Hyvää rumpu ja basisti meininkiä hakusessa

marko_j

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2009
Viestejä
148
Moi
Olen kiinnostunut hyvästä rumpu/bastin meiningistä.Esityksiä joilla saadaan laitteistoa testailtua kunnolla

linkki hakusessa.
Dire Straits ym ovat jo läpikoluttuja nyt tartteis jotain aivan tuntematonta ja uutta joka on hyvin tuotettua kamaa
kiitos etukäteen
 

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
5 619
Jos pitäisi valita yksi levy jolla rumpalin ja basistin välillä toimii täysin saumaton, lähes telepaattinen yhteys, se olisi tietenkin legendaarinen viiden tähden klassikko, ZZ Topin Tres Hombres. Itse asiassa yhteys ei ole lähes telepaattinen vaan täysin telepaattinen joten epäilenkin että partaherrat itse eivät soita tuolla levyllä vaan asialla ovat ties ketkä tuntemattomat joogalentäjät tai peräti ufomiehet.

Äh, haetun pitikin olla uutta musaa. No kokeile siinä tapauksessa kunnon junnausta, Wooden Shjipsin kappaletta Down by the Sea. Siinä kun jauhetaan kymmenisen minuuttia samaa niin voi helposti tsekkailla että pysyykö se timing kasassa. Pysyyhän se, kuulijan pää vain voi olla jumituksen jäljiltä hellänä.

Karlssonin mainitsema Om toimii myös! Kybällä! Yhdellätoista!
 

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
21 986
Kaupunki
Korvessa
Laitetaanpa vielä tämä linkki. Tone Cenerin julkaisemaa testimusaa, ei minuun välttämättä enää iske, mutta pääseepähän kuunteleen sämplet. Tuolta ei kannata tilata koska postit on aika kalliit heillä, tietysti isompi kasa ehkä kannattaa...
 

Denali

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.5.2009
Viestejä
11 631
Kaupunki
Salo
Itse demoan bassorumpua Jonas Hellborgin (ruotsalainen basisti) kappaleella Trombone (levyltä Axis). Levyn saatavuus on vähän heikko ja se on kokonaisuutena aika kokeellinen ja vaikeatajuinen. Jonas Hellborg tuli kuuluisaksi Mahavishnu orkesterista -80-luvun puolivälissä.
John Scofield:n Still Warm-levyn 3.kappale "High and Mighty" on myös hyvä rumpudynamiikkademo, soittotaidosta puhumattakaan. Rumpali Omar Hakim ja basisti Darryl Jones soittivat Stingin Dream of the Blue Turtle ja Bring on the Night levyillä. Nykyisin Darryl Jones soittaa muuten rolling stonesissa. Omar Hakim soitti toisena rumpalina Dire Straitsin Brothers in Arms-levyllä.
Jos pidät Jatsista, niin funk-fuusiosta löytyy paljon hienoa basistityötä.
Suosikkirumpaleitani ovat esim. Jack DeJonette, Omar Hakim, Billy Cobham ja Tony Williams. Basisteja Jonas Hellborg, Jaco Pastorius, Dave Holland, Stanley Clarke.
Jos Jatsi ei ole tuttua, niin kannattaa kokeilla kirjastosta tai YouTubesta. www.allmusic.com:sta saa lisätietoa. Sivulla http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/music0.html on monenlaisia greatest top 100 listoja. ECM-levy-yhtiö on julkaissut paljon hyvin äänitettyä akustista jazzia, joita arvostellaan jatkuvasti Hifimaailmassa.
Kokeilepa kirjastosta esim. Freddie hubbard:n (trumpetisti) First Light, Red Clay tai Straight Life-levyjä.
 

Tomsku

Käyttäjä
Liittynyt
8.9.2008
Viestejä
3 031
Kaupunki
Turku
Panzerballett ja zZz. Molempia taitaa löytyä Spotifystä. Victor Wooten on yks mun lempibasisteja, sitäkin on varmaan Spottarissa.

Zeppelinin Codalla on kans hyviä rumpuraitoja minun mielestäni. Ja pitää kai se Dream Theaterikin mainita - Myung soittelee chapman stickiäkin.

Mikään näistä ei taida puhtaasti olla rumpubasisti-komboja, mut hyviä individuaaleja :)
 

kipinä

Hifiharrastaja
Liittynyt
23.11.2008
Viestejä
1 150
inconnelli sanoi:
Tämä on jo vanhempaa mutta jos et ole tutustunut vielä niin oikeasti hyvä rytmiryhmä löytyy...

Primusta siis.

Eikä vanha Possessed-kitaristi Larry LaLonde ainakaan huononna bändiä!
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
Death From Above, tiätty!
Vaihtelua Direlle. >:D
 

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
21 986
Kaupunki
Korvessa
Jos se Dire Straits on hyvää "testimusaa" niin miksipä ei Stevie Ray Vaughan.

Tuosta kun löytää remasteroimattoman version (ilman 9-13 raitoja), vaikkapa vinyylinä (ilman napsuja) ja soittelee raidan 6 Tin Pan Alley niin johan soi basso, kitara ja rummut aikas herkästi ja ilmaa on kuin ilmapallossa.
 
Ylös