Hifimessut Joensuussa 27. - 28.3.2010

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Huomasin että näistä messuista ei vielä ollut keskustelua.

Hifimessut Joensuussa 27. - 28.3.2010, Lisätietoja: klik

Messuraportteja odotellessa...
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Tuli pyörähdettyä paikalla ja kierreltyä huoneet läpi, aikaa vierähti vajaa pari tuntia. Parhaat demot allekirjoittaneen mielestä oli Genelecin uusi iso pönttö Primaren jollain järeällä (esi?)vahvistimella ajettuna sekä Focal 1008be ajettuna Nad Masters electroniikalla. Genelecit tuli kuunneltua ensimmäisenä ja Focalit viimeisenä. WLM, Triangle ja Forvoice jättivät jotenkin vaisun vaikutelman tänään, mutta kyllä mielenkiintoa herättäviä kokoonpanoja oli niissäkin. Forvoicea ajettiin suomalaisilla Apoll-päätteillä, jotka olivat kyllä ilo silmälle. Kaiutin ei sinänsä messuhuoneessa vakuuttanut. Voi olla, että sijoittelulla ja akustiikalla oli näppinsä pelissä. Ainakin Triangle/Sugden-huoneessa oli kuulemma mitattu lähes +20db / 70 hz, ja sen kuuli kyllä bassopuolella. System Audion kaiuttimet pienine elementteineen olivat myös sangen kiintoisa uusi tuttavuus. Olipa myös OR paikalla ja ihan mukavasti soi uusi jalustakaiutinkin. Mukava pikku tapahtuma olivat nämä messut ja esittelijätkin olivat sangen leppoisalla päällä heti aamusta. Mukava oli kyllä palata kotiinkin ja lyödä levy soittimeen ja huomata, että melko hyvin kuuluu omastakin setistä messudemoihin verrattuna.
 

Snowman

Käyttäjä
Liittynyt
11.12.2009
Viestejä
3 098
Kaupunki
Kuopio
Laitoin blogiini artikkelia aiheesta.

Minulla oli hieman päinvastaisia tuntemuksia tuosta Forvoice/Apoll -setistä, omasta mielestä soi verrattuna messujen muuhun tarjontaan todella kelvollisesti. WLM ja Triangle -seteistä täysin samoilla linjoilla, erityisesti tuo Trianglen tilan kumina häiritsi melkoisesti. Nuo System audiot pienine elementteineen olivat mielenkiintoiset, alimmat taajuudet ymmärrettävästi vaan jäivät vähän puuroksi.

Hauska nähdä, että pääosin samoilla linjoilla ollaan oltu kokoonpanojen toimivuudesta, niin tietää ettei ole ainoa puukorva täällä. :D Tästä pahoittelut Mr. JWB:lle.

Lieneekö muita ollut paikalla täältä miquelin lisäksi?
 

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
9 723
Kaupunki
Oulu
Oliko messuilla Trik Audio Stingejä kuultavana?
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
OP: ei ollut.

Noista Forvoiceista jäi vähän sellainen olo, että pitäisi antaa uusi mahdollisuus ja kuunnella tutuilla levyillä. Tuolla messuhuoneessa ääni tuntui jäävän turhan paljon kaiuttimiin kiinni, hiukan se muuttui paremmaksi kun vaihtoi paikkaa ihan takariviin. Vaikea mitään kovin painavaa sanoa messukuuntelujen perusteella, toiminevat vain mielenkiinnon herättäjinä, joka lienee tarkoituskin.
 

miqueli

Hifiharrastaja
Liittynyt
11.8.2006
Viestejä
2 491
Kaupunki
Joensuu
Kivahan tuolla oli taas käydä - kiitokset järjestäjille. Uusi OR oli aika hyvän kuuloinen - tarkan tuntuinen peli. Bassot vaan jyräsi aika pahasti huoneessa. genelecit oli sitä itseään - kyllähän se iso 8260A(?) soi hienosti, mutta vähän säihkettä kaipaisi. Trianglet jätti yllättävän vaisun kuvan - outo musiikki teki varmaan osan tästä. WLM oli aika onnettoman kuulonen - ehkä se pioneerin monitoimisoittimesta soitettu/näytetty livepläjäys ei ollut kovin hääviä tasoa. Forvoicesta tykkäsin apollon kera. Sen soinnista puuttui kaikki ärsyttävät piirteet. SA oli vakuuttavan tarkka, mutta jotenkin tuntui vähän ääni jäävän kiinni kaiuttimiin - en tiedä. Joka tapauksessa liian armottomat minulle. Focalit taas toisesta ääripäästä - tutun muhkeat mussuttajat.

