Hyvä cd-soitin

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 318
Kaupunki
Kärkölä
Laittakaahan kokemuksia ja tuntoja erinomaisista cd-soittimista, tai pyöritin ja muunnin yhdistelmistä? Vai tuleeko cd-soittimen kanssa aina ikävä vinyylisoitinta?

Olenko ainoa jonka mielestä monet nykyiset cd-soittimet ovat hieman "elottomia" ääneltään, vaikka äänenluonne voikin olla miellyttävä?
 
Tämmöselle budjettiharrastajalle Copland cda 266 tuntuis aika hyvältä.
 
Samaa aihetta kutittelen, tosin opiskelijabudjetilla. Syksyn mittaan on pakko hankkia CD-pyöritin, koska tuon nykyisen Pioneerin DVD-soittimen kanssa meinaa lähteä järki: ääni on eloton ja käyttömukavuus rapia nolla - mutta mitä nyt satasen soittimelta voikaan odottaa. Muutamia mielenkiintoisia malleja on tullut vastaan, kuten http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=3692"]Arcam Diva CD73t[/url], jonka suhteen saatavuus olisi hyvää luokkaa. Myös ulkonäkö miellyttää silmää. Onko Arcamin laitteista kokemuksia edes noin yleisellä tasolla? Searchilla tulokset olivat suppeita. Harkinnut olen myös Denonin malleja (DCD-1500AE ja edullisempi DCD-700AE). Ja sitten ne käytetyt... Rajanin kanssa oli juttua TEAC Vrds 10 -soittimesta, joka olisi kuulemma kovan luokan vaihtoehto. Niin paljon vaihtoehtoja.

Myös Turun Hifimesta myy Arcamia, josta voisin kysäistä tuota kotitestiin ja ehkä muutamaa muutakin saman hintaluokan vaihtoehtoa. Saisi ainakin verrattua hyvin eroja. Vahvistin menee vaihtoon sitten ajan myötä, ehkä vasta ensi kesänä. Siihen olen povannut mm. tuota Arcamin Diva A70:stä. Nyt pitäisi saada vain tuo CD-soitin kehiin mahdollisimman nopeasti, muuten olen settiin tyytyväinen hintaansa nähden.

Höpöttelyä ja löpöttelyä, mutta pakko oli mietinnät purkaa tänne. Koittakaa selvää saada ja mieluusti kokemuksia/vaihtoehtoja tämän hintaluokan vehkeistä kehiin. Kaikki apu on tervetullutta! Ktos. :)

Tommi
 
Kyllähän tuo Teacci on tietääkseni sellainen klassikko, ettei ainakaan käsiin jää jos haluaa jos pois vaihtaa.
 
Klassikko juu, mutta kannattaa enne ostoa varmistaa, että koneistoa on vielä saatavilla. Koskee tietty vastaavasti kaikkia iäkkäitä soittimia. Monien plain cd-koneistojen teko on lopetettu ja siksi nykyään jopa monessa huippusoittimessa on joko ihan hyllystä saatava tai hieman modattu romppukoneisto..
 
Mika K sanoi:
Klassikko juu, mutta kannattaa enne ostoa varmistaa, että koneistoa on vielä saatavilla. Koskee tietty vastaavasti kaikkia iäkkäitä soittimia. Monien plain cd-koneistojen teko on lopetettu ja siksi nykyään jopa monessa huippusoittimessa on joko ihan hyllystä saatava tai hieman modattu romppukoneisto..

...jota valmistaja sitten hehkuttaa kaiken maailman selityksillä, vaikka rivien välistä voi lukea että joutuivat siirtymään romppuaseman käyttöön pakon edessä, kun muuta ei ole enää saatavilla.
 
Näin se on.

