Hyllykaiutin

kahvis

Käyttäjä
Liittynyt
6.2.2008
Viestejä
672
Kaupunki
Jyväskylä
Mietin hetken että olisiko tämä kuulunut hifi puolelle, mutta äänen tekninen tarkastelu ja itse nakerteleminen ajoi DIY - puolelle.

Minulla on tietokone suoraan http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20047676"]Ikean expedit - hyllyn [/URL] edessä (huom! ei seinustalla, vaan eräänlaisena tilanjakajana). Jos kahteen kokeroon laittaisi B3030A:t kyljelleen diskantti ja basso olisivat kuuntelukorkeudella. Kyljellään kaiuttimet ottavat vaakatasossa melkein koko lokeron tilan, mutta yläpuolelle jää n. 10cm tilaa. Olenkin miettinyt että kaiuttimen etulevyn voisi laajentaan jollakin vanerilla koko lokeron kokoiseksi ja verhoilla kankaalla näkymättömiin.

Olen myös ajatellut umpioda laatikostoilla kaiuttimen välistä ja sivuilta olevat lokerot.. vaihtoehtona olisi käyttää teollisuusvaahtomuovia ja jotain nättiä kangasta: "akustoivalokero". Any way, varmaan tulee laitettua joko laatikostoja tai näitä akustoivia lokeroita ylhäältä päin luettuna riveille 2 ja 3. Joissa kaiuttimet ovat rivillä 2 paikoilla 2 ja 4.

Mutta toimivatko kaittimet huonommin "väärän" kokoisella etulevyllä ( jokeseenkin tuntuu, että paremmin se silti toimii isolla etulevyllä kuin muuten vaan lokerossa)?

PS. kaiuttimet tulevat siis tietokonekäyttöön DACin jatkeeksi. Sattuisi olemaan myös yksi ylimääräinen stereovahvistin, joten voisi ehdotella jotain hyviä passiivikaiuttimia? Tosin basson kanssa ei sitten niin paljoo pelleillä...
 
Ylös