Hifiharrastamisen sietämätön keveys...

Janste

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
1 304
Käsi ylös ne jotka eivät ole koskaan musiikin kuuntelulaitteistoa kasatessa kokeneet ahdistusta?
Sehän on nyt aivan selvä että High End-harrastajat ovat toivottomimpia taistellessaan neuroosiensa/obsessioidensa parissa kohti täydellisyyttä.
Entä miten kun kuulet toista parempaa laitteistoa/komponenttia ja omistamisen halu herää? Taas palaa euroja.
Onko hifin harrastaminen kuitenkaan niin rentouttavaa?
 
Eikö tähän ole helppo ratkaisu, älä kuuntele kalliimpaa, jos ei siihen ole varaa... :D (lue: siis jos et halua hankkia sitä)
 
Täytyy myöntää, että kyllä se aikamoista skitsoilua on yleensä uusien laitteiden kanssa jonkun aikaa, mutta laitehankintojen välissä kyllä hifi-OCD pysyy hallinnassa.
 
Nyt kun makuun alkaa päästä ja oppinut kurkkimaan tarjontaa "sillä" silmällä, niin voisi joku muu harrastus olla halvempi.
Vois vaikka siirtyä kilpapurjehdukseen Swaneilla. Siellä voisi saada jopa sponsoreirta. :D :D

Ei ole tämä mitään hiljaista puurtamista!
 
On nyt tullut 1,5 vuotta kuunneltua samalla CD-soittimella ja vahvistimella, eikä ainakaan vielä ole tullut laitteiston vaihtaminen mieleen. Kaiuttimia nyt on muutamia ollut, itse tehtyjä tai lainattuja. Nykyiset kaiuttimet alkaa kyllä uhkaavasti löytää "lopullista" muotoaan. Joten eipä ahista, ainakaan vielä. En tosin kiellä, ettenkö joskus olisi tuskaillut otsa hiessä laite valintojen kanssa. ;) Olen kuullut tässä viimeisen vuoden sisällä omaa settiäni huomattavasti kalliimpia ja järeämpiä kattauksia, mutta onneksi(?) niissä on aina joku tökkinyt sen verran, ettei ole tullut mitään himoa alkaa vaihtamaan laitteita. Tällä erää vaan nautitaan musiikista, ja tuunataan kaiuttimia...

t: Pasi
 
Käyn itse henkistä taistoa itseni kanssa monikanavaisuutta vastaan...eli en vielä haluaisi ostaa niitä kolmea kaiutinta lisää ja mieluummin metsästän käytettyä cd-soitinta (yksi on löytynyt jo), lisää lähipäivinä siitä. Kaksi kaiutinta on niin helppo hävittää ja vaihtaa parempaan, kun ei vielä ole kotiteatteri-kärpänen purrut kovasti vaikka vahvistin sitä tukisikin.
 
Itse olen rämepiru flättärimaasta ja voin työntää syrjään suurimman osan tarjonnasta.
Muttah...
Sama päivitysrumba täälläkin.
Suomen kansaa huijataan taas.

i
 
Janste sanoi:
Onko hifin harrastaminen kuitenkaan niin rentouttavaa?

No ei todellakaan ole. Mielenterveyshän tässä järkkyy selkeästi. Huomaahan sen jo kirjoituksistani. :D

Eikun himppusta vakavammin ottaen, mä tykkään kun hoksaan jotain uutta ja harrastajien luona on ollut tosi mukava käydä, kuuntelemassa ja turisemassa. Jahka saan rakennetettua vähän työtiloja itselleni, niin odotan innolla, jahka pääsee rakentelemaan kajareita ja kolvailemaan juttuja. Autoon ja kotosalle. Varmasti tiedossa mukavaa puuhastelua.

Sekin on kiva fiilis, kun on säästellyt vähän rahaa ja huomaa, notta nyt voisi alkaa oikeasti kattelemaan ja ihmettelemään, jotain komponenttia äänentoistoonsa, mitä on haikaillut.

Vähän sama homma, kun reilun vuoden päivät etsiskeli tosissaan omaa kämppää. Nyt jälkeenpäin sen huomaa, että se aika, kun kävi viikonloppuisin näytöissä ja viikot katseli aina vapaa-ajalla netistä kämppäilmotuksia, niin sehän oli loppupeleistä ihan mukavaa puuhaa ja meni melkein harrastuksesta sekin.

Vähän samanlaista fiilistä se on näiden hifi-laitteidenkin kanssa, joten mikäpä ettei?

Eipä tämä pöllömpää puuhaa ole tämä palstoille kirjoittelukaan. :)

Summasummarum. Levyjen ostelu se kumminkin hauskinta on. Mäkin oon ku pikkupoika, kun postiluukusta tipahtaa joku tilaamani levy ja repii sitä pussia auki. Levy pyörimään vaan ja sohvalle röhnölle. Siinä sitä Mattikin kummasti rentoutuu..
 
Matti Lehtinen sanoi:
Levyjen ostelu se kumminkin hauskinta on. Mäkin oon ku pikkupoika, kun postiluukusta tipahtaa joku tilaamani levy ja repii sitä pussia auki. Levy pyörimään vaan ja sohvalle röhnölle. Siinä sitä Mattikin kummasti rentoutuu..

