hifi-lehti lopettaa

Melkoinen uutinen etten sanoisi. Kukas nyt alkaa julkaisemaan semmoista Korvanlehden tyyppistä palvelua ja paperimuodossa tietty..
 
Rest in peace.

Ekat näytenumerot vuodelta 1978 (kai...) mulla on jossain tallessa.


-m-
 
Tällaisen palautteen laitoin artikkelista:

Suomalaisen HiFi lehden muuttaminen ensin nappikuuloke kansan äänitorveksi ja sittemmin lakkauttaminen osoittaa kulttuurivihamielisyyttä tai kenties vain ahneutta ja typeryyttä. Kohta varmaan maikkari ja sanoma yhdistyvät kansakunnan tuubatorveksi! Miljoona kärpästä ei voi olla väärässä kun tykkää paskasta!
 
No aika lähellä Mikrobittiä tuo Hifi on ollut viimeisen vuoden ajan. Eli eiköhän tuo ollut ihan looginen ratkaisu. Nyt täytyy vain toivoa että joku taho alkaisi julkaisemaan oikeaa Hifilehteä :).

Tästä sitten herääkin kysymyksiä tämän meidän sivuston ja foorumin osalta. Hifilehden myyntipalsta varmaan poistuu jollain aikataululla käytöstä ja myyntikanavat vähenenevät sitä kautta. Lie vaikka uljas foorumimme & artikkelit saavat uusia lukijoita kun hifilehden palstoilta asiantuntijat karkaavat joukkoomme :). Myyntipalstan kehittämistä voi varmaan mietiskellä jossain vaiheessa, ainakin nyt homma on lähtenyt minusta loistavasti käyntiin.

Edit: toisaalta homma toimii näin pienelläkin piirillä loistavasti. Eihän noita muka-hifistejä haluta joukkoomme? ;)
 
Mika K sanoi:
Itse tosiaan näkisin että tarvetta jonkunlaiselle pienkustannukselle olisi ellei mikää isompi pulju ala kunnon lehteä tekemään.


Mielenkiintoista tosin, että sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa nimenomaan suuret lehtitalot ovat haalineet alan lehtiä saman katon alle, viimeisimpänä silmiini sattuneena Abso!ute Audio (USA) osti Hifi+:n (UK). Päällekkäisyyttä hyvässä ja synergisessä mielessä.

Mielestäni Hifi-lehteä on/oli pahoinpidelty jo useita vuosia (miltei vuosikymmeniä...), multimediakännykkätestit yms oli vain looginen loppupiste intohimottomalle toiminnalle.

Ilman kipinää ei synny.


-m-
 
No ny poijat synnyttämään!
Me naisihmiset avustetaan parhaamme mukaan ja hihkutaan kannustussanoja ja pyörrytään ku nähdään verta (kai sitä vertakin näkyy?) ja syyään kokkarisapuskat ;)

Ei ku oikeesti. Sanoisin että olis jonkinlainen tilaisuus tilauksen lisäx.
 
olipa uutinen.en ole viime aikoina kuulunut hifi-lehden tilaajakuntaan mutta täytyy ylpeänä tunnustaa olevani niitä ensimmäisiä tilaajia joskus 70-luvulla.lehti tuntui paremmalta silloin alussa.uusissa taisi olla enemmän musiikkijuttuja.onko joku lukenut ensimmäisiä soundeja?waldemarin jutut oli ihania.
 
Ikävää että Hifi lopettaa. Lopetin Tietokone-lehden tilauksen, sillä MikroBitti korvaa senkin tulevaisuudessa.
 
R.I.P. Suurenmoista! Hyvä, että loppui tuo säälittävä kituminen ja riutuminen. Piikihän tolle olisi pitänyt antaa jo ajat sitten. Vanhan päälle ei voi uutta rakentaa... eikös se jotenkin niin mennyt? Kyllä Suomeen vielä joku oikea Hifi-lehti joskus tulee, jos sille tarvetta on.

Hitsi, tässähän olisi pienet (suru)juhlat paikallaan!
 
Saatanan *******. Markkinointitutkimukset!!! :mad:

Kylläpä taas on sitten onnistuttu tuttu ja turvallinen, perinteikäs konsepti pilaamaan. Ilmeisesti meillä 30-60v. raskaaseen hifiin panostavilla ei sitten ole paalua ostella Hifiä tai ainakaan tilata Hifistä kertovaa lehteä kun tietokoneet ja kotiteatteri ovat tänä päivänä ainoa missä rahaa käytetään. Sinällään hauska kun Markkinointitutkimukset jatkuvasti löytävät makeita markkinoita jostain 40v. rahaa käyttävistä rouvashenkilöistä ja ties mistä ryhmittymistä jonka jälkeen jotain hömppälehteä aletaan junailemaan.

