Hifisetti max. 1000e

opolavi

Käyttäjä
Liittynyt
1.7.2009
Viestejä
9
Mielipiteitä, vinkkejä, apua:

Velipojan toimeksiannosta olen hankkimassa stereovahvistinta tai –viritinvahvistinta, cd-soitinta ja kaiuttimia plus tarpeelliset tarvikkeet. Tavoitteena setti, joka olisin musiikin kuunteluun innostava ja nautittava, vaikka sitten analyyttisyyden kustannuksella. Olen katsellut lähinnä käytettyjä, ja käännyn nyt teidän puoleenne muutamien kysymysten kanssa. Kaikki aiheeseen liittyvät vinkit tervetulleita.

Kokemuksia mitkä merkit toimivat hyvin yhteen?

Kuinka jakaisit tuhat euroa soittimen, vahvistimen, kaiuttimen ja tarvikkeiden kesken? Eli mihin kannattaa tässä hintaluokassa satsata?

Laitteistolla tullaan kuuntelemaan enimmäkseen kevyttä rockmusiikkia esim. Kent, B.Springsteen, Rolling Stones, ja myös jonkin verran klassista. Sijoitus n.4x6m olohuoneeseen pidemmälle seinälle. Kaiuttimiksi käy niin lattia- kuin jalustamallit, kunhan eivät ole vaaleat :)
Vahvistimeen tulisi kiinni myös televisio ja levysoitin, ja kuulokkeilla pitäisi myös pystyä kuuntelemaan. (Ulkoinen levysoitinesivahvistus toki mahdollinen, mutta 1000 e koko setin maksimibudjetti). Kaukosäädin olis kiva.
Saa vinkata omia tai kaverin myynnissä olevia laitteitakin, mutta eniten tarvitsen asiantuntemustanne. Kiitos.
 
^Yksi tuollainen setti on tullut tuttavalle kasailtua. Suosittelen siksi juuri tätä niin kauan kunnes kuulen samalla rahalla koottua paremmalta kuulostavaa settiä...

t. jjahifi
 
Kiitos vinkistä. Katselen kuitenkin ensisijassa käytettyjä... HK3470, mahtaako olla paljon äänellistä eroa tuohon 3490:aan?

Mites onko kellään kommenttia Creek 4330, 5350?

Tai Rega Mira 3?

Tai Arcam a18?
 
opolavi sanoi:
Kiitos vinkistä. Katselen kuitenkin ensisijassa käytettyjä... HK3470, mahtaako olla paljon äänellistä eroa tuohon 3490:aan?
Ei mitään käsitystä äänellisestä erosta. Mutta kannattaa tuossa hintaluokassa muistaa pari nyrkkisääntöä:
1) uudella on takuu, käytetyllä yleensä ei
2) käsittämättömän hyviä diilejä ei yleensä ole (katso erimerkiksi ssr:n juttu kajarin korjaamisesta kun huippukajaria on käytännössä rikottu... Eli kikka oli siinä, että tuote oli oikeasti valmiiksi rikki, pakko korjata...)
3) älä osta mitään itse kokeilematta.

t. jjahifi
 
opolavi sanoi:
Mites onko kellään kommenttia Creek 4330, 5350?
Tai Rega Mira 3?

Creek on neutraalimpi (voisin sanoa vähän karumpi =) ja Mira 3 jollakin tavalla tunnelmallisempi, nautittavampi juuri kuten halusit. Älä kuitenkaan valitse liian epäherkkiä kaiuttimia sen pariksi (ei 85 dB/m vaan enemmän), tuolla on esimerkiksi Rega R3:set myynnissä:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?55301
 
Et muuten kertonut huoneen kokoa ja toivottua kuunteluvoimakkuutta. Jos se äänen analyyttisyys ei ole tärkeää, niin Nad:n edullisimmilla malleilla (NAD C315BEE vahv.+ C515BEE CD) ja vaikkapa Trianglen kauttimilla saa sellaisen setin joka ei millään tavalla riivi eikä välttämättä vaadi akustointia hirveästi. Toimii monentyyppisellä musiikilla.
 
