Hyvä cd-soitin hintaluokassa alle 1000€

bikermouse

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2007
Viestejä
1
Itselläni on ollut mielessä pari Marantzin mallia. Toinen on Marantz CD 6002 ja toinen Marantz SA7001KI.
Onko tuo SA7001KI malli ääneltään huomattavasti parempi? Hintaerohan noilla on huomattava. Olisi mukava
kuulla muistakin merkeistä ehdotuksia.
 
Kolme clicheetä peräperää i) kuuntele itse ii) ehdotankin jotain kolmatta; cambridge audion azur 840c saanut järkyttävän, aivan käsittämättömän kasan palkintoja iii) ja tietysti muut osat laitteistoasi määrittävät mikä on sopiva lähde (aika post-strukturalistinen ajatus). En keksi enempää clicheitä pahoittelen. Itse tosin omistan tuon ca:n ja sen saa tinkaamalla tasan tonniin - suosittelen kokeilemaan.
 
Vs: Hyvä cd-soitin hintaluokassa alle 1000€

Rega apolloa ei kannate jättää kuuntelematta tuossa hintaluokassa. Paras kuulemani cd soitin hinta-laatusuhteeltaan.
 
Minä taasen suosittelen venyttämään budjetin hieman tonnin päälle. Naim CD5i kannattaa huomioida. Hinnalla saat teknisesti uskottavan laitteen joka ei menetä jälleenmyyntiarvoaan kovin nopeasti. Lisäksi se soittelee musiikkia mainiosti.
 
Hieman samoja ajatuksia. Rega voisi the soitin tuossa hintaluokassa, mutta toisaalta itse olen kanssa sitä mieltä, ettei tuo tonnin seutu niin mielenkiintoisia ja hyvä-äänisiä pelejä kovinkaan paljon tarjoa verrattuna yhtä alempaan hintaluokkaan. Sieltä siis kannattaisi ehkä suoraan hypätä taas yli tonnin, missä sitten onkin monta mielenkiintoista vaihtoehtoa riippuen siitä millaista soundia soittimeltaan haluaa..
 
Komppaan Artoa ja ressiä ja vähän Mikaakin.

Apollo soi neutraalin rasittamattomasti, mutta kuitenkin svengaa. Naim potkii enemmän ja soi lämpimämmin, mutta ei ole yhtä avoin. Mä ostin vähän käytetyn Naimin alle tonnilla.

(off-topic: nyt on kotitestissä Nait 5i ja Totem Arrot...)
 
Arto sanoi:
Minä taasen suosittelen venyttämään budjetin hieman tonnin päälle. Naim CD5i kannattaa huomioida. Hinnalla saat teknisesti uskottavan laitteen joka ei menetä jälleenmyyntiarvoaan kovin nopeasti.

Eikös kaliimmat laitteet menetä arvoaan vähintään yhtä nopeasti kuin halvemmat? Ainakin itse olen käytettyjä läpi käydessäni ollut huomaavinani noin.
 
Mitenkäs edukkain exposure pärjää tässä joukossa? Itsellä on kanssa tämän hintaluokan soitin etsinnässä ja jos mitään kivaa käytettyä ei löydy, vaihtoehdoiksi jäävät expo ja toi apollo.
Tohon apolloon olen kyllä jo valmiiksi tykästynyt, kun se näyttää niin kivalta.

-i-
 
Eipähän tuohon hintaluokkaan hyviä eksy. Kokeilin edullisia ja olen kuunnellut monta kallimpaakin, mutta samaa kauraa. Laittaisin ulkoisen da- muuntimen ja pyörittelisin sitten laadukkaalla "vanhalla" soittimella. Da- muuntimen ja cd- soittimen välisellä digikaapelilla on väliä.
Mutta kohtuullisia uusia soittimia löytyy noista edellämainituista.
 
Mulla ois NAD S500i hyllyssä, jonka voisin periaatteessa myydä pois. Hintaa en ole miettinyt, mutta kyllä se alle tonnin jää joka tapauksessa. Ovh. ollut uutena 1800€:n kieppeillä, muistaakseni. Jos jotakuta kiinnostaa, niin yhteystiedot löytyy profiilista.

Ja jotta nyt ei ihan vain oman mainostamiseksi menisi, niin uusista laitteista minä katselisin ehkä ensimmäisenä Regaa. Päältä ladattavuus on kiva asia, kun ei ole kelkkaa joka voisi kolista :D Käytettynä on täällä ja Hifimaailman foorumilla näkynyt aika useasti S.A.T. CDFixiä. Kaverilla olen tällaista nähnyt ja kuullut, ja se on vaikuttanut erittäin asialliselta peliltä.
 
Ingraver sanoi:
Mitenkäs edukkain exposure pärjää tässä joukossa? Itsellä on kanssa tämän hintaluokan soitin etsinnässä ja jos mitään kivaa käytettyä ei löydy, vaihtoehdoiksi jäävät expo ja toi apollo.
Tohon apolloon olen kyllä jo valmiiksi tykästynyt, kun se näyttää niin kivalta.

