hyvä HIFI-lehti

psu63

Käyttäjä
Liittynyt
19.11.2006
Viestejä
738
Kyllästyneenä Hifimaailmaan kysyn mikä olisi aidosti hyvä HIFI-lehti ?

Suomessa ei taida muita olla kuin tuo MikroBitti Hifi?
 
Itse tykkäilen brittliäisestä Hi-Fi Worldista.

Testeissä lehti tuntuu jotenkin ''suosivan'' omiaan, joten täysin puolueeton lehti ei mielestäni ole. Joka numerossa on kuitenkin kattavasti testailtu eri laitteita ja vinyyli on myös todella hyvin esillä.
 
Stereophilea olen netin läpi lukenut ja jutut näyttävät olevan hyvin tehtyjä, lehteä joskus selasin kirjakaupassa ja mainosmäärä oli aika iso.
Netistä voi tietysti latailla TONEAudio julkaisua, joka jakaantuu noin 50/50 musiikki/hifi aihepiireihin.
 
Brittiläisistä kannattaa tutustua Hifi Worldiin, Hifi+'aan, Hifi Choiceen ja Hifi Newsiin, eiköhän joku niistä toimi sinullekin. Jenkkiläisistä Stereophile ja The Abso!ute Sound tietysti. Germaaneista osaa nimimerkki RIF kertoa enemmän, ja muista eurooppalaisista kuulisin itsekin mielelläni vinkkejä.
 
Vieläkö HifiCritic ilmestyy?
 
^ ilmeisesti ilmestyy. Pitäisköhän taas tilata vuodeksi!
 
Entä ruåttalainen Hifi & Musik? Eikä joku sitä joskus kehunut?
 
Meikäläinen on tykännyt Hifi+:sta. Tuhti lehti painettuna paksulle paperille. Paljon tekstiä - laadukkaat kuvat. Ei juurikaan mainoksia juttujen seassa. Ei turhanaikaisia mittausraportteja ja puolen sivun sepustuksia tuotteen toiminnoista (nehän saa aina selville netistä!)

Tawelle onnittelut 10000+ viestistä.
 
Mun mielestä Image Hifi on erinomainen hifilehti. Tyylikäs ulkoasu yhdistettynä laadukkaaseen hifisisältöön. Kieli on toki hieman väärä :D
 
^Totta. Suomeksi pitäisi olla. Kun nyt kuitenkin on ulkomaanelävien omalla kielellä, niin olkoon.

t. jjahifi
 
Hifi news on nykyään minun suosikkini, mukavan monipuolisesti juttua. Myös erinomaiset audio milestones- ja vintage-osiot.
Hifi world on myös hyvä, mutta Hifi news tarttuu useammin mukaan. Stereophilen olen tilannut halvan hinnan myötä, mutta ei kovin innokkaasti tule luettua. En pidä ulkoasusta ja useimmiten laitteet eivät ole minulle kovin kiinnostavia.
 
Minusta kaikkien ulkomaisten hifilehtien ongelma on se, että suurin osa jutuista käsittelee merkkejä joita ei Suomessa ole saatavissa.
 
ahaapalainen sanoi:
Minusta kaikkien ulkomaisten hifilehtien ongelma on se, että suurin osa jutuista käsittelee merkkejä joita ei Suomessa ole saatavissa.

kaikkien ja suurin osa ?? I doubt. :)

Eikä se niiden ongelma ole. ;)
 
Mulle on tullut puolisen vuotta Stereophile kotiin, hintaan jota kyllä ihmettelen kannattaako kustantajalle ollenkaan. Itse lehti on ollut hienoinen pettymys, testailevat kyllä sen verta arvokkaita laitteita ettei ikipäivänä tule olemaan varaa niihin, esim. 3000-5000 $ äänirasioita. Mainoksia on melkein puolet lehdestä, siitäkään mitään iloa meikäläiselle. Satunnaiset omaan hintaluokkaan ja kiinostuspiiriin sattuvat jutut on kyllä hyvin ja kattavasti tehty, siitä hyvä.
 
Pahus sanoi:
Mulle on tullut puolisen vuotta Stereophile kotiin, hintaan jota kyllä ihmettelen kannattaako kustantajalle ollenkaan.
---
Mainoksia on melkein puolet lehdestä, siitäkään mitään iloa meikäläiselle.


Siinähän se kustannusrakenne onkin ;) mainostajat sen lehden maksaa, ei tilaajat.
 
alspe sanoi:
kaikkien ja suurin osa ?? I doubt. :)

Eikä se niiden ongelma ole. ;)

Olet oikeassa, ongelma on minun eikä lehtien :)

En ole sellaista ulkomaista hifilehteä nähnyt, missä pääosa jutuista käsittelisi Suomessa myynnissä olevia tuotteita. HifiChoicessa ehkä eniten on Suomessa myytäviäkin tuotteita esillä, HifiWorld on myös tuolta osin kohtuullinen. Amerikkalaisissa lehdissä on minusta aika vähän Suomesta saatavia tuotteita.
 
Hyviä jo edesmenneitä lehtiä olivat mun mielestä Glass Audio, Vacuum Tube Valley ja Sound Practices. Paljon diy-juttuja putkimiehille. Nykyisistä ainoa mikä mulle tulee on audioXpress, aika paljon siinäkin putkitekniikkaa ja tietysti siksi hyvä kun oma räpellykseni on esitelty siinä:). Inner World Audio on kans hyvä, tilasin myös sitä. Ilmestyyköhän se enää koskaan paperisena...
 
Mikä estää tekemästä "räpellyksiä" kotimaiseen lehteen? Mikastakin saisi mukavan jutun. Meni tavallaan väärään osioon,mutta haitanneeko tuo.
 
pjvfinland sanoi:
Meikäläinen on tykännyt Hifi+:sta. Tuhti lehti painettuna paksulle paperille. Paljon tekstiä - laadukkaat kuvat.

Olin Roy Gregoryn aikoihin Hifi+:n ystäviä, mutta muutaman Alan Sircomin aikakauden lehden lukeneena päätin lopettaa tilaukseni. Mielestäni jutut ovat pinnallistuneet, ja olen jossain määrin allerginen Sircomin mukahauskan veljelliselle tyylille.
 
Back
Ylös