Mikko
 

MakeS

Kaupallinen toimija
Liittynyt
17.4.2007
Viestejä
143
Kaupunki
Joensuu
Kiitos näin järjestäjän ominaisuudessa kaikille kävijöille kuin esilleasettajillekkin!

Näinä vaikeina hifikaupan aikoinakin saimme mielestämme erittäin laaja-alaisen kattauksen esille Suomessa tarjolla olevasta laite arsenaalista. Jokaisessa kabinetissa oli varmasti tarjolla parempaa musiikkia kuin keskimääräinen hifikauppa pystyy normaalisti tarjoamaan.

Suurimmalle osalle asikkaistamme pystyimme tarjoamaan elämyksiä joita kerrotaan tuttaville ja kylänmiehille, jostain kumman syystä he havitsevat musiikista ne "positiiviset" asiat.

Make/ EastAUDIO
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Kiitos järjestäjille, tämän kaltaiset tapahtumat ovat tervetulleita näillä leveysasteilla. Paljon hyvää jäi monesta huoneesta mieleen ja huolimatta olosuhteista osittain kuva siitä, mitä ominaisuuksia on saavutettavissa kotonakin, selkeni. Onneksi videopuolta ei liiemmin ollut esillä vaan fokus oli olennaisessa eikä sateenkaarenvärejä tarvinnut katsella kuin yhdessä huoneessa. Kunhan tässä saadaan keittiörempat ohi, niin eiköhän sitä käydä jonkun setin kimppuun taas tavalla tai toisella. Sugdenin usb-daccia odotellessa :)
 

pertsa

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
258
Kaupunki
Joensuu
Hyvät oli messut, siitä järjestäjille kiitos. Vaikka esillä olleitten laitekokonaisuuksien hintakirjo oli laaja niin kaikilla systeemeillä musiikki toistui hyvin. Ei siihen hyvään ääneen välttämättä maltaita tarvitse upottaa.Esim. pienet SA:t ja Forvoicet soivat todella skarpisti ja eloisasti. Parhaan muistijäljen messuilla teki uusi Genelec, harmi vaan kun on niin susiruma vehje...Myös Pieksämäen asemalla soi blues komeasti SME/Triangle setin välityksellä.

t.Pertsa
 

oopee

Käyttäjä
Liittynyt
10.6.2009
Viestejä
13
Kaupunki
Kangasala
Suuret kiitokset järjestäjille, myös näin valmistajan / esilleasettajan näkökulmasta. Messut sujuivat kokonaisuudessaan erinomaisesti, ja tunnelma oli hyvä.

Erityiskiitokset sadoille messuvieraille, jotka tutustuivat kabinetissamme kotimaiseen vahvistin- / kaiutinkattaukseemme. Saamamme runsaslukuisen positiivisen palautteen ja mielenkiinnon johdosta Apoll Acoustics:in messudebyytistä jäi hyvä maku suuhun.

Forvoice:n kanssa yhteistyössä toteutetulla laitekokoonpanolla saimme aikaiseksi huoneen ominaisuuksiin nähden hienosti soivan laitteiston. Tämän kokemuksen pohjalta on hyvä jatkaa yhteistyötä tulevaisuudessakin, kiitokset Pasille.

Edellä mainittujen tekijöiden ansiosta on hienoa jatkaa eteenpäin oman tuotekehittelyn ja malliston laajentamisen parissa.

