Huippuluokan viritin

Pesonen

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
1 008
Siirretäänpä keskustelu tänne. Eli olen etsimässä hieman perustason yläpuolella olevaa viritintä, joka liitetään keskusantenniin.

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia erilaisista virittimistä, joita olette aikojen kuluessa omistaneet. Mukaan kelpaa vintage sekä nykyisin uutena myytävät mallit. Kommentit erityisesti Accuphase, Dynalab, Roksan, Naim -laitteiden omistajilta kiinnostaa, mutta kokemukset kaikista muistakin merkeistä ovat tervetulleita.
 
Ostin vastikään Audionetin CAT:n ja kun sitä ennen oli Crrekin T-50 niin kyllä Audionetillä basso tarkkeni, dynamiikka parani selvästi, tietty epämääräinen "höhhö" katosi ja stereokuva parani (antennikaapeliverkko ). Kyllä tietysti 1900e on aika paljon virittimestä mutta kannatti (maahantuoja Hifiguru, Hyvinkää). Ainoa ärsyttävä seikka on primitiivinen käyttömukavuus (ei kaukosäädintä tai jos sen haluaisi, maksaisi kai jotain 500e) mutta kaiken kestää äänen takia. Laadusta kertoo esim se että viritin kertoo näytössä jos olet laittanut tepselin napaisuuden väärin päin parhaan äänen kannalta....
 
Muuten Jani, minullakin on nyt Audionetin ART-G2, taitaa olla toinen Suomessa sinun yksilösi lisäksi...olit oikeassa kyllä paljastaa enemmän yksityiskohtia ja tilaa kuin ART-V2.
 
Hyviä ovat. Mahtaako enää saada parannusta aikaan, jos vaihtaa mahdolliset muovikuoriset antenniliittimet täysmetallisiksi. Ns. F- liitinsysteemillä. Tulee vain pitkä paketti. Telkkarissakin eron huomaa. Muovikuorinen irti rasiasta, niin saattaa ääntä tulla. Metallikuorisella on hiljaa. Ts. mitään lähetettä ei pääse varkain.
 
[quoteKyllä tietysti 1900e on aika paljon virittimestä mutta kannatti [/quote]

pääasia on että kannatti
 
Noteeratkaa antenniliittimet ja heittäkää muovikuoriset härpäkkeet jonnekkkin. Muutos ei ole laisinkaan haitaksi.
 
ealab sanoi:
Noteeratkaa antenniliittimet ja heittäkää muovikuoriset härpäkkeet jonnekkkin. Muutos ei ole laisinkaan haitaksi.

anco-TV.jpg

.. jotain tällaista, kenties? :D
 
Niin, kunhan "kuuma" johdin on täysin metallin ympäröimä. Mitä ei ole muovihärpäkkeissä. Ite olen laittanut F- liitinsysteemillä. Ei maksa paljon ja ei näytä noin hyvältä. Tekniseltä kyllä. Kun vielä käyttää ns. ei standardilaatujohtoa...Pelkkää antennijohtoakin on kuuleman mukaan kymmenkertaisilla hinnoilla. On mm. pienemmät vaimennukset. Sattuneesta syystä käytän Monster Satellite SV- RG6 CL... High Performance-piuhaa. Poikkeaa hieman vakiosta. TV:n kuva moitteeton vailla mitään kuvakohinaa ja ääni parani. En ainoa havainnoitsija. On antennivahvistin vintillä, siellä 2x F- liitinhaaroitinta (splitteriä) ja 4 rasiaa kammareissa radioille ja telkkareille. Tuota kuvakohinaa esiintyy usein kerrostaloissa. Liekkkö sitten signaalitasot säädetty minimiin.
 
Arvaapas. No Gigantista tietty. Siellä myös vain tiedettiin tyyriimmästä. Liittimet ELFA:sta. Niiitä sai etsiä, kun osat eivät ole peräkkäin luettelossa. Osat: F- uros-liitin johtimen päähän, mahdollinen välikappale-F- jatko ja varsinainen antenniliitin. Tästä tulee pitkä paketti. Kulmapistokkeita on myös, esim.46-007-71, uros. 46-007-89, koiras. Näiden suojaus yli 75dB.
 
Eelab, juu nuo f-liittimet on mulle jo 'vanha' asia. Olet niistä kertonut (jos muistan nimimerkin oikein) jo vanhan hifilehden palstalla. ;)

Mulla onkin jo niitä f-liittimiä.

EDIT: Ai, niin; ai Gigantista!?!? pirskatti. Täytyy käydä siellä.
 
Ei se mitään. Hyvä, kun muistuu. Kertaus on opintojen äiti. Sitä paitsi seinän takana saattaa olla joku, jolla jostain syystä ei ole ollut mahdollisuutta saada tietoa aiemmin. :)
 
Yksi erittäin hyvä , vanha ja painava on Revox B760. Näitä on Saksan Ebay:ssä melkein viikottain,
hinta kunnosta ja myyjästä ( lähtöhinta ja positiiviset palautteet ) riippuen n. 300-450€.
Itse laitteen laatu lähellä täydellistä , ääni on loistava, kohina minimaalista, jos antennisignaali on riittävä.
 
hyvä ovaisanen kun palautit tämän ketjun jutut alkuperäiseen otsikkoon jonka aloitti JaiP . karkaisi pojilta tuossa "mopo" käsistä....
 
Onhan se Revox B760 vanha ja hyvä. Uudempi ja kevyempi ja monipuolisempi on tuo B260, jota myös on kaupan tuolla eBayssa.

Silloin vielä kun Suomessa oli vielä useita hyvin soivia radioasemia, ei tuota viritintä aina radioksi huomannut. Välillä joutui vilkaisemaan, että tuleeko se levyltä. Läsnäolon tuntu oli vähemmän radiomainen.
 
Ei mopedi karannut. Huippuluokan viritin on jotain muuta härpäkkein signaalia tarjotessa. Luulisin.
 
Back
Ylös