En tiedä pitäisikö syyttää Haikosta vai ylempää ja ymmärtämättömämpää johtoa. Se että tietokonesukupolvea kiinnostaa kotiteatterin ja tietokoneen yhdistäminen ja myös molemmat erikseen, ei vielä tarkoita että toimisivat saman lehden alla hyvin. No mikä ettei synergiaetujakin voi saada mutta pitäisi läpyskän kokokin kasvaa ja samaan hintaan. Taitaa olla mahdoton yhtälö. Käytännössä jäänemme jatkossa Hifistä paitsi ja kotiteatteria ja tietokoneita on sitten senkin edestä. Lukekaa korvanlehdestä marginaalimarmattajat. Sinällään hävettää Eräpuun et al. puolesta kun eivät kelpaa enää kuin nettikirjoittajiksi.

Kunpa korvalehden porukalla olisi potkua tehdä oma julkaisu... vaan taitaa olla turha toivo kuitenkin Suomen kokoisessa maassa riskit on liian kovat. Vai aletaanko keräämään jo tilaussitoumuksia yhdistyksen nimissä?
 
Korvanlehti ja Hurjastelijat.org voisi lyödä hynttyyt yhteen jollakin tapaa? Yhdistetty hifi/jäsenlehti?
 
Ei muuta kuin uutta lehteä painamaan. Nimikin olisi jo valmiina: Bi-Fi, viihdettä sekä musikaalisiin että epämusikaalisiin koteihin.
 
Matti Lehtinen sanoi:
Jahas. Suomessa kun on jo yksi kappale erittäin hyvää autohifiin erikoistunutta lehteä, niin pistänpä tähän linkin Autosound lehden toimitukselta, jonka he ovat pistäneet lehtensä keskustelupalstalle:

http://www.autosound.fi/w-agora/view.php?site=autosound&bn=autosound_autohifibbs&key=1161699313

Mun mielestä toi on hyvä idea!

Mitäs olette mieltä?

Yhdyn edelliseen.. :) Itse(kin) olen jo pitkään lähinnä selaillut hifi-lehteä ja olin perumassa sitä. Auto- ja kotihifi sopii munkin mielestä varsin hyvin saman katon alle. Tilaan kyseisen lehden heti, jos se ottaa kotilaitteet listoilleen. 8)
 
Hifi-lehden kuviot eivät hirveästi yllätä, sillä irtautuminen audiofiileistä on ollut hyvin selkeää. Myös kotimaiset laitevalmistajat ovat asian huomanneet.

Mielestäni tilausta hifiin painottuvalle julkaisulle on olemassa, mutta vastaavilla resursseilla tuskin hommaa kukaan lähiaikoina ryhtyy tekemään. Toisaalta oma näkemys on se, että asiat voi tehdä hyvin erilaisellakin tavalla. Jätän kuitenkin vielä toistaiseksi ajatuksen konseptista julkistamatta.
 
Alan lehtiä, joita tulee seurattua säännöllisehkösti, ovat Hifi+ (tilaan), Hifi News (säännöllisesti), Stereophile (kun kynnys ylittyy) ja TAS (harvemmin). Aiemmin myös Hifi World, mutta lopettivat ryökäleet maahantuonnin (mikä lie markkinatutkimuksen tulos...) sekä Listener (olin tilaaja, mutta lehti -gulp- lopetettiin).

Kotimaisella lehdellä on tuohon valitettavan vähän mitään lisättävää  :(


Mutta eikös, Tawe ja Ossi, laiteta Flat Response-henkinen julkaisu hautumaan?  :D


-m-
 
Minulle tämä ei ole mikään melkoinen uutinen.Se oli odotettavissa.Esim.viimeisin Tekniikan Maailma:Osittain samoja juttuja.
Olen yrittänyt ulkomailta löytää lehteä,joka olisi Hifi Lehden kaltainen.En ole nähnyt.
Hifi Lehtihän ei kerro vinyylistä mitään.Ei testaa kaapeleita.Ei kerro verkosta mitään.Ei testaa keskihintaisia ja sitä kalliimpia tuotteita.Käyttää testeissään erilaisia tasaajia.Hifi Lehti on skeptismissään ainutlaatuinen maapallolla.
Jos lopetusuutinen on totta,mahdollisen korvaajan pitää lähteä liikkeelle ottaen huomioon nuo mainitsemani faktat.Jos sama linja jatkuu seuraajalla,ainakaan minä en sitä tilaa.
Tuo korvanlehti on eri juttu.Puhun paperijulkaisusta.
 
Mallas sanoi:
Mutta eikös, Tawe ja Ossi, laiteta Flat Response-henkinen julkaisu hautumaan? :D

Vanhalla sivustolla perustelin jo Flatlandia... luulen, että ostajajia löytyneen noin 10 kpl, eli totta helvetissä laitetaan!
 
Back
Ylös