-i-


Tuo Apollo on kyllä hyvä soitin. Itselläni on sellainen juuri myynnissä. Kannattaa kysellä vaikka yksityisviestillä jos laite kiinnostaa. Sitä voi kuunnellakin niin kauan kuin vahvistimeni (Prima Luna Prologue One) on vielä talossa ja sen jälkeen, kun olen saanut uuden vahvistimen tilalle hommatuksi.
 
Jep,
Minunkin mielestäni Regan Apolloa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Olen Apolloa käytellyt nyt neljä kuukautta. Yhtään sellaista levyä ei ole vielä löytynyt jota Apollo ei soittaisi. Vähän hidas se on, lueskelee levyä puskurimuistiin noin 10s ennen kun ottaa kapulan komentoja vastaan, mutta minua tuo ei ole isommin häirinnyt. Hiljattain kokeilussa kävi AudioAnaloguen Rossiini, ja kyllä Apollon sointi oli selvästi "rehevämpi" kun italialaisen kilpakumppanin. Taustalla soivat soittimet tulevat Apollolla mainiosti esiin, ja se sai Rossiinin kuulostamaan ohuelta ja etäiseltä. En kuitenkaan ylistä Apolloa ehdottomaksi huippusoittimeksi, parempiakin varmasti löytyy mutta tuskin ihan samasta hintaluokasta.
- Itse olen ajatellut kokeilla seuraavaksi AudioAeron Primaa, sellainen käytetty/demo -yksilö voisi mennä tuohon budjettiin.
- Myös Advance Acousticsin MCD203 voisi olla kokeilemisen arvoinen. Kokemukseni mukaan hintaansa nähden ihan mallikkaasti soiva soitin, jos tulee toimeen tiettyjen mekanismin aiheuttamien "ominaisuuksien" kanssa.
 
bikermouse sanoi:
Itselläni on ollut mielessä pari Marantzin mallia. Toinen on Marantz CD 6002 ja toinen Marantz SA7001KI.
Onko tuo SA7001KI malli ääneltään huomattavasti parempi? Hintaerohan noilla on huomattava. Olisi mukava
kuulla muistakin merkeistä ehdotuksia.

Minulla on tuo mainittu KI-malli. Siinä on perusmallia parempi muuntaja (rengassydän), kuparivuoraus (näyttää hyvältä ja poistanee häiriöitä) sekä jokunen muu osa, jonka herra Ishiwata on valinnut. Ns. tekninen uskottavuus, johon täällä on viitattu, ei minua kiinnosta pätkääkään. Soitin on teknisesti ihan yhtä uskottava kuin mikä tahansa muu (en tajua koko käsitettä "tekninen uskottavuus") ja äänellisesti siihen voi suhtautua samoin kuin luokkaa isompaan ja kalliimpaan SA15S1-malliin. Viime viikolla Helsingin hifimessuilla räpläilin Cambridge Audion vehkeitä, eikä Marsun rakenne ainakaan niiden rinnalla mitenkään rimpula ole, päinvastoin. Marantzissa kytkimet toimivat täsmällisesti ja laatu on kaikin puolin asiallista hintaisekseen, painoakin 8 kiloa. En ymmärrä tuota CA:n väitettyä kaikkivoipaisuutta, mutta kai siinä joillekin on taikansa.

Miksi sitten valitsin Marantzin? Aikaisempi soittimeni oli aavistuksen kirkkaaseen kallellaan oleva 7300, joka kaivoi hienosti yksityiskohtia äänitteistä, mutta halusin SACD-yhteensopivan kohtuuhintaisen laitteen, jonka rakenne olisi riittävän luja ja pyöritysmekanismi äänetön. 7300:lla oli taipumus viserrellä ylimääräisiä joillakin levyillä, ainoa piirre, joka siinä ärsytti. KI:n kanssa ei ole ollut ylimääräisiä ääniä tai teknisiä ongelmia mitä nyt joidenkin SACD-levyjen soitto joskus hieman viipyilee.

Jos pidät Marantzin kirkkaasta ja detaljisesta soinnista ja haluat tukevarakenteisen soittimen, jossa on laadukkaat osat ja joka hoitaa hommansa, suosittelen varauksetta. SACD-toisto tulee "kaupan päälle". Siihen harva saman rakenne- ja hintaluokan peli pystyy. Ainoa "vika" soittimessa on, että se ei joidenkin mielestä ole ehkä "riittävän eksoottinen". Ei ole päältäladattavaa mallia eikä hehkuvia putkia.
Muukin settini on toisaalta ilmeisesti "tekniseltä uskottavuudeltaan" "sen verran huono", että en kaipaa enempää.
 
Vahvistimeni myin tänään, joten jos tuo myyntipalstalla oleva Rega Apollo kiinnostaa ja sitä haluaa koekuunnella, niin oman vahvistimen joutuu roudaamaan mukana.
 
Seggaeman sanoi:
Mustana hevosena vois heittää Usherin CD-1 soittimen.

Jos tuo on hinta-laatusuhteeltaan yhtään samaa luokkaa kuin Usherin lattiakajarit niin on varmasti hyvä peli.
 
Minulla edelleen sellainen parin tonnin arcam myynnissä halvalla. Siis myyntipalstalla. kannattaa ostaa ennenkuin alan katumaan :D
 
Back
Ylös