Hifiyritys konkurssissa?

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

tulipmania

Käyttäjä
Liittynyt
28.10.2010
Viestejä
3
Seuraavat tiedot Kaupparekisteristä (julkinen lähde) koskien Soundworks Oy Ltd -yritystä (HUOM! eri yritys kuin Soundworks Musica Oy):

Raportti
© Suomen Asiakastieto Oy

Ylläpito on muokannut viestiä: Suomen Asiakastiedon maksullisen raportin julkaiseminen keskustelufoorumillamme ei ole sallittua, joten jokainen voi tarkistaa tiedot halutessaan itse www.kaupparekisteri.fi
 
Minulla on toiminimi ja käytän kirjanpitäjää, joka hoitaa veroasiat ja kertoo paljonko pitää alv-maksuja maksaa ja mihin. Helppoa kuin mikä, vaikka aina alv:n maksaessa tuntuukin siltä että valtio varastaa köyhältä yrittäjältä viimeisetkin rahat.

Tuosta päätellen yritys on ollut kuralla jo todella pitkään. Ja onhan noita velkomuksiakin sadellut jo pidemmän aikaa. Mutta tuosta summasta voi päätellä, että yrityksessä oli jo pidemmän aikaa laiminlyöty kaikkien verojen maksu. Joku voisi jopa epäillä, että rahat ovat tarkoituksellisesti menneet johonkin muuhun taskuun kuin verottajan.
Ja mitä tehdään kun homma alkaa olla paketissa? No pistetään uusi firma pystyyn lähes samalla nimellä ja jatketaan siitä mihin jäätiin, laittaen vanha nurin. En kyllä tiedä saadaanko osakeyhtiöstä vastuuseen päähenkilöitä noin törkeästä toiminnasta, vai juokseeko joku nauraen pankkiin. Tästä tulee vähän mieleen surullisen kuuluisa Koti-Idea, joka on jo pariin kertaan vedetty konkurssiin maksamattomien velkojen takia, mutta toiminta jatkuu aina uudella osakeyhtiöllä. Muistaakseni ainakin yksi suomalainen huonekalutehdas meni nurin tuon kikkailun takia, koska heiltä jäi saamatta muistaakseni satoja tuhansia euroja koti-idealta.

mod.huom. lainaus postettu
 
Jos Soundworks on konkurssissa, niin sitten se on. Koska alkuperäisen postauksen tarkoitus on varmaankin aiheuttaa ihmisissä levottomuutta ja internetin tapaan hurjia spekulaatioita siitä mitä kamaluuksia tämän tiimoilta onkaan tehty tai tullaan jossain vaiheessa aivan varmasti tekemään, niin minun tekisi hitusen mieli spekuloida sitä kenellä olisi motiiveja rekisteröityä foorumeille vain päästäkseen postamaan tämä tiedonanto...

Liekö kyseessä sitten joku harrastaja jota ei ole kiinnostanut aiemmin keskustella hifiharrastuksesta, mutta tämän koki niin tärkeäksi, että viimein jaksoi rekisteröityä foorumeille varoittamaan ihmisissä siitä, että jotkut firmat saattavat olla konkurssissa/menossa konkurssiin. Vai onko kyseessä sitten kaupallinen taho jonka etuja palvelee levitellä negatiivissävytteistä asiaa kilpailijoista.

Jännittäviä aikoja.

Ai juu, minun suurempi laitehankinta ei vaatinut ennakkomaksuja. Toimitettiin eilen ja laskua odotellaan.
 
Aiheen aloittajalle TÄRKEÄ huomio. Soundworks Musica Oy ei ole varsinaisesti missään tekemisissä Soundworks Oy Ltd kanssa. Aiheen aloittajan mukaan yrityksissä on osittain samoja henkilöitä taustalla mutta tasan tarkkaan ei ole ainuttakaan samaa henkilöä tekemisissä. Mitään muuta yhteistä yrityksillä ei ole kuin normaali jälleenmyyjäsuhde ja vielä jokin aika sitten yhteinen osoite.

Yhä jatkaen Soundworks Musica Oy ei ole missään yhteydessä Kef Suomi Oy toimintaan muussa kuin pienimuotoisena jälleenmyyjänä.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää, joten ilkeämielinen asian "huutaminen" ei ole asiallista - varsinkaan siinä tehdessään loukkauksen täysin asiattomien henkilöiden nimeä kohtaan.