Mira3 + Dyniksen A42 on erittäin toimiva kombo. Sitten taas kun siirryin Mira3:n kanssa Dyniksen Focus 110 niin ei enää toiminutkaan niin hyvin. Mira3:ssa on miellyttävä ääni, mutta alapään kontrollissa on toivomisen varaa. Siksipä en mitään kovin muhkeabassoisia kaiuttimia tuon kaveriksi laittaisi. Muuten voin suositella vahvistinta lämpimästi. Käytettynä Mira3 pitäisi irrota 500e tuntumaan, joten tiukkaa tekee budjetin suhteen, että saisi kaiuttimet, pyörittimen ja kaapelit tuohon vielä.
 
Huone on n. 25 neliötä, ja rivitalossa, joten kuunteluvoimakkuus varsin maltillinen.

Nyt olisi yhtenä vaihtoehtona Marantz PM7001 ja Usher V-601. Kommentteja jommasta kummasta tai yhdessä?

Trianglen kauittimet on mulle ihan uusi merkki, kukas niitä myy Suomessa?

Tuo Rega Mira 3 kiinnostaisi kyllä, harmi että siinä ei ole kuulokeliitäntää :(

CA:n 640c ehti jo mennä tuolta huuto.netistä, vaan Usher cd-1 näyttää olevan kaupan, synergiaedut V-601:n kanssa ;)
 
Onko muuten Rega Mira 3 MM ja MC, vai pelkkä MM? Toinen internet sanoo toista ja toinen toista :)

EDIT: No löytyi vastaus Regan sivuilta, manuaalista.
 
Ihan lonkalta, käytettyjä voi kalastaa ostetaan-osionkin kautta. Tuossa joitain kivoja pelejä, mitkä voisivat jopa toimiakin, vai kuinka?

vahvistin:
kingrex (miksei myös kalliimpi audiomaguksen tehdasmodaama, näkyy tuolla myyntiosiossa vaikka sitä hintalappua slapin takia onkin)

kaapelit:
perustavaraa tai diy-OFC, miksei myös cordial tai schulz. Painotan tässä ideassa ensimmäistä.

toistin:
mikä vain + beresford tai sitten modattu pleikka1. Tai sitten "mikä vain".

kaiuttimet:
maun mukaan:
käytetyt jordanit (JX92S), pienimmät usherit kingrexille, tai tavanomaisemmalle vahvaimelle joku menneitten vuosikymmenten soundi-ihanteita noudattava diy-lattiakötöstys.

Tarkoitus oli tuoda hieman "väriä" tähän ketjuun. Kingrex on jo aivan huippuluokan vehjas, kuin myös tuollainen modattu pleikka tietyin kosmeettisin varauksin. Kumpainenkaan ei edes vie paljoa tilaa lukaalissa.

Mira3? Kallis vempain! On, on... Mutta hyvä. Kingrex kyllä sen peittoaa mennen tullen. Vinyylipuoli on sellainen mihin en laita suosituksia lainkaan, joskin toisinaan houkuttaa vielä nykyään palata siihen itsekin.
 
Tuolla on vielä lisätietoja Svoon mainitsemasta modatusta Pleikka 1:sestä. Se on todella analogisen kuuloinen ja rasittamaton äänilähde. Jotkut ovat verranneet ääntä LP-levysoittimeen.
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?49334

Jos ei osaamista löydy itseltä, niin muutostyön voi tilata joltain foorumikaverilta.
 
opolavi sanoi:
Huone on n. 25 neliötä, ja rivitalossa, joten kuunteluvoimakkuus varsin maltillinen.

Nyt olisi yhtenä vaihtoehtona Marantz PM7001 ja Usher V-601. Kommentteja jommasta kummasta tai yhdessä?

Usher cd-1 näyttää olevan kaupan, synergiaedut V-601:n kanssa ;)

Marantz ja Usherin V-601:t ovat molemmat hyviä pelejä. Yhdessä en ole niitä kylläkään testannut, mutta erikseen kylläkin. Ja varmaan tuo Usherin soitinkin on jo kohtuu hyvä. Tuossahan voisi olla jo ihan hyvä paketti kasassa.

