Hifi-aloittelija ja 3500€

Andrue

Käyttäjä
Liittynyt
26.2.2009
Viestejä
4
Elikkäs n.3500€ rahaa olisi käytössä jolla pitäisi saada hyvät äänilaitteet yleiskäyttöön. Tärkeysjärjestys: 1. musiikki, 2. pelikonsolit ja 3. elokuvat.
Musiikki jota kuuntelen painottuu lähinnä raskaampaan metalliin, rockiin ja heavyyn. Välillä on toki mukava viikonlopun viihteellä soittaa myös poppia.
Setiksi olen ajatellut eteen lattiakaiuttimia, keskikaiutinta ja taakse jalustakaiuttimia, sekä peli ja elokuva käyttöön subwooferia tukemaan räjähdyksiä ja jyrähdyksiä.

Settiä etsiessäni törmäsin Lahdessa ensin choruksen 682, 662 kaiuttimiin, sekä XLS vertigo subbariin ja Harman Kardonin AVR-255 vahvistimeen.
Seuraavaksi kävin Kotkassa kuuntelemassa useita kaiuttimia ja siellä uudeksi suosikikseni nousi Cantonin chrono 509 DC ja samaan settiin kuuluvat taka ja keskikaiuttimet.
Tykkäisin myös, että kaiuttimilla olisi hieman ulkonäköä ja nuo chronot täyttäisi nämä toiveet.
Tämän jälkeen aloin etsiä netistä tietoa tuosta paketista ja löysin hyvin vähän kommennteja kyseisistä laitteista.

Nyt haluaisinkin kysyä, että olenko dumppaamassa rahani huonoihin laitteisiin, ja jos, niin minkälaisen setin alan konkarit tuolla rahalla rakentaisivat?
En usko olevani mikään kultakorva, joten toivon, että tuo raha riittää saamaan laitteet, joilla kusen hunajaa seuraavat vuodet.
Tuossa alkavalla viikolla olen menossa helsinkiin, joten ottaisin myös mielelläni vastaan ehdotuksia hyvistä hifi-liikkeistä sieltä suunnalta, joissa mielellään olisi myös kuunteluhuone.

Toinen asia joka mietityttää on tuo subbis. Se voi käsittääkseni olla helposti liian iso/hidas ja tätä kautta tuhota koko äänimaailman, joten minkälaisia vinkkejä tuota etsiessä kannattaisi noudattaa?
Yhtenä vaihoehtona olen miettinyt myös josko ensin hankkisinkin vain etukaiuttimet, sekä vahvistimen ja lähtisin siitä sitten rakentamaan tuota kokonaisuutta rauhassa.

Eli tämän hetken mietinnän alla oleva setti on:

Cantonin
Chrono 509
Chrono 502
Chrono 505
Chorus XLS
H/K AVR-255

Toivottavasti jollain riittäisi hieman aikaa ja ehtisi vastaamaan olenko aivan harhapoluilla tällä hetkellä. :)
 
Miten olisi erittäin tasapainoisesti soivat Q-Acoustics kaiuttimet, eteen 1050i , keskelle 1000ci (tai myös 1020i:t) ja taakse 1020i:t+jalat esim. norstone stylum 2 on hyvä ja tuohon joku asiallinen Nadin kotiteatterivahvistin, esim. paljon kehuttu:

http://nadelectronics.com/products/av-receivers/VISO-FIVE-DVD/CD-Surround-Sound-Receiver

tai

http://nadelectronics.com/products/av-receivers/T755-A/V-Surround-Sound-Receiver


Nuo Nadit pitäs olla hyviä pareja noille Q:n kaiuttimille jos soundimaailma yhtään vastaa 2-kanava pelejä.


Jos lähdetään 2-kanava puolelle niin:

Exposure 2010s vahvistin + Exposure 3010s cd-soitin ja kaiuttimet Neat Motive 2 tai Motive 1. Piuhat Exposure dmf-2 ja välikaapelit Linn silver interconnect. Rokki raikaa ja tuolla setillä pääsee jo pitkälle.
 
Plää, ei mitään kotiteatteria. Laadukas stereosetti vaan. Kaiuttimiksi Usherin X-719 niin ei tule subbariakaan hirveästi ikävä.
 
Niin ennen kuin mitään muuta ehdotellaan tai kysellään niin minkä kokoinen kuuntelutilasi on? Ja- miten kovaa kuuntelet, tarvitaanko moshauspaineita?:D
Kuuntelutilan koko ja käytetyt kuunteluvoimakkuudet ratkaisevat kuintenkin niin paljon.
Jos kyseessä ei ole aivan pieni kuuntelutila niinkuvailemaasi käyttöön kannattaisi ehkä vilkaista Klipschin tuotteita. Tuohon budjettiin Klipschiltä irtoaa jo kokoäänialueen toistimet joiden seuraan ei kovin moni enää subbaria tarvitse.
 