-Kimmo-
Soundworks Musica Oy, toim.joht.
 
en sen enempiä puutu firmojen politiikkaan mutta kun aikoinani (noin vuosi sitten) olin vaihtamassa kaiuttimiani niin soundworksin käytettyjen listalta löytyi jMlabin Mezzo Utopiat niin laitoin heti niistä kyselyitä s.postitse, yhteenkään ei vastattu! ei myös yksityisviestiä et joku muukin vois olla kiinnostunut niistä! olisin ostanu ne mezzot samantien kuulematta!
 
Toivottavasti Soundworks Musica saadaan toimimaan kuten on suunniteltu. Tsemppiä vaan kaikille asian eteen työskenteleville.
 
Onkohan tuo viestiketjun aloittaja joku uuden nic`in hankkinut kateellinen kauppias?
On näemmä kokonaisen yhden viestin, ali aloituksen lähettänyt.
Juha on ihan ok kundi ja tietää paljon.
Todennäköisesti hiukan enemmän, kuin ketjun aloittaja.
Minua tällä palstalla kiinnostaa muiden arviot joistain tuotteista ja äänenlaatu yleensä, ei talousasiat.

Jos sitten Juhalle hiukan huonosti kävi, niin mitä se kenellekään, paitsi velkojalle kuuluu?

Onko kivaa ilkkua toisen murheesta?
 
^täysin samaa mieltä.

Vaikka Soundworksin aikataulut eivät aina olekaan pitäneet, niin muu toiminta on ollut priimaa(kuten edustuksetkin). Siksipä suurimmat hifiin sijoitetut rahasummat olen kiikuttanut Soundworksiin.

Uskomatonta mustamaalausta tuo aloittajan viesti.
 
Spede.

Konkursseja tapahtuu, ja se on taatusti yrittäjälle iso murhe. Siinä kärsii ensisijaisesti yrittäjä, ei asiakas. Tietääkseni kaikki ovat tähän mennessä saaneet sekä maksamansa kamat että asiallista palvelua. Sulla ei ole mitään muuta motiivia kuin mustamaalata Juhaa, ja vahingoittaa sen tulevia bisneksiä. Puet sen toki tollaiseen jeesustelevaan ja hyvää tarkoittavaan sävyyn. Häpeisit.
 
Off topic: toi softa koodasi tähdiksi sanan, jossa on ensin jumalan pojan nimi ja sen lopussa -televaan
 
Kyllä konkurssissa voi kärsiä myös asiakas. Negatiivisesta uutisoinnista voi kuitenkin lähteä liikkeella asiakaspako ja ihan turhaan.

Itse en ole menettänyt konkurssissa kuin yhdet lentoliput. Kannattaa aina muistaa, että konkurssin sattuessa rahojaan voi yrittää velkoa takaisin konkurssipesältä, mutta monesti pieni yksittäinen asiakas jää nuolemaan näppejään, kun isot velkojat ottavat omansa päältä.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Soundworks Musicaa ei kannata sotkea tähän.
 
tiedoksi

en ole alan toimija eikä aiempi postaukseni sisällä kaupallisia motiiveja tai henkilökohtaista kaunaa. jokainen yllä olevien yhtiöiden toimihenkilöistä on varmasti itseäni perehtyneempi hifiin.

mielestäni sananvapauteen, demokratiaan ja 2010-luvun yhteisöllisyyteen verkossa kuuluu se että yhteisön pitää tietää mitä kulisseissa tapahtuu. Mielestäni tärkeämpää on se ettei yksittäinen harrastaja joudu pulaan sen takia, ettei tiennyt. Tämä yllä oleva on vielä todella kesyä. Kun Wikileaks vuotaa sotadokumentteja, yllä oleva on postaus rekisteristä, johon teistä kaikilla on vapaa pääsy.

Soundworks Musica on eri yhtiö kuin ongelmiin joutunut soundworks. olisi väärin, jos asiakkaat välttelisivät tämän takia musicaa. Soundworks on tunnettu nimi hifistien keskuudessa ja ymmärrän musicaa siinä, että ovat halunneet rakentaa tunnetun nimen päälle. musica on kuitenkin ottanut tietoisen riskin assosioitumisesta konkurssifirmaan.
 
Ei enää ihmetytä miksei aina oo porukat saaneet tavaroitaan. Ei maar ne lähetä kamaa kovin pitkään jos tilaaja ei hoida alveja. Ostajat on hyötyneet tietämättään tosta alvierosta, kilpailijoille tosin hieman epistä. Ja verottajan kanssa kun lähtee kikkailemaan niin yleensä tulee kuokkaan.

Omalla kohdalla hinnat ja palvelu liikkeessä olivat kohdallaan. Mulla ei ole mitään hampaankolossa Silvennoista kohtaan, varmaan tehdään kauppaa jatkossakin, ei niin väliä vaikka firma on vaihtunut.
 
