Hifi-harrastusta maailmalta

  • Keskustelun aloittaja PR
  • Aloituspäivämäärä
Aika asiallisen näköisiä settejä. Ne hirvittävät kukkasohvat tosin siellä yhdessä paikassa pilasivat kokonaisuuden aika tehokkaasti :D
 
Jos ne kukkasohvat kertovat musiikkimausta?
Onko kukaan oikeesti kokeillut nuita putki hässäköitä, että toimivatko ne. Oiva paikka DIY henkisille kokeilla kädentaitojaan,
vois kuvitella että jostain muovi/viemäriputkesta sais aika helposti tehtyä ainakin kokeilusetit.
Kuka kerkiää?
Pekka Rötkönen
 
Voisiko joku vielä hieman kiteyttää mitä nuo putket saavat aikaan, kun ei oikeen tuosta tavaamisesta tullut selkoa naapurikielellä.
 
En tiedä noista putki trapeista, mutta tuollaiset roikkuvat pyyhkeet (tuossa Utopia setissä) virittää kotitweakkaaja alta aikayksikön :D
 
Ymmärtäneeksi molemmilla viilataan huoneakustiikkaa. Valkoiset tötsät ovat absorvoivia(menikö oikein ja diffusoivia pönttöjä. Pöyrittämällä noita kapistuksia niiden absorvoivaa / diffsioivaa vaikusta voidaan hienosäätää koska tuossa tötsässä on molemmat.
Käsittääkseni nuiden mustien putkien tarkoitus on hajoittaa ääniaalto ennen ensimmäistä heijastusta seinistä ja näin parantaa kuuntelunautintoa.
Joku muu saa jatkaa käänös hommia.
Pekka Rötkönen
 
Mustat "viemäriputket" on Argenton Room Lensit, jollaiset itseltänikin löytyvät. Ovat hyvinkin toimivat käytännössä. Myös tuollaiset DAADit olen omistanut, mutta myin ne pois koska olivat liian suuret kämppääni eivätkä toimineet yhdessä Argentojen kanssa. Pienessä tuvassa nuo kaksi vaimentavat liian paljon samoja taajuksia ja lopputulos on todella kummallinen. DAADeissa on merkki kumpi puoli on absorboiva ja se toinen puoli on diffuusoiva. DAAD on hyvinkin tarkka siitä kuinka päin se on, jos on väärinpäin niin huoneesta tulee hyvinkin helposti "huopatossu-tehdas".

Hörhelö
 
Petri,
Mitä materiaalia noi Room Lensit ovat? Entä onko niitä eri kokoisia, vaihtelleeko halkaisija? Kommentoisitko jotenkin niiden vaikutusta ääneen.
Pekka Rötkönen
 
Pekka,

Room Lensin putket on muovia ja alaosa ilmeisesti jotakin mdf:ää. Kaikki ovat samankokoisia, mutta jokaisen putken sisällä on erimäärä vaimennusainetta. Room Lensin valmistus on lopetettu useita vuosia sitten.

Vaikutus ääneen on pienempi kuin voisi kuvitella, ei näillä mitään huonemoodeja poisteta. Kuitenkin jokaisen Room Lensin vaikutus on kuultava, oma huoneeni ikäänkuin rauhoittui vaikkei mikään kaikukammio ole koskaan ollutkaan. Room Lens toimii melko laajalla kaistalla ja siksi niiden vaikutus on myös varsin moninainen. Hyvänä puolena voin mainita ettei elävyys taikka rytmipuoli kärsi vaikka kuuntelutila rauhoittuukin. Positiiviset putket sanoisin, vaikka taisivatkin aikanaan olla hemmetin kalliit.

Hörhelö
 
Hintavat? eikös se vähän niinkuin kuulu asiaan. :p
Tollaiset vois olla aika helppo tehdä itsekkin? Mitähän se vaimennusaine oikein on?
Pekka Rötkönen
 
Putkitrappeja on muuten minunkin pitänyt kokeilla jo pitkän aikaa. Tuollain kun tekee itse, niin ei edes pitäisi tulla suunnattoman kalliiksi. Mielestäni kaupalliset akustoratkaisut ovat kohtuuttoman hintaisia; yli sata euroa jostain pirun huopalevystä on ihan aikuisten oikeasti aika suolainen hinta, sai se sitten kaiuttimet valumaan hunajaa tai ei.
 
Olis. Brinkmannin levareista huokuu kyllä aikamoinen järkähtämättömyys - ainakin noin niinkus kuvien perusteella...onkos kenelläkään Suomessa? Onko kukaan päässyt edes kuulemaan?
 
kronos sanoi:
Olis. Brinkmannin levareista huokuu kyllä aikamoinen järkähtämättömyys - ainakin noin niinkus kuvien perusteella...onkos kenelläkään Suomessa? Onko kukaan päässyt edes kuulemaan?

Musta toi äänivarsi on vähintäänkin epäilyttävän näköinen, mutta kai se oikein hienosti toimii sekin.
 
Takuulla. Onhan se saksalaisten insinöörien suunnittelema.
 
Kyllähän tuo linkin varsi "varsin" kovalta vaikuttaa:

IMG_6249.jpg
 
Niin, varrenhan suunnitteli Breuer, Sveitsiläinen kelloseppä. Liekkö sitten syntyjään Saksalainen ja insinööri.
Brinkman kopioi em. varren ja teki siihen joitain modifikaatioita.
Tällaista tietoa miulla on, voin tosin olla hyvinkin väärässä. Korjatkaa jos olen väärässä.
Pekka Rötkönen
 
Back
Ylös