Tosin voishan sitä firmat aina tehdä pelimiehen ratkaisun niinkuin Nagra eli kun ei enää saanut sopiva laadukasta cd-koneistoa niin väsätään semmoinen sitten alusta pitäen itse pallon parasta asiantuntemusta käyttäen. Mitä sitten vaikka soittimen julkaisu hieman myöhästyikin sen vuoksi.. :D
 
Vinyyliin en lähde vertailemaan, kun en ole siltä puolelta oikein hyviä settejä uskaltanut kuunnella. Minulle monissa CD-soittimissakin on eloa ihan riittämiin, mikä on itselleni ehkä yksi tärkeimmistä attribuuteista toistoa arvioitaessa. Omaa pitää tietysti kehua kun tuosta elävyydestä oli puhetta, Densen Beat B-400XS on yksi noista ääneltään tarpeeksi eläväisistä.

Yleisellä tasolla omassa setissä kuunnelluista parhaana esityksenä on jäänyt mieleen Electrocompaniet EMC 1 UP. Kalliimpia ja varmasti parempiakin soittimia löytyy, mutta tuosta oli kyllä jo äärimmäisen vaikea keksiä parannettavaa. Tarkempia adjektiiveja en lähde latelemaan, viime kuuntelusta kun on jo tovi aikaa vierähtänyt.
 
Tommy-H sanoi:
Samaa aihetta kutittelen, tosin opiskelijabudjetilla.
Tommi

Ymmärtääkseni täällä on aika monella Arcam:in cd-soitin, joten kaipa siinä merkissä jotain jujua on?

En sitten tiedä miten laatu menee merkin sisällä eri hinta-luokissa, mutta ymmärtääkseni merkin pitäisi olla ihan hyvä, joten varmaankin ihan varteenotettava vaihto-ehto otettavaksi kotikuunteluun. :)
 
Minulla on ainakin oikein hyviä kokemuksia Arcamin CD33 -soittimesta. Uskoisin, että edullisemmatkin ovat asiallisia pelejä.

Teacista tuli mieleeni, että tein vuonna 2001 elämäni hifi-virheen kun menin vaihtamaan Teac VRDS 7:n H/K:n DVD-soittimeen... :( Ajattelin tuolloin, että mitäpä sitä kahta erillistä soitinta pitämään. No se virhe on onneksi korjattu jo aikaa sitten.
 
ahaapalainen sanoi:
Teacista tuli mieleeni, että tein vuonna 2001 elämäni hifi-virheen kun menin vaihtamaan Teac VRDS 7:n H/K:n DVD-soittimeen... :( Ajattelin tuolloin, että mitäpä sitä kahta erillistä soitinta pitämään. No se virhe on onneksi korjattu jo aikaa sitten.

Kumpaa se tapahtuma lähinnä muistutti, "kuin märkä rätti naamalle" ja "kuin matto vedetty jalkojen alta" ? :D
 
Tuosta Arcamista pitää vielä lisätä. Valitettavasti en ole vieläkään päässyt kuulemaan täällä paljon kehuttua Arcam FMJ CD33 -soitinta. Jokin aika sitten sain käsiini sarjan uusimman CD36 -mallin. Jos jotain hyvää hakee, niin neutraalihan se oli monessa mielessä, mutta ei se innostanut musiikkia kuuntelemaan. Kappaletta ja levyä piti vaihtaa koko ajan, muuten tuli uni silmään. Joskus muinoin kuuntelin CD23 -mallia useaankin otteeseen, siinä muistaaakseni ilmeni balanssiongelmaa, ohut keskialue ja pistävä diskantti. Tietysti eri yhteyksissä jokainen soitin soi eri tavalla, mutta tässä minun havaintoni.
 
alspe sanoi:
Kumpaa se tapahtuma lähinnä muistutti, "kuin märkä rätti naamalle" ja "kuin matto vedetty jalkojen alta" ? :D

Valitsen vaihtoehdon "kuin märkä rätti naamalle" ;)

Kirkas ja neutraalihan se Arcam FMJ CD33 on, mutta (tai juuri siksi) minä kyllä mielelläni sillä musiikkia kuuntelin. Makuasioitahan nämä :)
 
Jep, minulle tuo Cd33 oli taas hieman liiankin kirkas otus eli alkoi hieman kuunteluväsymystä aiheuttamaan. Mutta rytmin ja draivin suhteen oikein hyvä peli mikä varmaan kannattaa katsastaa..
 