Terveisin,
Olli-Pekka Lehto
Apoll Acoustics Oy
 

Pasi Lankinen

Kaupallinen toimija
Liittynyt
17.4.2007
Viestejä
495
Kaupunki
Oravisalo
Messuhuoneiden akustiikka
Kuuntelutilojen akustiikka herätti paljon keskustelua messuilla ja myös sen jälkeen.
Forvoicen ja Apoll Acousticsin huone oli myös haastava. Sijoitettuamme kaiuttimet ensikertaa huoneeseen, bassovaste oli yhtä perunapeltoa. Huonoimmassa sijoituksessa bassot puuttuivat lähes kokonaan, kun taas toisessa kohdassa bassot korostuivat liikaa. Tärykaiku oli sitä luokkaa, ettei kuuntelusta tullut mitään.
Parin tunnin testaamisen ja mittaamisen jälkeen löysimme kaiuttimille hyvät paikat, ja lopullisissa mittauksissa huonevaste oli erittäin tasainen. Jäljellä oli ainoastaan pieni nyppylä 60Hz:llä sekä 30Hz:llä sopivasti korostumaa, bassotoiston mennessä mukavasti 28Hz:iin. Tärykaikua vaimensimme paksulla matolla ja pahvista tehdyillä 50x50cm (siksak) levyillä, jotka sijoitimme vastakkaisille seinäpinnoille lomittain.
Tässä hyvä esimerkki siitä, että sijoitettaessa kaiuttimet ennalta määrättyyn paikkaan voi lopputulos olla erittäin huono, vaikka kaiuttimet olisi suunniteltu toimimaan tämän tyyppisessä huoneessa. Kun kaiuttimien sijoitteluun käytetään aikaa ja laitteisto on kokonaisuudessaan yhteen sopiva, niin hyvään lopputulokseen päästään lähes poikkeuksetta.

Kiitos järjestäjille, messuvieraille ja muille näytteille asettajille hyvistä messuista.

Pasi Lankinen
Forvoice
 

mtl

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2008
Viestejä
109
Kaupunki
JKL
Pikavisiitin perusteella pari toivomusta järjestäjille:
Laittakaa esille A4 tms., jossa nimetty soiva elektroniikka niin ollaan heti perillä mitä tapahtuu. Jos vaihtuvat tiuhaan niin esim. "tämä kaiutin soi" lappu esille (muutamassa huoneessa oivallettu).
Muuten hieno kokemus jälleen; tosin toivoisin joskus kuulevani paneelejakin näillä raukoilla rajoilla.

Edellisiin yhtyen, Apoll ja Forvoice soivat vaikuttavasti (miten noin edullisista kaiutimista....), SA:t hyvät, Genelecit tarkat mutta esteettisesti rumat kuin pystyyn nostetut saippuapalat. Isot Triangelit hieman kumisivat. Uudet pikku OR:t sopisivat vaikka jälkikasvun ensikajareiksi.
 

J.M.V

Käyttäjä
Liittynyt
10.9.2009
Viestejä
177
Kaupunki
Kouvola
Kappas tälläinenkin keskustelu on jo avattu, jatkan samoilla aalloilla. Genen lippulaiva kaiuttimet (8260) olivat soundiltaan aivan huippua, syvyysvaikutelma ja avaruus, todella hienoa työtä, toimi hyvin primaren laitteilla. Miinukset, en tönkön ulkomuotonsa takia kuitenkaan pystyisi kuvittelemaan niitä olohuoneeseeni, mutta kellarin studioon(?), hyvinkin. Syssyllä helsingin messuissa focal utopiat kuulleena ei elecrat jaksanut oikein säväyttää, hintakynnys oli tosin roimasti pienempi kuin utopiassa ja on turhauttavaa verrata niitä keskenään, yhteensopivuus ja kattaus oli hyvä nadin masters sarjan kanssa. Harmi kun ne omat levyt jäivät taas kotiin ??? , Olin vaikuttunut kun apollon oma isä oli paikalla esittelemässä laitteitaan, kaveri on todella ystävällinen ja oli kiinnostunut kaikkien mielipiteistä. Valoisampi kuunteluhuone olisi saanut vuolukivi laitteet paremmin esiin jotka nyt ikäänkuin "hävisivät" synkkään huoneeseen, ei ehkä niille jotka ihannoivat kiiltävää metallia, mutta hyvää vaihtelua! Hyvät messut, kannatti ajaa 100km sivu :)
 

Liitteet

  • genett.JPG
    genett.JPG
    122,7 KB · Katsottu: 11
Ylös