Hypex Fusion

Analog

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2006
Viestejä
3 006
Kaupunki
Pirkanmaa
Muutama maininta tästä Hypexin vähän tuoreemmista vahvistinmouduleista oli subwoofereihin liittyen mutta mahtaako olla kokemusta äänenlaadusta ihan vakavasti puhuen?

vahvistimet on N'coreja joten siltä osin ääni varmasti on kunnossa mutta DSP onkin sitten kysymysmerkki.
 
Jos prossu on samaa kuin DLCP, niin ääneltään varsin pätevä, mutta softapuoli ja luotettavuus jätti vähän toivomisen varaa.

Tuo isoin malli vaikuttaa asialliselle ja jos sen saa luvattuun alle 500e(alv 0%) hintaan Hypexiltä, niin mahtavaa.
 
Viimeksi muokattu:
En nyt tiedä, ovatko saaneet ongelmia tuohon korjattua ja perustuuko edes samaan. Dlcp:ssä oli ajoittain ohjelmiston jumiutumisia, asetusten häviämisiä ja äänenvoimakkuuden itsellään hyppimistä.
Toimiessaan huippupeli, mutta meni vaihtoon.
 
Kysyinpä Hypexiltä ja vastasivat : "The FusionAMP have a complete new DSP".
 
Okei. Kuullostaa lupaavalle(kai).
Kuka uskaltaisi ekana kokeilla? Aika suppeita tietoja DSP:n kyvykkyydestä tai sitä ohjaavasta tietokonesoftasta löytyy.
 
Suppeat on tiedot ja käyttäjäkokemukset kun ensimmäisen myyntierän toimitukset on tässä kuussa.
 
Jos tilaa hifitalosta ja varmistaa, että takuu on kattava? :)
 
Suppeat on tiedot ja käyttäjäkokemukset kun ensimmäisen myyntierän toimitukset on tässä kuussa.

Meinasin, että DSP:n speksejä en ainakaan minä löytänyt mistään. Enkä myöskään mainintaa tietokonesoftasta. Täytyy ottaa silmä käteen.
 
Netin tietäjät tai "tietäjät" kertovat: DSP based on adau1701
 
Eli ilmeisesti sama, kuin minidsp:ssä. Tämä laskee hieman innostusta, mutta ei torpata vielä ennen parempia tietoja ja käyttäjäkokemuksia.

Tai kyllähän sen pitäisi digitasolla olla aika läpinäkyvä. Ad-da-muunnosten laatu sitten sanelee lopputuloksen.
 
Fusion on kohina-arvoiltaan 5-6dB parempi kuin. 4x10 HD MiniDSP.
Jatkoin kekustelua Hypexin kanssa ja sanoivat että DSPn laatu pitäisi oleman N'corejen kanssa samalla tasolla. Jos näin on niin vaikuttaa oikein hyvältä.
 
Diyaudiossa muistaakseni oli juttua, että tuo aiemmin mainittu adau vaihtui toiseen malliin, voin olla väärässä. Joka tapauksessa dsp säädöt tehdään Hypexin omalla softalla, jonka voi ladata ilmaiseksi ja kokeilla ilman fyysistä laitetta.

Edit: muistaakseni tällä https://www.hypex.nl/product/hypex-filter-design/17
En ole itse ehtinyt kokeilla, vaikka ko plate amp kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:
Mitäs jos noita 2x500w malleja hankkisi 2kpl, siltaisi ja teksisi kotelot kautinterminaaleilla? Saisi 2x1000w ncore monot dsp:llä?
 
Silleen siinä pääsis käymään. Itekki harkitsen subbariin sopivaa mallia tai jos hankkis jotku tolpat jotks vois aktivoida siististi ulkoisella, erillisesti koteloidulla platella.
 
Myöhemmin diyaudion tietäjät olivatkin sitä mieltä että dsp on adau1452. ADC-DAC:n virkaa hoitaa jokin AKM:n malli, ei kuitenkaan muistaakseni ollut sama kuin Linn:n Katalystissa käyttämä.
 
Mitäs jos noita 2x500w malleja hankkisi 2kpl, siltaisi ja teksisi kotelot kautinterminaaleilla? Saisi 2x1000w ncore monot dsp:llä?

Kannattaa huomata että tuo 500W on 4 ohmiin. Kahteen lähtee mitä ilmeisemmin puolet jolloin dynaamisille impedanssi minimeille ei jää riittävästi pelivaraa sillatuna. Se on silti mitä ilmeisemmin se 250W 2 ohmiin vaikka olisi sillattuna.
 