Usein verot jätetään maksamatta kun alkaa tehdä talouden puolesta tiukkaa. Hifi-liikkeellä kertyy paljon tilitettävää alvia ja se on "helppo jättää maksamatta" kun on muitakin pienempiä laskuja tulossa... Jos toiminta on ollut tahallista, niin sympatiat ei ole yhtiön puolella. Ja tuollainen toiminta vääristää myös kilpailua, varsinkin jos laitteita myydessä on jo päättänyt jättää alvit tilittämättä. Tällöin on voinut laskea 22-23% alvin suoraan katteeksi tai myydä reilusti halvemmalla. Ei ole muiden hifiliikkeiden tai yleensäkään alan etu että näin toimitaan. Tätä ainakin itse pidän suurimpana vahinkona koko tapauksesta jos toiminta on ollut tarkoituksellista (mitä osaltaan erittäin pitkä ajanjakso alvien tilittämättä jättämisestä puoltaisi).
 
Joo onhan noi summat ja ajanjakson pituus sitä luokkaa että hieman tahalliselta verojoustolta vaikuttaa... 2007 ekojen megamätkyjen jälkeen on kuorittu sivuun mitä on pystytty. Aika pitkälle pystyy näköjään homman venyttämään.
 
Minun on vaikea yleensäkään ymmärtää alv-tilitysten tekemättä jättämistä. Se on vähän kuin laskisi kovilla pakkasilla housuunsa...

t. jjahifi
 
Siis noin neljänsadantuhannen euron alvien rästi, jos on todellinen (eikä vain verottajan varmuuden vuoksi valvoma), on melkoisen iso. Se edellyttää siis parin miljoonan liikevaihtoa ja sekin on melkoisen iso. Siitä seuraa se että tuo velka lienee kertynyt pitkän ajan kuluessa ja silloinhan tietty tulee kyseeseen konkurssin viivyttäminen ja sitä kautta velallisen epärehellisyys yms ikäviä asioita. Yhtiöhän pitää omatoimisesti hakeutua selvitystilaan jos ei tulot riitä kattamaan menoja.
 
rajani sanoi:
Ei ole. Ylläpito on tilanteen tasalla kokoajan.

Ei tietääksenne ole, ellei ylläpidolla ole henkilöllisyys varmistettu, selvitetty ja ristiverrattu yrityskantaan työntekijöineen... eli ylläpito ei voi asiaa tietää. Ei sillä, että minua henkilökohtaisesti asia kiinnostaisi tai tämä aihe jotenkin herättäisi tunteita. Totesinpa vain ajatukseni ääneen...

Ihan hyvä näistä on tietää. Esim eräs elektroniikkaliike pk-seudulla on tehnyt monella nimellä konkurssin ties kuinka monta kertaa ja monta ennakkomaksun tehnytta asiakasta on jäänyt nuolemaan näppejään (ak**a, e***ni jne).
 
tulipmania sanoi:
mielestäni sananvapauteen, demokratiaan ja 2010-luvun yhteisöllisyyteen verkossa kuuluu se että yhteisön pitää tietää mitä kulisseissa tapahtuu.

Tällä ei kyllä ole mitään tekemistä sananvapauden tai demokratian kanssa, yhteisöllisyyden mahdollisesti, mutta foorumille rekisteröityminen tätä varten ei osoita kuulumista "yhteisöön".

tulipmania sanoi:
Mielestäni tärkeämpää on se ettei yksittäinen harrastaja joudu pulaan sen takia, ettei tiennyt. Tämä yllä oleva on vielä todella kesyä. Kun Wikileaks vuotaa sotadokumentteja, yllä oleva on postaus rekisteristä, johon teistä kaikilla on vapaa pääsy.

Ja edelleen sama meno jatkuu. Rivien välistä vihjaillaan, että yksittäinen harrastaja on vaarassa joutua pulaan vaikka samaan aikaan loppuasiakkaat toimivat Soundworks Musican kanssa, joka jo omalta osaltaan on sanoutunut irti hommasta.

tulipmania sanoi:
Soundworks Musica on eri yhtiö kuin ongelmiin joutunut soundworks. olisi väärin, jos asiakkaat välttelisivät tämän takia musicaa. Soundworks on tunnettu nimi hifistien keskuudessa ja ymmärrän musicaa siinä, että ovat halunneet rakentaa tunnetun nimen päälle. musica on kuitenkin ottanut tietoisen riskin assosioitumisesta konkurssifirmaan.

Ja postaaja on ottanut tietoisen riskin ko firman toiminnan mustamaalaamisesta "ollessaan huolissaan yksittäisistä harrastajista".
 
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös