkin. Itselläni on Sennheiserit nyt kesäkuusta lähtien käytössä, lähinnä moottoripyöräilykäytössä. Aiemmin omistin kahdet Creative Zen Aurvanat, molemmista murtui johto liittimen vierestä (Ensimmäiset kestivät lähes puoli vuotta, toiset reilun viikon). Senkut ovat mielestäni paremmat ääneltään kuin nämä Creativet. Sopivia vaihtotulppia löytyy molemmista.
 
tosikko sanoi:
Uppia, joko Patu on saanut "savut" otettua SoundMagic:istä? ???

Kappas, en ole ketjua seurannut tarpeeksi aktiivisesti.

Joo napit saapuivat kyllä ja on testattu. Hyvin toimivat. Ero aikaisempiin Creativen 20 euron nappeihin on todella iso. PL50:t Istuvat hyvin korviin. Johto kiekautetaan korvalehden yläpuolelta korvalehden taakse ja napit ovat ikään kuin väärin päin korvissa. Tuo ei ehkä ole omaan mieleeni, mutta toimii se niinkin. Tämä johtuu siitä että nappien mukana toimitetaan sangat joita voi halutessaan käyttää jotta napit pysyisivät paremmin korvilla. En ole itse kokenut tarpeellisiksi. Mukana toimitetaan peräti kuudet eri korvatulpat. Kolmet eri kokoiset vaahtomuoviset ja kolmet kumiset. Pikaisten testien perusteella kumiset tulpat ovat täysin käyttökelvottomat ja ääni on kuuntelukelvoton niillä. Vaahtomuovisilla siis mennään.

Äänestä lyhyesti: Hieman keskialuevoittoinen. Ei mikään bassojyrä ja basso voisi jymähtää hieman ulottuvammin. Pysyvät kuitenkin mukana kaikenlaisella materiaalilla eikä ääni puuroudu kuten verrokkeina toimivilla Creativeilla. Yläpää voisi PL50:ssa olla jopa aavistuksen heleämpi, mutta omaan korvaani ihan tarpeeksi heleä. Ei käy rasittamaan missään vaiheessa ja kyllä ne pellit silti helähtävät ihan nätisti. Vähän ehkä senkkumainen sound signature jos nyt pitäisi isoihin kuulokkeisiin verrata. Sointi on kyllä selkeä mutta esim. murkun Etymotic HF2:a nopeasti kokeilleena voin todeta että Etyt ovat huomattavasti erottelevammat ja hifimmän kuuloiset. Ovathan ne toki 3x kalliimmatkin.
 
Back
Ylös