^ Sen verran täytyy korjata, että watit puolittuvat kun impedanssi tuplaantuu, eli se on 250 (sillattuna 500) W 8 Ohmiin ja 2 Ohmiin teoriassa 1 (sillattuna 2) kW. Meikäläisen tarpeisiin riittäisi ihan hyvin. Siltaamattakin pärjää jos käyttää (kuten noiden idea on) yhtä vahvistinmoduulia kutakin elementtiä kohti. Voi sitten käyttää vaikka niitä 4 Ohmin elukoita.

NC400:n lähtöimpedanssi on hyvin pieni ja sen pitäisi pystyä ajamaan jopa 1 Ohmin kuormaa. Wattimääräksi oli ilmoitettu muistaakseni 580 W 2 Ohmiin ja selitys "vajaalle" määrälle se, että virtapuoli jää jälkeen, joko virtalähde tai virranantokyky. Omia NC400 mono blockejani en ole kytkenyt kovin mataliin kuormiin, ei ole ollut tilaisuutta. Tuon platen numeroita matalille impedanssikuormille en ole nähnyt.
 
Vaan kun nämä D-luokkaiset on ikävästi virtarajoitteisia. Maksimitehot saadaan tyypillisesti 4 ohmiin. En kyllä ole katsonut N'coren arvoja mutta UcD:eissä tämä on tilanne.

Lähtöimpedanssilla ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa kuinka paljon vähvistin tuottaa virtaa, eli miten jännite rajoittuu virran rajoittumisen vuoksi.
Lähtöimpedanssi määrytyy käytännössä takaisinkytkennän ja lähdössä olevan takaisinkytkennän ulkopuolisesta sarjakelasta ja sarjavastuksesta (kelan resistanssi ym.)

Hassua mutta niin vaan on että tyypillisesti analogisista vaffeista lähtee mataliin impedanssehin enemmän virtaa kuin D-luokkaisista. Näin siis tyypillisesti. Syitä on useita mutta tärekimmät tuntuisi olevan
- lähdön alipäästökelan rajoitteet. kelan hinta ja koko kasvaisi julmasti jos virran antokykyä pitäisi kasvattaa jostain 10-20A välistä yli 50A mitä se parhaimmillaan on hyvillä isoilla analogisilla.
- päätefettien kokoa pitäisi myös kasvattaa vastaavasti. Sinänsä tämä ei ole muuten ongelma mutta kun fettien hilakapasitanssi kasvaa vastaavasti ja se taas sitten kasvattaa virtavaatimuksia ohjaavalta asteelta. Jo nykyisissä D-luokkalaisissa ohjaimilta vaaditaan vähintää amppeerin virtaa ja jos mentäisiin isoihin virtoihin ja jos vaffista vielä halutaan noita +200W/8ohm tehoja niin virtaa pitäisi saada aikaan 5-10A. Toki pienemmällä virralla pärjätään jos hakkuritaajuutta lasketaan. Se kuitenkin johtaa ainakin UcD malleissa särön kasvuun ja taitaapa myös tuoda tullessaa lisää kohinaa.

Monitie kaiuttimen dynaaminen minimi impedanssi voi olla jopa neljännes siitä mitä impedanssikäyrän minimi näyttää mitattaessa siniaallolla. Tämä johtuu siitä että kaiutin elementit on myös mekaanisia laitteita jotka voi tuottaa takaisinpäin virtaa erilailla kuin jatkuvalla sinillä kuin erikoisemmilla aaltomuodoilla. Tämän vuoksi ei kannata lähteä minkään 4 ohmin tai vielä pahempaa 8 ohmin maksimitoituksen pohjalta vaikka tehon tuplaantuminen impedanssi puolittuessa ei palvelekaan todellisuutta.

Aktiivipurkeissa tilanne on helpompi. Elementtien impedanssi on paremmin hallinnassa koska jakosuotimen vaikutusta ei ole. Jos kuitenkin haluaa enemmän tehoa niin miksi ihmeessä käyttää plate amppia sillattuna kun Hypexilläkin on isompia yksittäisiä ja kaupastaa vaikka mitä. Tuntuisi lisäksi aika oudolta että sillatun puoliskoille on omat haarat myös DSP:llä... vaikka eihän siinä mitään ongelmaa ole.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös