Hyvä ääninen kannettava mp3-soitin

Zaari

Käyttäjä
Liittynyt
3.12.2007
Viestejä
21
Hakusessa on mp3-soitin, joka olisi niin helppokäyttöinen, että sitä voi käyttää autossa sormituntumalla. Tarkoitus olisi liittää se 3,5mm plugilla auton omaan soittimeen(AUX), joka ei siis tarjoa mitään "käyttöliittymää". Vaihtoehtoja on miljoona, mutta pitäisi löytää järkihintainen ja vieläpä hyvä ääninen. Plussaa on flac-tuki ja iso kapasiteetti (4+ Gb).
Ehdotuksia?
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 586
Kaupunki
Tampere
Ei ole mitään vaihtoehtoja. >:D Apple iPod 120 Gb. http://www.apple.com/fi/ipodclassic/ :)
overview_hero20080909.png
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 586
Kaupunki
Tampere
Zaari sanoi:
Ja perustelu on se, että se on omppu? ;)

Hyvä-äänisiä (ainakin isot mallit) ja paras käyttöliittymä mihin olen törmännyt. click wheel _toimii_
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Kokeilin tuota Touchia autossa, mutta siellä selvästi JVC:n autostereon huonosti toteutettu input rajoittaa äänenlaatua, joten soittimen vaihto olisi edessä jos parempaa ääntä haluaisi (mp3-cd ja jopa radio soi paremmin). Kotona samaa ongelmaa ei ole ja huomasin että tuo on varsin hyvälaatuinen äänilähde taskusoittimeksi.
Applella äänenlaatuasiat ovat varsin hyvällä mallilla, jos käytetään Apple Lossless-tiedostoja.

Kokeile kuitenkin jonkun kaverin soitinta autossasi ennen hankintaa. Applestoressa on muuten erittäin nopea toimitus ja tarvittaessa saa kaiverruksen samaan hintaan. Oma Touchini saapui vuorokaudessa, mutta lähetti ei tavoittanut ensimmäisenä päivänä ketään kotoa, joten hain sen vasta toisena päivänä rahtifirmasta (kannattaa siis laittaa osoite, jossa olet päivällä paikalla, koska luovutus vain henk. koht.).
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 586
Kaupunki
Tampere
Zaari sanoi:
Saako tohon ipodiin omat musat ilman mitään iTunesia? Flacceja ei toi classic taida tukea edes rockboxilla?
http://www.rockbox.org/

Soitinta näyttää ainakin tukevan, mutta kuten rajanikin sanoi soittimien inputista, niin eipäilen vahvasti, että 320 MP3 on autoon täysin riittävä. Tosin jos kaikki on jo flaccina...
 

Zaari

Käyttäjä
Liittynyt
3.12.2007
Viestejä
21
alspe sanoi:
Tosin jos kaikki on jo flaccina...

Siinäpäs se "ongelma" onkin. Squeezeboxia varten on tullut veivattua flacceja, eikä viitsis tehdä rinnalle mp3 arkistoa. Onhan sekin tietty yksi vaihtoehto. Levyhän on nykyään halbaa ku saippua.
 

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 845
Kaupunki
Järvenpää
On han niitä vaihtoehtojakin ipodille olemassa ja ainakin jos äänenlaatu painaa kannattaa katsoa toisaallekin. Itse en näistä mitään tiedä kun en toistaiseksi ole mp3 musaa harrastanut, nyt pikku kokeiluja teen kun alkaa kovalevytila käymään loppuun. Mutta siis esim Sony tai Sandisk ovat monissa paikoissa suositeltuja hyvää ääntä etsiville. Käyttömukavuudesta sun muusta en osaa sano mitään

http://www.consumersearch.com/mp3-players

http://www.testfreaks.co.uk/mp3-players/
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Yhdestä kaverin Samsungin soittimesta on kokemusta ja äänenlaatu oli aika karsea kun vertaa iPodiin. Samaten uusi Shuffle on huonompi ääneltään kuin Nano tai Touch. Sen takia tämä onkin nyt mielenkiintoista kun asiasta keskustelevat ihmiset, joilla rima on riittävän korkealla. Tavallisille ihmisillehän noiden laatu riittää ja pullonkaula ovat ne muutaman kympin korvanapit tai netistä imetyt 128 kbps mp3-tiedostot.

Alspe on kuitenkin oikeassa suositellessaan tuota perinteistä iPodia autokäyttöön. Käytettävyys on huippua.
 

Janne

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
2 059
Kaupunki
Oulu
Itsellä on ollut vanhan mallinen (USB-tikun kokoinen) iPod Shuffle matkakäytössä ja olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen äänenlaatuun. Harmi että uusi Shuffle lienee aikamoinen takapakki laadun suhteen.

Näiltä osin kiinnostaisi tietysti, onko jotain pienikokoista tikkusoitinta joka olisi erityisesti hyvä äänenlaadultaan. Tämä vanha Shuffle kun luultavasti joskus vielä sanoo sopimuksen irti... :)
 

Rane

Käyttäjä
Liittynyt
17.5.2008
Viestejä
895
Ootako Creativen Zeniä kokeillu? Itsellä tuo 4GT noilla PL-200 (tms.) kuulokkeilla ja mielellään noilla kuuntelee.
 

Kls

Käyttäjä
Liittynyt
2.11.2008
Viestejä
718
Suosittelen lämpimästi iPod Classicia, oli se sitten 30-, 80-, 120- tai 160GB. Se ei tunnu muovilelulta, eikä se kyllä olekkaan. Painaa muistaakseni huikeat 140g! click-wheel on hieno keksintö, sillä selaa nopeasti musiikkia, ja on mukava käyttää. Ja tuota ominaisuuttahan ei muista kuin Applen soittimista löydy. Näyttö on mukavan kokoinen vaikka elokuvien katseluun. Jaa-a. Tuntuu enemmän siltä kun olisin myymässä noita kuin suosittelemassa niitä...
 

r2d2

Käyttäjä
Liittynyt
1.2.2007
Viestejä
51
Itekkin katsellu mp3-soitinta sillä silmällä. Ainakin Sandiskin Sansa Clip tarjoaa viivasuoran taajuusvasteen TM:n suorittaman testin mukaan. Voitti siinä esim. Applen Ipod Sufflen ja Creativen Zen Stone plussan. ( Ne olivatkin kaikki testin soittimet).
 

LaJazz

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
7 193
r2d2 sanoi:
Ainakin Sandiskin Sansa Clip tarjoaa viivasuoran taajuusvasteen TM:n suorittaman testin mukaan. Voitti siinä esim. Applen Ipod Sufflen ja Creativen Zen Stone plussan. ( Ne olivatkin kaikki testin soittimet).

Mutta kun taajuusvasteen suoruus ei korreloi äänenlaadun kanssa...
 

r2d2

Käyttäjä
Liittynyt
1.2.2007
Viestejä
51
Tämä on totta, ainakin osaltaan, mutta itse en halua, että soitin ja yleensäkin vahvistimet "värittävät" ääntä vuoristorata vasteillaan. Mielipide asioitahan nämä toki ovat. Minua ainakin häiritsisi joku 10dB:n korostuma tai vaimentuma esimerkiksi joka 100Hz:n välein.
 
T

teekal

Sandisk Sansa M250 with AKG K24P (Requires a standard PC!)


Jos tuota löytää vielä jostain niin pitäisi olla todella hyvä soundinen laite, eikä maksa paljoa. Pitää olla nimenomaan tuo 2gb versio, uudemmat on kuulemma paljon huonompia...

" I have always hated the MP3 players of the modern era, crap! I actually don’t think it is the compression that is the biggest problem. Music in DVD-films can be really good, even though it's compressed. (I think it’s encoded with MP3 or?) But one day I stumbled upon a player that I didn’t want to turn off imidiately. It’s the most musical player I have heard for compressed music. It’s the Sandisk Sansa M250, 2 GB player. Good enough to use for hours, and can double as a cheap source in small simple systems. Better than most cheap CD players. Very cheap for a 2 Gb player (in Sweden) at about $90. The headphones are unfortunately not as good as the player itself. After some serious searching in a lot of shops, a friend of mine found a pair of good portable headphones in the AKG K24P"
 
Ylös