Hifimessut

Harmi, että kun olin huoneessa, niin soittivat vaan jotain kilinää eikä oikeaa musaa.
Sehän messuilla harmittaa, kun on muutenkin kiire kiertää, että vähänkin kiinnostavissa huoneissa pitäisi käydä ja musat soimassa on mitä on. Joskus on palattu uudestaan, josko olisi musiikkia sattumalta soimassa. Joku esittelijä sentään kyselee minkälaista saisi olla, harvemmin tosin. Ns. messumusa soi luvattoman monissa huoneissa. Ei siitä saa kukaan mitään kun tuollaista tuubaa soitellaan. Hifiäänitteitä, hyminälaulua, rytmittömiä, munattomia versioita standardibiiseistä, noita messuilla riittää. Yhdessäkin huoneessa olimme odotelleet istumapaikkaa ja kun saimme, niin alkoi kuulua ääniä. Ensin pingispallojen pompottelua, sitten mukaan tuli muita palloja, mihin kyseisen "biisi" olisi kehittynytkään jos olisi sitkeästi kuunnellut. Puolen minuutin jälkeen meillä kuitenkin keitti ja pomppasimme ja kiiruhdimme ulos.

Laitteistosta pääsee selville ihan tavallisilla tutuilla biiseillä, kunhan ne ovat alkuperäisten artistien esittämiä, olkoon genre mitä tahansa. Piano ja yleensä klassinen, sekä kaikki akustisia instrumenttejä sisältävä kertoo miten lähelle tai kauas alkuperäisestä äänestä sijoitutaan. Rock- ja bluesbiisit ja kaikki rytmikäs sähköinen musiikki näyttävät miten fiilis-, koherenssi-, balanssi-, dynamiikka- sekä rytmipuoli hoituu. Lauluäänestä usein jo kuulee esim. korostumat tai saundin ohuuden. Tietysti kannattaa käydä kuuntelemassa paljon live-esityksiä, niin saa vertailupohjaa mihin stereosaundia vertaa.

Mutta sellaista se musapuoli messuilla tuppaa olemaan, ettei niitä levyjä tee mieli kotiin ostaa. Onneksi poikkeuksiakin on.
 
Solaudion Petri Sallinen teki kovasti töitä järjestääkseen kevään 2024 messut. Hän kyseli kahta eri paikkavaihtoehtoa ja toisen kanssa sitten katseli sopivat tilat. Pasilassa ei ollut enää kiinnostusta vuokrata tiloja hifimessuja varten. Petrihän teki aikoinaan hyvät messut sinne. Tarpeellista määrää osallistujia ei kuitenkaan nyt ilmaantunut.

Teppo Hirvikunnas alkoi sen jälkeen katsella eri kohteista tiloja ja löysikin Rantapuistosta sopivat tilat. Kaikki tapahtui tiukalla aikataululla ja tähän mennessä on kymmenisen osallistujaa jo onneksi ilmaantunut mukaan. Lisää mahtuu, toivottavasti kaikki kauppiaat ottavat kopin. Messuthan ovat hyvään aikaan kesän kynnyksellä. Mukava pop-up tyyppinen tapahtuma on tulossa. Tällainen pikkumessutapahtuma sopii hyvin syksyn isompien messujen seuraksi ja pienemmillä messuilla on kävijöillä hyvin aikaa perehtyä kunnolla haluamaansa settiin.


Meillä on huoneessamme soimassa Popori Acousticin WR2 XL magnetostaattiset kaiuttimet.


Emme ole vielä päättäneet mitä elektroniikkaa tuomme messuille.

Hifiklinikka osallistuu myös messuille omalla elektroniikallaan ja hienosointisilla Transrotorin levysoittimilla. Sen huoneessa soi meidän valikoimista löytyvät Schetl Pathway kaiuttimet. Viime syksyn Helsingin messuilla ne noteerattiin messujen parhaina.
Tervetuloa kaikki hyvästä saundista kiinnostuneet!
 
Back
Ylös