Huonojen kontaktien vaikutus ääneen

silmaauki

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 165
Kaupunki
Tois pual jokke
Tuossa ennen Joulua jo vaihdoin omasta päätteestäni toisen rca-inputin. Alunperin ihmettelin jo vähän ennen tuota miksi stereokuva tahtoi tietyiltä osin sirtyä kovin paljon vasemmalle. Lopullisen sysäyksen vaihdolle antoi kun ihmettelin mistä ylimääräinen kohina/hurina syntyi. Tarkistin tietysti johdotuksen myös ja huomasin jossain vaiheessa pientä klappia siinä toisessa rca-inputissa ja vielä niin, että tietyssä liittimen asennossa tuo häiriö katosi. No vaihdon jälkeen pääte toimii erinomaisesti ja jopa stereokuva on siirtynyt keskemmälle.

Muistelisin, että Rajanilla ainakin oli joskus viime aikoina jotain ongelmia huonojen kontaktien kanssa. En nyt vaan muista miten ne hänen ongelmansa ilmenivät ja mistä johtuivat. Enkä löytänyt ko. keskustelua mistään. Missäköhän sitä juttua on?

Tämä oma ongelmani oli omasta mielestäni sikäli erikoinen, että stereokuva siirtyi häiriön puolelle. Kohina/hurina kuului myös ehjällä puolella jonkin verran.

Jos teillä on ongelmia, niin muistakaa tarkistaa myös kaikki mahdolliset liitokset.
 
No nyt kun kysyit. Ongelma kaiutinkaapeleiden kanssa johtui halvoista/huonoista banaaniliittimistä, joiden liuskamainen jousi "petti" ja jätti liitoksen löysäksi. Äänenvoimakkuus vaimeni n. 10 pykälän verran ja samalla myös musiikin särmä väheni. Pari kuunteluvierailijaakin saivat kokea ongelman ja sanoivat sointia todella rasittamattomaksi, kun emme vielä keksineet missä oli vika.

Vaihdoin liittimet ja ongelma ei ole enää sen jälkeen toistunut. Tässä vielä kuva ongelmaliittimistä:
DSCF3463.JPG
 
Back
Ylös