Hifimaailma 1 / 2008 - mukavasti monikanavaa

Coltrane

Käyttäjä
Liittynyt
6.9.2006
Viestejä
673
Kaupunki
Helsinki
Oli kiva huomata myös Hifimaailman noteeraavan monikanavaa aiempaa reippaammin.
Laitepuolen Profel sarjan järkihintaiset aktiivikaiuttimet oli mielenkiintoinen tuttavuus kuin myös Quested sarja vähän järeämmästä päästä. Noita paljon puhuttaja
pisteitäkin herui testaajilta kummallekin ihan mukavasti. On hyvä, että ns. valmiita laadukkaita monikanavapaketteja esitellään lehdessä. Tämä näyttää olevan vahva trendi jatkossa myös Suomessa ja tarjonta on monipuolistumassa.

Jukka Isopuron juttu aiheesta oli taas kerran laadukas ja mukavasti musiikin kautta peilattu.
Lehden levyarvosteluissa saadaan monikanava vihdoin omaksi kategoriakseen ja arviot näin ollen tehtyä ko. tekniikan ehdoilla.

Seuraavan lehden AV-viritinvahvistin testiä odotan mielenkiinnolla. On itselläkin laitteen päivitys uuteen tekniikkaan menossa.
 
Olisi ihan kiva nähdä sellainen laite jolle EI heruisi pisteitä "ihan kivasti". Milloin nähdään kaiutin jonka ääni saa arvion esim. 6 1/2? Edes hin taan nähden. :)
 
alspe sanoi:
Olisi ihan kiva nähdä sellainen laite jolle EI heruisi pisteitä "ihan kivasti". Milloin nähdään kaiutin jonka ääni saa arvion esim. 6 1/2? Edes hin taan nähden. :)

Subjektiivisiahan nuo verbaaliarviot aina ovat ja jopa testaajat ovat vain ihmisiä. Maailman lehdissä näkee ajoittain kunnon "runttauksia" meillä harvemmin. Mistähän moinen johtuu. Asiasta lienee monta hyvää ja huonoa teoriaa. Kalliimmille laitteille pitäisi ainakin hinta-laatusuhde olla tiukempi. :)
 
Kaippa sitä on hyvä olla hyvää pataa kaikkein kanssa. Mutta nykyisellä meiningillä 10:n katto arvosanaksi ei oikein riitä. Tai sitten asia on tulkittava niin ettei näissä meidän nysväämissämme vehkeissä ole paljon mitään eroja. ;)
 
alspe sanoi:
Tai sitten asia on tulkittava niin ettei näissä meidän nysväämissämme vehkeissä ole paljon mitään eroja. ;)
Tuo voi olla yllättävän pitävä perustelu arvosanojen samankaltaisuudelle...

t. jjahifi
 
alspe sanoi:
Olisi ihan kiva nähdä sellainen laite jolle EI heruisi pisteitä "ihan kivasti". Milloin nähdään kaiutin jonka ääni saa arvion esim. 6 1/2? Edes hin taan nähden. :
Pojilla on skaalat ajettu kompressorin läpi, ei tuollainen palvele ketään. Sama meininki kuin edellisessäkin lehdykässä: pitää yrittää tihrustella eroja 8-9 rakosessa. What Hi-Fi -tyylinen kaiken kehuminen ei ole kuin mainostajan edun mukaista. :(
 
Miksi toimittajat haluaisivat testata laitteita, jotka mitä suurimmalla todennäköisyydellä ovat huonoja. Eikö olekin mukavampaa ottaa testiin laitteita, joiden voi olettaa olevan hyviä tai mieluummin poikkeuksellisen hyviä. En minäkään ota kotiin testiin tarkoituksella huonoja laitteita. Toisinaan laite voi osoittautua odotettua huonommaksi, mutta en minäkään ole koskaan roudannut kotiini 6,5 arvoista laitetta. Alan ammattilaiselle tälläinen kömmi on vielä epätodennäköisempää.