Usherin kaiuttimet ovt soundiltaan hieman loudness-tyyppiset ja Marantzin vahvistin oli mielestäni aika sivistyneen kuuloinen josta piisasi potkuakin ihan hyvin. Jotkut ovat voineet kokea Marantzin hieman hyökkääväksikin ääneltään, mutta sitä se ei kyllä omassa setissä ollut, yläpään toisto oli hyvinkin sivistynyt, olisi jopa toivonut, että yläpäätä olisi ollut himpun verran enemmänkin. Usherin soitin sitten taas lienee aika neutraali toistoltaan ja ehkäpä se on myös hyvällä keskialueella varustettu, tosin omakohtaisia kokemuksia soittimesta ei ole.
 
Ei ole henk. koht. kokemusta tuosta 7001 mallin marantzista, mutta jos on sukua 15 sarjalle, niin se on ääneltään ehkä vähän äkäisempään kallellaan kuin lämpimään. Äkäiselle kajarille en parittaisi noita, mutta jollekin tumpummalle kajarille on hyvä pari.

Mutta kuten totesin, tämä on olettamus että ne ovat sukua tuolle 15 sarjalle, sellaiset on kotona arvion pohjana.
 
Enpä usko, että tuo Marantz hirveän äkäinen on missään setissä, koska itsellä oli tuolloin hyvinkin kirkkaat Dalit kajareina ja lisää yläpäätä olisi saanut olla silloin vielä.
 
Voin kyllä suositella tota Nadin halpis komboa. (315+515)
Soi mielestäni oikei kivasti ja potkuakin löytyy.
Omat silloiset kaiuttimet ei vaan ollut kovin hyvät joten todellinen potentiaali jäi vähän hakuseen.
Mutta jo halpis Eposeilla nuo loihti melko uskottavaa ääntä.
Siihen kun mätsää hyvät skopet niin väitän että toimii ja rokkaa..
 
opolavi sanoi:
Huone on n. 25 neliötä, ja rivitalossa, joten kuunteluvoimakkuus varsin maltillinen.

Nyt olisi yhtenä vaihtoehtona Marantz PM7001 ja Usher V-601. Kommentteja jommasta kummasta tai yhdessä?

Trianglen kauittimet on mulle ihan uusi merkki, kukas niitä myy Suomessa?

Trianglea maahantuo Audioshop Ratilainen. Jälleenmyyjiä ovat ainakin edellämainittu Ratilainen ja Eastaudio. Ainakin minä tykkään noista Ranskan ihmeistä kuin hullu puurosta :) Foorumin hifiosiosta löytyy näitä käsittelevä ketju.

Usherin kaiuttimia olen kuullut pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla malli oli V-602 ja toisella kerralla BE-10. Usherien ominaissoundi tuntuu olevan aika neutraali, ja vaikka en mitään varsinaista vikaa löydä kummastakaan kaiuttimesta, niin jotenkin ne eivät vaan innostaneet. Ushereillekin taisi olla oma ketjunsa hifialueella.
 
Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä, velipoika kuuntelee musiikkinsa nyt Marantz PM7001/Marantz cd42mkii/Spendor s3/5r -yhdistelmällä ja on oikein tyytyväinen, vaikka alkuperäinen budjetti muutamalla satasella ylittyikin :)
 
Nyt kun ketjun aloittajan velipoikakin on löytänyt kamppeet, niin voin kai lainata ketjua? En oikein löytänyt sopivaa ketjua. -Tai oikeastaan montakin sopivaa, mutta ei kuitenkaan, vähän kuin oma harrastamisenikin. Siispä olen pidättytynyt omassa luotettavassa tivolin matkaradiossani.

Jokatapauksessa. Yleisesti ilmapiiri vaikuttaa olevan erillislaitteiden kannalla. Mutta. Voiko nykyaikainen all-in-one systeemi olla kuunneltava, hyvä, tai vaikkapa hifi? Voiko all-in-onea verrata edes erillislaitteisiin. Jos voi, niin millaisia kuiluja on vielä "kunnolliseen" musiikin/äänen toistoon?

