Hurinaa

Waiski

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 573
Mikä avuksi kun vahvistin hurisee? Mistä kyseinen ilmiö johtuu ja onko siitä haittaa itse vahvistimelle/äänelle.
Hurina kuuluus siis vahvistimesta itsestään. Kyseessä ei ole mistään muusta laitteesta tulevasta häiriöstä (kokeiltu on). Ihmetyttää kun edellisellä omistajalla laite ei hurissut, mutta kotonani hurissut koko ajan jopa standby-tilassa.

Onko kyseessä ongelma joka johtuu sähköverkosta? Auttaako silloin jonkinlainen virtasuodin?
 

thomas_s

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
1 031
LC Audiolla on tee-se-itse-tuote tuohon tarkoitukseen:
http://www.lcaudio.com/index.php?page=12 (skrollaa sivun alareunaan)

Tuolla sivulla myös kerrotaan, että muuntajahurinan syy on sähköverkossa oleva dc-jännite. Tasajännite tulee LCAudion mukaan verkon epätasaisesta kuormituksesta, joten siinä mielessä voi hyvin kuvitella että vaihtelua voi olla ajasta ja paikasta riippuen. Itse en tosin ihan ymmärrä miksi tasajännite saa muuntajan hurisemaan normaalia enemmän?

Luulisi että löytyy myös valmiita kaupallisia tuotteita hurinan poistamiseksi.
 

DIA

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2006
Viestejä
1 260
PS Audion sivuilla asiaa käsitellään selkokielisesti:
http://www.psaudio.com/products/humbusterac.asp

Oma Densenin vahvistimen muuntaja hurisi, vaikka siinä oli DC blokkaus laitteen sisällä. Tilasin Soundworksin kautta uuden muuntajan takuun piikkiin ja uusi muuntaja olikin hiljainen.

Eli ei kannata käyttää kovin paljon rahaa DC blokkaajaan, koska se ei välttämättä auta lainkaan. Prototyypin pystyy kasaamaan tavallisen sokeripalan/riviliittimen ympärille ja sen avulla voi testata onko dc blokkauksesta jotain iloa.
http://home.swipnet.se/~w-50719/hifi/dct01/index.html

Tässä omat kyhäelmät:
turvallista_matkaa.jpg

http://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/8154/cat/500/ppuser/3104
Oikean puolimmainen:
http://www.dvdplaza.fi/galleria/data/504/thumbs/valmiit_moduulit.jpg
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 163
Kaupunki
Tois pual jokke
Hurina voi johtua myös mekaanisista syistä. Itselläni on Korsunin KS99 (~Red Rose Passion), joka hurisee välillä. Ensimmäisellä kerralla hurinan sai kuriin aukaisemalla kotelon ja tarkistamalla / kiristämällä muuntajan ja muiden osien ruuvit. Kotelon kiinnityksen jälkeen ei hurissut enää. Laite on myös silloin tällöin myöhemminkin hurissut, mutta siihen on auttanut ihan laitteen nostaminen ja laskeminen takaisin alas. Tuossa minun yksilössäni saattaa olla jotain jännitystiloja rungossa tms. jotka sitten hurinana ilmenevät.

Tämä tviikki on siis ainakin ilmainen. Et tarvi kuin ruuvimeisselin tms.!
 

ealab

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
1 074
Muuntajan magneettikenttä saattaa saada peltikuoren väräjämään. Usein tähän auttaa pieni liikuttelu tms. Peltikuoren sisälle voisi ajatella laitettavan hieman jotain vaimennusta. Jäykisteeksi/massaksi muuntamaan ominaistaajuus toiselle taajuudelle, kuin muuntajasta lähtevä. Tai muu mekaaninen jäykiste. Jäähdytys huomioitava. Tämä peltikuoren resonoimattomuus ei liene ns. "tviikkiasia", kuten piikit tms. ovat.
 

Waiski

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 573
Kiitos vinkeistä. Tässä oli nyt käynyt niin, että muuntajien kiinnitysruuvit olivat löystyneet ja kuljetuksen aikana olivat päässeet tärisemään. Ilmeisesti tämä on irroittanut pakkaa vähän auki tai jotain.
Soitin maahantuojalle, joka lupasi katsoa laitetta ja laittaa kuntoon. Ilmeisesti ei mikään suuri ongelma. kiristin jo muuntajien kiinnitykset jotka olivat todella löysällä, mutta siitä ei ollut juurikaan hyötyä. käytin laitetta myös toisessa paikassa, jossa hurina jatkui. Sähköverkkoa ei siis voi syyttää.
Toivottavasti ei tule huolto kovin kalliiksi.
 
Ylös