Hifilaitteiden sähkönkulutus

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Sisäinen mittarihifistini ( :D ) herää aina kun on kyse laitteiden sähkönkulutuksesta tai lämpötiloista. Eihän tuollainen halpa kulutusmittari tarkkoja lukemia anna, mutta kiva kokeilla.

Trigon Energy kuluttaa musiikinkuuntelussa n. 320-340 W
Standby: 1 W

Krell KAV300i kulutti kulutusmittarin mukaan 970 W musiikinkuuntelussa.
Standby: 260 W
(lämpesi aika tarkasti 42 asteiseksi aina)

Nuforce IA7 v2 kuuntelussa 370 W
Standby: ei mitattu


Aiempia kuuntelussa käyneitä (ulkomuistista):

Exposure 2010s, kuuntelussa 130 W
Standby: ei mitattu

Bluenote S3 kuuntelussa 260 W
Standby: ei mitattu.
 
Harkitsin yhdessä välissä CA:n 840A vahvistinta, mutta yhtenä turn offina oli ~30W standby. Mielestäni on todella kurjaa insinöörityötä, ettei noita standby-tiloja saada parin watin sisään. Noista tulee monelle harrastajalle pitkä penni. Äärimmäisen harvoin ainakin itse pidän laitteita kokonaan pois päältä, stand by:n on toimittava!

Imho, noita standby tiloja kannattaa myös mitata ja niiden keräilystä olisi varmasti iloa monelle meistä, vaikka vahvari olisikin "oikeasti" päällä sen 8h päivässä.
 
Ykkössettini nielee käytössä ollessaan yli 1,5 kW. Pieni sähkölämmitys siis käynnissä... Fortum tykkää.

Vehkeissä ei ole stand-by -tilaa.

t. jjahifi
 
rajani sanoi:
Nuforce IA7 v2 kuuntelussa 370 W
Standby: ei mitattu

Eikös noiden D-luokkaisten (nuforce) pitänyt olla pihejä sähkönkulutukseltaan kun hyötysuhteet ovat ties miten korkeita? Myytinmurtajat mittareineen taas vauhdissa, hyvähyvä.
 
Päätevahvareista pelkästään virrat käynnistämällä Mark Levinson 335 vei n.200w. Kokeilussa käväissyt Plinius SA Reference otti ab luokassa hiukan alle 100w, mutta a luokassa heti 800w. Nykyinen McIntosh MC501 nappaa 36w/mono.
 
Eipä sillä mitään merkitystä ole mitä kuluttavat, ihan mielenkiinnosta vaan kummempia miettimättä.
 
Juu.. Kus laitteistot napsahtaa päälle näyttää 4.0 amp, puolen tunninpäästä ollaan jo 1.8:ssa ... lepo näyttää 0,9ää. Toivottavasti fortum antaa kanta-asiakasetuja sit jouluna.
 
Kind K9 PA-vahvistin ottaa luukutattaessa n. 170W, päällä mutta ei soitettaessa 42W.
 
Mun marantzin PM-14mk2 KI vaffi poltti 10A sulakkeen joka toinen kerta ku laitto päälle, piti tehdä laittomia muutoksia sähkökaapille enne ku helpotti :D:D ...ai niin, New caste, the one and only :D ...aika varmoja ittestään nuo brittiläiset! :D:D
 
Sitä mitä ei osata vaatia, ei myöskään saada. On omituista, että monella on useita kiloeuroja laitteissa kiinni, mutta pieni standby ohitetaan "harrastushan tämä, ei väliä" tyyliin. Mitä se olisi keneltäkään pois, että laitteet säästäisivät vuositasolla vaikkapa 60€ sähkössä (pelkkä oikeasti toimiva standby), jonka voisi pistää vaikka levyihin? Selvennettäköön, että en ole viherpiipertäjä vaan ajattelen asiaa puhtaasti insinöörimielessä.