Erillis-settien hyvänä puolena kai voidaan nähdä/kuulla olevan se, että voit muokkailla ääntä tai laitteistoa vaikka kuinka paljon. Ns. vikaa, tai parempaa voidaan etsiä lähteestä, vahvistuksesta, kaiuttimista, piuhoista tai huoneesta. Voidaan päästä tilanteeseen, jossa kauniimpi sukupuoli asettaa hifi-kiellon. -Tai sitten kuultavaan/vaikuttavaan nirvanaa, optimaaliseen tilaan, johon kuulemisen harrastelija kai pyrkii.

Mitä hyviä puolia voisi olla sitten all-in-one systeemissä. Helppous? Niin asentamisen, kuin valinnankin suhteen. Mutta, voiko all-in-on kuulostaa hyvältä? Tietysti asia on erilainen jos voi ostaa vaikka Meridianin-Ferrari-all-in-one-mankan. (se kai kuulostaa ihan kohtuulliseslta). Itseäni kuitenkin kiinnostaa, voiko olettaa esim. 400-1000 euron all-in-one systeemin toimivan luokassa alle 1000 euron jalustakaiuttimet -kanssa? Vai onko tällainen all-in-one systeemi jopa kyseisen luokan (alle 1000€) kaiuttimien väärinkäyttöä ja riistämistä.

..elikkä, mitä koetan sanoa. Ainakin, harrastaminen on vaativaa. Ja konkreettisesti, kannattaako edes yrittää katsoa all-in-one laitteiden suuntaan?
 
Petr sanoi:
Nyt kun ketjun aloittajan velipoikakin on löytänyt kamppeet, niin voin kai lainata ketjua? En oikein löytänyt sopivaa ketjua. -Tai oikeastaan montakin sopivaa, mutta ei kuitenkaan, vähän kuin oma harrastamisenikin. Siispä olen pidättytynyt omassa luotettavassa tivolin matkaradiossani.

Jokatapauksessa. Yleisesti ilmapiiri vaikuttaa olevan erillislaitteiden kannalla. Mutta. Voiko nykyaikainen all-in-one systeemi olla kuunneltava, hyvä, tai vaikkapa hifi? Voiko all-in-onea verrata edes erillislaitteisiin. Jos voi, niin millaisia kuiluja on vielä "kunnolliseen" musiikin/äänen toistoon?

Erillis-settien hyvänä puolena kai voidaan nähdä/kuulla olevan se, että voit muokkailla ääntä tai laitteistoa vaikka kuinka paljon. Ns. vikaa, tai parempaa voidaan etsiä lähteestä, vahvistuksesta, kaiuttimista, piuhoista tai huoneesta. Voidaan päästä tilanteeseen, jossa kauniimpi sukupuoli asettaa hifi-kiellon. -Tai sitten kuultavaan/vaikuttavaan nirvanaa, optimaaliseen tilaan, johon kuulemisen harrastelija kai pyrkii.

Mitä hyviä puolia voisi olla sitten all-in-one systeemissä. Helppous? Niin asentamisen, kuin valinnankin suhteen. Mutta, voiko all-in-on kuulostaa hyvältä? Tietysti asia on erilainen jos voi ostaa vaikka Meridianin-Ferrari-all-in-one-mankan. (se kai kuulostaa ihan kohtuulliseslta). Itseäni kuitenkin kiinnostaa, voiko olettaa esim. 400-1000 euron all-in-one systeemin toimivan luokassa alle 1000 euron jalustakaiuttimet -kanssa? Vai onko tällainen all-in-one systeemi jopa kyseisen luokan (alle 1000€) kaiuttimien väärinkäyttöä ja riistämistä.

..elikkä, mitä koetan sanoa. Ainakin, harrastaminen on vaativaa. Ja konkreettisesti, kannattaako edes yrittää katsoa all-in-one laitteiden suuntaan?
Voisin esittää vastakysymyksen, mikä on suurin / suurimmat syy, miksi haluat nimenomaan all-in-one setin ?
 
Back
Ylös