Mulla on alakerrassa Sonyn "desing" kotiteatterivahvistin ja dvd-soitin. DVD soittimella katsotaan lähinnä Teletappeja eikä vahvistinta käytetä juurikaan. Nämä laitteet saivat joskus Hifin testissä harvinaisen alhaiset arvosanat. Ja syystäkin, sillä soundi on aivan syvältä. Kerran asuntomessuilla vaimo totesi, että täällähän on yhtä huono ääni kuin meidän alakerrassa. Ja kas kummaa huoneesta löytyikin sama vahvistin ja dvd soitin. En siltikään antaisi laitteille 6,5 arvosanaa. Ehkä 7-.

Kysymys on siis aivan muusta kuin high fidelitystä eli ei tuollaista sontaa pitäisi testata muuten kuin ehkä varoitusmielessä.

Täytyy muuten todeta, että olipa taas aivan tautisen hyvä numero. Todella mielenkiintoisia juttuja.
 
LaJazz sanoi:
What Hi-Fi -tyylinen kaiken kehuminen ei ole kuin mainostajan edun mukaista. :(

Mitenköhän tuotteen asettaminen testissä muita heikommaksi vaikuttaa mainoksista maksaviin tuotteen edustajiin. ???
Ehkä tähän vaihtoehtoon ei ole kenelläkään varaa. Ei lehdellä, eikä tuotteen myyjillä. Eikä välillisesti myöskään siis lukijalla.

Sitä ei usko miten ihmiset tuijottivat silmä kovana hifilehden jakamia kymmenyksiä, uskoen testivoittajakaiuttimen olevan tie hifinirvanaan.
Ehkä tälläinen pyöristettyjen tulosten jakaminen on paras vaihtoehto kokonaisuutta ajatellen(lukija, toimitus, mainostajat).
Itse keskityn sanalliseen kuvailuun, vieläpä painottaen Eräpuun kuvailuun. Sillä ajatuksemme Hi-Fin tavoitteista ovat samanpiirteiset.
Tai näin ainakin uskoisin olevan.

Kohta kipaisen tuon uusimman nron marketista, johon on sitten koko yö aikaa paneutua.
 
Janste sanoi:
Ehkä tähän vaihtoehtoon ei ole kenelläkään varaa. Ei lehdellä, eikä tuotteen myyjillä. Eikä välillisesti myöskään siis lukijalla...
...Itse keskityn sanalliseen kuvailuun, vieläpä painottaen Eräpuun kuvailuun. Sillä ajatuksemme Hi-Fin tavoitteista ovat samanpiirteiset.

Minäkin luen vain verbaaliset arviot. Pisteet on myyjiä ja mainostajia varten. Hifi-lehden (vai oliko -maailman?) foorumilla toimittajat olivat vuosi sitten tukkanuottasilla tästä(kin) asiasta. Ei savua ilman...

jjahifi: uusi lehti on minustakin oikein hyvä, onnittelut toimittajille!
 
LaJazz sanoi:
jjahifi: uusi lehti on minustakin oikein hyvä, onnittelut toimittajille!
Totta, lehti on hyvä. Itse asiassa tällä hetkellä parempi kuin moni ison maailman läpyskä... Lukee mielikseen. Mutta luin minä aikoinaan Pahkasikaakin mielikseni... :D

t. jjahifi
 
Janste sanoi:
Sitä ei usko miten ihmiset tuijottivat silmä kovana hifilehden jakamia kymmenyksiä, uskoen testivoittajakaiuttimen olevan tie hifinirvanaan.

Ihan varmasti kyyläävät, varsinkin aloittelijat. Itsekin tein aluksi niin, osin vieläkin. :mad:
 
Eipä ole hifimaailmaa näillä nurkilla näkynyt.Uusi lasku kyllä tuli mutten taida uusata tilausta.Jurppii sen verran kun ei tänne takapajulaan se juurikaan ajoissa tuu.Luen sitten alepan lehtihyllyllä :D

Sehän on sama asia onko tuotteessa kavereiden vai kauppiaan hypetys vaiko lehden jakamat pisteet.Minä en ainakaan henkilökohtaisesti näe siinä mitään eroa.Toiselle merkitsee ne kymmenykset,toisille hype mutta jos niillä nirvanaan pääsee niin mikäs siinä sitten.
 
Ihan ookoo numero. Paljon luettavaa. Paljon kaitsareita.
 
Back
Ylös