Hifiharrastus ja perhe-elämä

Niko F

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
1 478
Kaupunki
Hyvinkää
Tällainen tuli mieleen, kun minusta tässä viimeistään kahden viikon sisään on tulossa isä. Nyt etukäteen on tullut ajatuksia ajankäytöstä ynnä muista asioista, joihin tämä nahkavekkari saattaa tuoda pientä hienosäätöä tullessaan kynnyksen yli kotiin. Miten jengi on täällä onnistunut yhdistämään hifin ja perhe-elämän? Mistä on joutunut luopumaan?
 
Onneks olkoon ja hifistelyn puolesta osanotot. Kuuntele vaikka autossa työmatkat ja jos voit niin töissä luureilla.
 
Hot spot ja keskittynyt kuuntelu on ihan ylimainostettuja, älä Niko vaivu synkkyyteen. Astianpesukonetta ladatessa pystyy ihan hyvin sanomaan useimmat tärkeät asiat. >:D
Ja kuuntelemaan musiikkia.
Jos on perhettä niin se on vähän pakkokin tehdä niin:D

Ja onnea uuden nahkavekkarin johdosta!
 
Niko F sanoi:
Tämähän alkoi lupavasti...

Muista, että pojat eivät missään nimessä vi**uile, vaan neuvovat. :D

Eikun onneksi olkoon vain, täältä Vihdistäkin, tulevan perheenlisäyksen johdosta! :)
 
Tuoreena isänä voin sanoa, että harrastuksesta ei tietenkään kannata missään nimessä luopua. Sen vain joutuu laittamaan piirongin laatikkoon vähäksi aikaa.
Itse ostelen levyjä vieläkin melko tiheään mutta niihin ei riitä aikaa paneutua. Jos on aikaa, niin mieluummin menen levolle kuin alan luukuttamaan jotain levyä kuuntelemaan. Ja sekin kuuntelu on nykyään ennemmin kuulokekuuntelua.
Älä ota paineita, lapsi vie todella paljon aikaa.

Isteäni kiinnostaisi tietää harrastajien kokemuksia ja tarinoita mukuloihin ja hifiin liittyen. Olkoon ne sitten vaikka kauhutarinoita.
 
Jep, on tässä realiteetit vielä tallella.. Ja eihän näin iso asia omaa elämää voi kokonaan haihtua, se tosiaan jää taka-alalle, kun tulee tärkeämpääkin sisältöä elämään. Mutta mielenkiinnolla odotan esim. Mika K:n ajatuksia asian tiimoilta.
 
Vynil sanoi:
Tuoreena isänä voin sanoa, että harrastuksesta ei tietenkään kannata missään nimessä luopua. Sen vain joutuu laittamaan piirongin laatikkoon vähäksi aikaa.

Juuri näin.
Kaiuttimet, piuhat ja vaffarit vaan kaappiin jemmaan, kyllä niitä ehtii sitten taas kuuntelemaan kunhan muksu vähän kasvaa ja muuttaa omaan kämppäänsä.
 
Kyllä te olette ilkeitä! :D :D

Mulla on jo tolkuttomasti tuosta aikaa, mutta sen voin sanoa ettei muksu ole este. Nuo tenavat opivat äkkiä jotta iskän sylissä on mukava kölliä sweetspotissa. Oppivat samalla laatumusiikin päälle. Luukutusta joutuu tosin hieman rajoittamaan. Suuremmat ennakkoluulot ovat anopeilla ja äideillä, he kun eivät voi ymmärtää miten lapsen musiikkimaku tuhotaan tuolla p****. Meillä pidettiin jopa radiota auki kun jannut menivät päiväunille, eivät oppineet täyteen hiljaisuuteen. Lopputulos? Harrastavat nykyisin musiikkia ja hifiä.

edit: Nuorempi broidi opetti mulle asiaa kun vanhempi jannu oli n.18 - 22 kk ja käveli. Mies oli vehkeissä kiinni rassaamassa ääntä edes takas. Itse topuuttelin ja kieltelin. Broidi sano jotta neuvotaas miehen alkua. Näytti mistä pannaan päälle ja mistä saadaan ääntä lisää ja kertoi miksi äänen voimakkuuteen ei kannata koskea. Näytti oikein fyysisesti mitä tapahtuu kun panee nupit kaakkoon. En muuten olisi uskonut että tuon ikäinen infantiili olisi oppinut mitään niistä. Oppi mokoma. Aina kun heräsi aamulla niin pisti radion auki soimaan ja ääntäniin että sai meidät hereille.
 
RapsuZ sanoi:
Ei vaan kokeneita realisteja.
Tärkeä elämänohje ja hifistin motto: - Käytä...

Onks tullut mieleen mikä voisi olla pielessä? Mulla on sentään kahden villin jätkän tuoma realismi takana. Ja broidien muksut päälle. Väittäisin että mulla on valitettavasti takana se mikä teillä on onneksi edessä. Sen kun muistatte ettei sivuun vaan yhdessä mukana. Oli se onkireissu, autokauppa tai hifi. Sitä parempi mitä nuorempina ovat mukana. ;)
 
onnea nikolle! turhaa huolehdit hifiharrastuksesta, no problen. sun koko elämä muuttuu, varaudu siihen. onnea vaan vielä kovasti.
 