Yhdyn tähän Matin mielipiteeseen. Levyjä ostamalla saavutan euforian. Euforiaan pääsee toki myös laitteita ostamalla, mutta kun ei niitä laitteita voi nyt sentään joka toinen päivä ostaa .. siis ainakaan meikäläisen tilipussilla. Levyjä taas voi ostaa sopivan usein ja sen tuomalla euforialla selvitään taas muutama päivä eteenpäin. Ostopäivien välissä pysytään "ylhäällä" kuuntelemalla musiikkia.

Lisäksi laitteiston suhteen olen "suuripiirteinen", eli kaiken ei tarvitse olla viimeisen päälle viilatut tai optimoidut. Jos jokin häiritsee, niin vieritän syyn masteroijan/äänittäjän/tuottajan/bändin niskaan. Kuuntelulaitteistoa kasatessani en ole siis kokenut ahdistusta. Levyjen metsästyksessä kylläkin.
 
Laajakaista triidin perusteella myös hellasärön harhauttaminen on merkittäväksi tekijäksi noussut harrastamisen muoto! :p
 
Kyllähän siinä poikamaisuus heräilee, kun postiluukusta tipahtaa jotain lattialle, esimerkiksi putkivahvistin. ;) Ei ole varmasti tervejärkistä harrastajaa, niin kuin ei muussakaan harrastuksessa johon satsaa täysillä( tai edes puoliteholla). Muut eivät ymmärrä välttämättä kaikkien paatuneimpien harrastajien temppuja.

Onko moottoripyörällä kilpaa ajava järjissään? Eikö hän tajua, että se on vaarallista kun hänellä on kypäräkin päässä? - Onko Highendisti järjissään? Eikö hän tajua että saattaa menettää 5 kiloa rautamöykkyyn?

Se on ihan sama mitä täällä tekee lopun ajan, kun ei kuitenkaan siitä mitään muista, kun ei ole edes sitä tyhjyyden tunnetta, kun ei ole edes tietoisuutta olemattomuudesta.

Ihan samako? No ei tietenkään. Omat intressit, saattavat tosin maksaa, mutta saattavat tehdä loppuelämästä hauskempaa.

Musiikki on tunteita loppuelämästä, ei siis siitä jo koetusta. :-\

t: Antti
 
Elämässä ei ole mikään niin tärkeää kuin hifistely. Mutta ei sekään ole kauhean tärkeetä. :)
 
"If something is worth doing, it’s worth doing well" sano Marika Krook Blue Wings -lehden haastattelussa (vanha suomalainen sanonta)
 
DIA sanoi:
"If something is worth doing, it’s worth doing well" sano Marika Krook Blue Wings -lehden haastattelussa (vanha suomalainen sanonta)

Vuonna 1968 kun olin ekassa kesätyöpaikassani Pajusella puotipuksuna niin myymälänhoitaja sanoi: "Se mikä kannattaa tehdä, annattaa tehdä kunnolla!".
 
"Jos tietää, muttei tee mitään, on se sama kuin ei tietäisikään".

-Wang Ming-

:)
 
Kun Mustanaamio liikkuu, silloin salamakin on hidas kuin etana.

-VVS-
 
Mustanaamio ei liikoja lavertele, mutta hänellä on Salomonin viisaus.

Kohdat yksi ja kolme Pioneeripojan kymmenestä kultaisesta säännöstä (kassun seinältä):
1. Jumalan pelko on viisauden alku
3. Pioneeripoika ei tunne pelkoa

Suomalainen sananlasku:
Älä itke ruma lapsi, ota rusina. Huomenna äiti vie sinut naamarikauppaan.
 
Vielä pari savolaista:

- Leoka pystyyn kun tulloo kova paekka; pyssyypähän aenakin suu kiinni
- Jos viime tinkoo ei oes, nii paljompa jäes asijoita tekemätä
- Jos huomoot, että oot kuopassa, niin toppoo ihmeesseä kaevuu
- Jos et opettele naramaan vaekoeksille, niin milles sitten vanahana naarat?
- Jotkut tekköö mitä tahhaasa että ee tarvihtis tehä mittään.
- Kaks syytä olla tekemätä mittään:
1. Oot yrittännä sitä ennennii.
2. Et oo ennenkään yrittännä sitä.
- Kompastelu voep estee kuatumisen
- Kaekissa on tarpeeks sisua kestee toesten vastoenkäömiset
- Mikä laalulla tulloo, se laalulla tulloo. Anna tok tulla vuan.
- Hakkoo ite omat halakos, niin suat niistä lämpimän kaks kertoo.
- Et ossoo naatiskella jootilaesuuvesta jos sinulla ee oo paljon töetä.
 
Pitäis kyllä melkein ottaa harrastukseksi savon kielen opiskelu, on se sen verran lupsakan kuulosta "huastamista" :)
 
pistää tehdä ostopäätös. jonka jälkeen ei saa kuunnella mitään muuta laitteistoa ja vakuuttaa itselleen, että valinta oli paras ja laitteisto, ei kun siis musiikki, kuulostaa helvetin hyvälle :D
 
Back
Ylös