Mikko Tiihonen sanoi:
Jokin aika sitten sain käsiini sarjan uusimman CD36 -mallin. Jos jotain hyvää hakee, niin neutraalihan se oli monessa mielessä, mutta ei se innostanut musiikkia kuuntelemaan. Kappaletta ja levyä piti vaihtaa koko ajan, muuten tuli uni silmään.
Juuri tuota tarkoitin "elottomuudella". Hyviä piirteitä löytyy monessa mielessä, mutta musiikin kuunneltavuus vain jotenkin tökkii.
Samansuuntaisia havaintoja löytyy yllättävän useasta arvostetustakin merkistä, joka on tullut vastaan. Niissä kliinisimmissä ja kirkkaimmissa soittimissa "elottomuus" tökkää heti silmille, mutta piirre löytyy myös yhtälailla miellyttävistä ja pehmeä soundisista soittimista.

Tuosta Nagran soittimesta olisi mukava kuullaa kokemuksia, jos sellaisia löytyy? Samoin Bow:n uudesta Zz-Eight 2007 soittimesta ja myös Bluenote Stibbert Tubesta(uudesta 2007 mallista tai vanhasta mallista)? Tietysti muidenkin laadukkaiden soittimien kokemukset ovat tervetulleita. :)
 
PCE-Systemsin mukaan Nagran soitinta ei ainakaan joku aika sitten ollut vielä maassa ja kun tulee niin menevät varmaan suorilta ennakkotilauksen tehneille asiakkaille. Luulisin kyllä, että Juha jättää itselleen yhden, mikä pitänee käydä tsekkaamassa vaikka renkaanpotkinta kategoriaanhan tuo toiminta menee kun ei itsellä ole millään varaa moiseen. Jos vaikka samalla vain ostaisi nöyränä pari sc:n vinyyliä taasen.. :D
 
Tommy-H: Tuo Arcam Diva toimi ok liikkeen esittelytiloissa Bluenoten S-3, S-1 ja Bluenote S-1 Mk2 -vahvistimien kanssa. Bluenotet oli aika pehmeitä ääneltään, jos siitä jotain voi päätellä.
 
Kylkyl. Pitää tuo Arcam katsastaa joskus.

En tosin huomannut mihin osastolle postasin, kun tämän ketjun otsikko osui silmään. Siitä pahoittelut.
 
Tällä hetkellä Lindemannin 820 soi melko hyvin. Pitää kuitenkin:
a) päivittää se S-versioon tehtaalla
b) hankkia Dcs tai Zanden jos toi Linde alkaa tökkiä.

Aikaisempi Naimin Cds2 + Xps II oli hyvä, mutta tosi rasittava pidemmän päälle

Kliinisen sairaita löytyykin sitten pilvin pimein:
ML 390
Saksalaiset
Accuphase ym ym.
Maksavat maltaita, mutteivat sovi tällaiselle vanhalle blues-jätkälle
 
Archie52 sanoi:
Aikaisempi Naimin Cds2 + Xps II oli hyvä, mutta tosi rasittava pidemmän päälle

Luulen kyllä, että nyt tökki ihan jostain muusta suunnasta kuin sieltä soittimesta. Naimeja olen kuunnellut, Cd 3, Cd 5, Cds2, ei ole kyllä rasittanut yhtään. Ehkä se sinun cds saundi oli niin neutraali, että alkoi tökkimään?
Itselläni oli Cd5 ennen niin suosittu, Wadia 830 - täytyy sanoa että sen saundi oli aika easylisteniä Naimin rinnalla, silti en Naimin saundia rasittavaksi luonnehtisi.
 
Back
Ylös