Onneksi olkoon!

Kirjoittelen tähän lisää myöhemmin, mutta tässä vaiheessa ennenkuin lähden viemään Ukkoa unten maille kommentoin sen verran ettei harrastuksella ole tosiaan hädän päivää kun suhteuttaa sen jälkikasvun ilmestymiseen niin hyvässä kuin pahassakin. Tästä myöhemmin lisää.. :D

EDIT: Tiitu lähtikin kokeilemaan, josko saisi Ukon pysymään ja itsekseen huoneessaan. Tiitu siis varmaan on passissa naapurihuoneessa tai laittelee pyykkiä tjsp.

Itsellä siis 1v ja 4kk tuholainen taloudessa. Ja ihan hyvin on mennyt, vaikka Ukolla on aika suuri kiinnostus vermeisiin noin ylipäänsä. Jalustapömpelit meni tosin hallituksen suostumuksella vaihtoon semmoisiin mieleisiin, jotka ei ihan vähästä kaadu -> laiterumba, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Alusta saakka on laiteteline ja kaiuttimet olleet kiellettyjä, nätisti saa jopa koskea kunnes kielto käy. Piuhat on meillä ihan normaalisti ja hyvin mennyt tähän saakka. MItään erityisiä aitoja tjsp meillä ei Ukon esteeksi ole rakennettu vaan laitteet ja kaiuttimet on asemoitu niinkuin olisi muutenkin. Kerran tainnut vain Ukon toimesta volat nasahtaa kaakkoon ja sen jälkeen ei laitteet vähään aikaan kiinnostaneetkaan. Joskus Tannoyt saa pahmoeläimestä tai isin sulismailasta, mutta se on sitä elämää.

Musiikkia olen kuunnellut viimeisen vuoden aikana enemmän kuin koskaan, ehkä volyymi on kaikenkaikkiaan laskenut hieman ainakin illemmalla (ja eritoten silloin kun Ukko oli pienempi), mutta määrä on kasvanut samaa tahtia kuin se kotona vietetty aikakin :D Ihan pienestä nyytistä saakka Ukko on ollut mukana musiikkia kuunnellessa, sylissä silloin pienenä tahi lattialla leikkien ja nyt ympäri kämppää kirmaten kun isi istuu nojatuolissaan. Hauska on ollut huomata, että pikkumies selvästi tietää mistä musiikki tulee ja tavallaan miksikin. Kun musiikki loppuu ja isi on keittiössä niin Ukko tulee kertomaan, että musa loppui ja olisi aika vaihtaa levyä/puolta. Myös musiikin tahdissa välillä Ukko hytkyy ties miten, selvästi pitää musiikista ja se on tässä taloudessa hyvä se.

Minun ohjeeni on jatkaa harrastusta joidenkin tarvittavien toimenpiteiden kanssa ja ottaa tosiaan teidän tuleva pienokainen mukaan siihen alusta saakka, musiikkia taustalla ja isin sylissä jne. Ei niin, että isi aina katoaa jonnekin musiikkia kuuntelemaan. Ehkä tämä tapahtuma jopa tuo tiettyä sellaista arkista järkeä siihen harrastukseen ja musiikki alkaa nousemaan enemmän esille. Ehkä vanha harrastus elpyy tai löytää uusia ulottuvuuksi kuten minulla. Paljon onnea siis vielä kerran!
 
RapsuZ sanoi:
Ei vaan kokeneita realisteja.
Höpö höpö. Kersoille sinfoniaa pienestä pitäen ja välistä myös mustaa pyhäpäivää. Kyllä ne siitä oppivat.

Suurempi valintaongelma on kersojen äidin tapauksessa. Jos ko valinta menee putkeen, niin rouva laittaa itse vaikkapa Beethovenin viidennen soimaan lastenhoidon lomassa... :D

t. jjahifi
 
jjahifi sanoi:
Suurempi valintaongelma on kersojen äidin tapauksessa. Jos ko valinta menee putkeen, niin rouva laittaa itse vaikkapa Beethovenin viidennen soimaan lastenhoidon lomassa... :D

t. jjahifi

No tuo nyt menee kyllä vahvasti kerskailun puolelle jo. :p
Ok, myönnän että kai niiden muksujen kanssa sitten voi harrastaa hifiäkin. - Tiettyinä aikoina, tietyillä laitteilla, äänenpaineet ja musiikkivalinnat sopivasti rajattuina. :D
 
Vynil sanoi:
Isteäni kiinnostaisi tietää harrastajien kokemuksia ja tarinoita mukuloihin ja hifiin liittyen. Olkoon ne sitten vaikka kauhutarinoita.

Kerran, Ellan ollessa ehkä reilun vuoden ikäinen, meidän ukki ja mummo oli hetken tyttöä vahtimassa. No, tyttö painoi ensin cd-soittimen play -nappia, käänsi sitten volumet kaakkoon ja sitten, otti mute -toiminnon pois päältä... totaalinen kaaos ja paniikki oli kuulemma ollut... saivat viimein sähköt poikki.
 
Back
Ylös