Samaten tuollaiset vahvarit, mitkä nykäisee 10A päreiksi startatessaan. Eikö niihin nyt hemmetti vie osata tehdä oikeanlaista starttia? Ihan vertailun vuoksi, Hypex pyytää 50€ valmiista tuotteesta. Voi vain kuvitella paljonko tuollaisten komponenttien massavalmistus maksaa isolle tekijälle.
 
onneksi mun britissä ei oo standb tilaa! se on kaikki tai ei mitään! :D
 
Gretch sanoi:
On omituista, että monella on useita kiloeuroja laitteissa kiinni, mutta pieni standby ohitetaan "harrastushan tämä, ei väliä" tyyliin. Mitä se olisi keneltäkään pois, että laitteet säästäisivät vuositasolla vaikkapa 60€ sähkössä (pelkkä oikeasti toimiva standby), jonka voisi pistää vaikka levyihin? Selvennettäköön, että en ole viherpiipertäjä vaan ajattelen asiaa puhtaasti insinöörimielessä.
Viherpiipertäjä :D
 
En käytä standby-tilaa, vaan vaimo sammuttaa jatkoroikan katkaisijasta kaikki laitteet yöksi.
 
Kaikki laitteet päällä yötä päivää että pysyy saundit kohdallaan. Kulutusta tulee varmaankin noin 100 wattia jatkuvasti.
 
rajani sanoi:
En käytä standby-tilaa, vaan vaimo sammuttaa jatkoroikan katkaisijasta kaikki laitteet yöksi.
Etkö pelkää tuon katkaisijan vaikuttavan äänenlaatuun? Minua ainakin hirvittäisi investoida laitteiden virtajohtoihin, jos laite mihin ne kytketään sisältää jonkin mekaanisen muutaman euron kytkimen... Ihan vilpittömästi siis.

Ps. Vähemmän vilpittömästi. Teillä vaimo laittaa laitteet etukäteen päälle ja kuuntelun loputtua sammuttaa? ;)

Pps. Lator, konkat voi kuivua jatkuvasta käytöstä. Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti: järkevä standby vai jatkuva päälläolo?
 
kre sanoi:
Eikös noiden D-luokkaisten (nuforce) pitänyt olla pihejä sähkönkulutukseltaan kun hyötysuhteet ovat ties miten korkeita? Myytinmurtajat mittareineen taas vauhdissa, hyvähyvä.

Niin itsekin käsitin. Eikös tuossakin ole se parempi 200 W antava virtalähde (ottotehoa en tiedä). En tosiaan tarkistanut tuota mittausta vaan katsoin lukeman näytöltä ja kuuntelin sillä hetkellä aika lujaa, jos se jotain vaikutti.
 
Gretch sanoi:
Etkö pelkää tuon katkaisijan vaikuttavan äänenlaatuun? Minua ainakin hirvittäisi investoida laitteiden virtajohtoihin, jos laite mihin ne kytketään sisältää jonkin mekaanisen muutaman euron kytkimen... Ihan vilpittömästi siis.

En ole ostanut yhtään virtakaapelia, lukuunottamatta vakiokaapeleita, koska en ole vielä nähnyt vielä tarpeelliseksi. Katsotaan sitten joskus tulevaisuudessa omakotitalossa, jos on oma veto sähkökaapilta asti.
 
En oo insinöörismies mut kerros Gretsi: kun oon kuullu monenlaisia teorioita.. Kummalla tavalla konkat kuivuvat nopeammin: käytössä vai käyttämättöminä ?
 
Markku sanoi:
En oo insinöörismies mut kerros Gretsi: kun oon kuullu monelaisia teorioita.. Kummalla tavalla konkat kuivuvat nopeammin: käytössä vai käyttämättöminä ?
Pidempiä aikoja käyttämättömänä menevät usein pilalle. Kunnon laatuosilla harvemmin on ongelmia, mutta eivät konkat lämmöstäkään pidä. Kunhan lämpimikseni höpisin, en minä tosissani tästä mitään syväluotausta hakenut. Siksi juttu olikini post scriptum, hymynaamaa olisi ehkä vielä kaivannut perään.

Kiitokset Rajanille selvennyksestä :)
 
Back
Ylös