Hifilehden DIYsarjat vs. Audiokitit

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 027
Kaupunki
Tampere
Moro.

Vanhemmilta rakentelijoilta(tai niiltä ketä molempia on rakentaneet) kaipailisin kommentteja miten Hifilehden vanhat rakennussarjat ja Audiokitit vertautuvat? Itsellä on kokemusta Aw-10 coax ja Aw-6i:sta. Ei oikein ole elämän makuinen soundi, kun taas kaverin 50/3 on tosi kiva, vaikkakin ruma :D

Esim. 12/2 sarja kiinnostaa. Vai onko ne jo vanhaa tekniikkaa?
 
Dynaaminen elementti on pysynyt jokseenkin samana vähintään viimeset 50 vuotta että onhan ne vanhentunutta tekniikkaa ;)
12/2 olen aina tykännyt ja ihan hyvä peli vaikkei kaikkien mieleen tekniikkansa puolesta sovikkaan.Audiokititkin on ihan jees muttei erityisesti makuuni.Vanhoissa Hifilehden sarjoissa on minua aina ihmetyttänyt basso.Ulottuvuutta löytyy muttei sen tiukempaa kontrollia.Tarkemmin en osaa selittää. ???
 
Itseltä löytyy edelleen Hifi 12/B:t reservistä. Silloin aikanaan reilu 10 vuotta sitten, kun noihin tuli päädyttyä kuuntelin myös kaverin 12/2:a. 12/2 mielyttivät enemmän: maltillisempi diskantti oli jossain määrin hyve - osin myös pahekin, mutta ennen kaikkea vaikka bassoelementti muistikuvieni mukaan sama Seas onkin, niin parempi alapään toisto noissa kaverin 12/2:ssa oli.

Se että kuinka nuo yli 10-v vertautuvat nykyisiin versioihin en osaa sanoa, mutta punssin mainitsema bassoilmiö esiintyy ainakin näissä omissa 12/B:ssäni: alas kyllä pääsee, mutta kontrolli ja sävyt puuttuvat melko häiritsevällä tavalla. Edellisessä kämpässäni korjailin tuota laskemalla viritaajuutta (36...38Hz), joka kyllä jossain määrin oli ihan toimivakin ratkaisu.
 
Hifimaailman numerossa 4/2007 on rakennusohje HM-122, joka pohjautuu 12/2:een. Osat ovat nykyisin saatavilla olevia ja kotelon mittasuhteita on muutettu hieman.
 
Omistan nuo 45/3 ja niissä oli mielestäni myös vähän epämääräinen ja löysä basso. Ei mitenkää pahasti mutta kuitenkin. Refleksiputken tukkiminen auttoi asiaan kummasti ja sen kokeilua uskallan kyllä suositella lämpimästi. Ääni muuttui tarkemmaksi ja napakammaksi. Jonkinlainen vaihevirhemäisyys katosi. Putket auki ääni kuulostaa vähän samantapaiseslta kuin toisessa kaiuttimessa olisi napaisuus väärin päin, ei tosin yhtä selkeästi.
 
Back
Ylös