Ei kannata tyytyä välimallin ratkaisuihin, ne tulevat kalliiksi eivätkä tyydytä pitkällä tähtäimellä. Hyvä kaksikanavavahvistin ja hyvät kaiuttimet (2 kpl) hifiin erikoistuneesta liikkeestä ehdottomasti jos musiikkia on tarkoitus kuunnella.
 
jr sanoi:
Ei kannata tyytyä välimallin ratkaisuihin, ne tulevat kalliiksi eivätkä tyydytä pitkällä tähtäimellä. Hyvä kaksikanavavahvistin ja hyvät kaiuttimet (2 kpl) hifiin erikoistuneesta liikkeestä ehdottomasti jos musiikkia on tarkoitus kuunnella.

Komppaan vahvasti. Ainakin koekuuntelu hyvällä kaksikanavalla tuohon budjettiin ennen ostopäätöstä- ja halavan ja hyvän jos tahtoo niin yleensä pitää ostaa kaksi.
3.5k€:lla kyllä kuitenkin onneksi irtoaa jo aivan järkevä kaksikanavasetti.
 
Minäkin annan äänen hyvälle kaksikanavaiselle kattaukselle. Mahdollisesti optiolla että monikanavaan voisi panostaa jatkossa, niin vahvistimen kannattaisi omata prosessor loop liitäntä tms..

Usherin X- tai Be- sarjat kannattaa kaiuttimista ehdottomasti tarkastaa. Be-718:lla ei kyllä subbaria kaipaa. Leffatkin toimii hyvin. (Pari kk kun joutunut kuuntelemaan ilman lisäkanavia päätevahvistin sekoilujen takia..)
 
Jopas nopeasti tuli vastauksia! Kiitoksia siitä! Paljon on itselleni tuntemattomia merkkejä tuossa.
Onko kukaan helsingistä päin tai muuten vaan tietäisiä sieltä hyviä hifi-liikkeitä, joissa noita kaiuttimia voisi käydä kuuntelemassa?
Entä onko tuo Canton sitten ihan kökköä, kun kukaan ei tunnu antavan siitä mitään palautetta? Eikö tuota kotiteatterijärjestelmää saa toimimaan
laadukkaasti myös stereona, jos eteen laittaa laadukkaammat kaiuttimet ja säätää vahvarista musankuutelussa pelkästään ne päälle? Vai onko se budjetista kiinni,
että joutuu päättämään kuunteleeko mieluummin musaa vai pelaa pelejä monikanavaäänellä?

Kuuntelutilana toimii tällä hetkellä n.36 neliöinen olohuone. Tuo äänenvoimakkuus vaihtelee hyvin paljon. Tykkään kyllä monesti fiilistellä hieman kovemmallakin äänenvoimakkuudella.
Ja kohtahan sieltä on tulossa Metallican guitar herokin.. ;)

Siis saako noita laitteita alanliikkeistä kotiin kuunneltavaksi vielä tänäkin päivänä? Sehän olisi tietysti kaikkein paras tapa todeta laitteiden toimivuus.

Vielä yksi kyssäri tuosta itse laitteiden hankinnasta. Onko mitään järkeä lähteä tilaamaan tuollaista settiä esimerkiksi saksasta?
Jos hintaerot jää muutamiin satasiin, niin todennäköisesti ei ole..

Kylläpä noita kysymyksiä vaan pulppuaa jostain.
 
Tuskinpa täällä kukaan alkaa suosittelemaan kotiteatteria sulle tai ainakin hyvin harva. Tuohon rahaan saa jo varsin hyvän kaksikanavasetin kuitenkin ja sillä kuuntelee sitä musiikkia paljon paremmalla mielellä kuin kotiteatterista ja kyllä sillä ne leffat ja pelitkin ihan tyydyttävästi toimii. Helsingin keskustan tuntumassa kannattaa käydä ainakin seuraavat liikkeet tarkastamassa: Musiikin.com, Soundworks ja Highendstudio. Noista löytyy jo varsin kattava valikoima hyviä merkkejä.
 
Käytettyjä katselisin tuolla budjetilla. Vaikkapa SAT Cdfix/Pen Audion Charisma kajarit ja lopulla joku vahvari noille, jos löytyy esim. käytetty SAT amplifix? (processor loop)
 
Jos etsii kotiteatteria, niin Helsingissä kannattaa tsekata Mareksound ja Helsinki Sound + Cinema. Kaksikanavapuolelta voisin suositella lisäksi: MR Hifi, Soundworks ja Highend Studio. Kaikki lainannevat varmasti kotikuunteluun mikä lienee myös suositeltavin tapa valita laitteita.
 
myyntipalstalta: penaudiota kaiuttimiksi: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?52009 ja vahvistimeksi Bladelius Thor MK II: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?52761. Tuossa vahvistimessa on prosessor loop -toiminto, jolla saat yhdistettyä sen mahd. kotiteatterivahvistimeen myöhemmin. Eli aloita kahdella kanavalla ja mieti rauhassa tarvitsetko muita kanavia. itse menin toisin päin ja jälkiä on nähtävissä :)

Penaudion ja Bladeliuksen yhteistyöstä en itseasiassa osaa sanoa sen enempää, tarkoitus on vain esittää käytettyjä vaihtoehtoina. Turhat katteet pois, vaikka laitteet ovat edelleen priimakunnossa, jopa sisäänajettu puolestasi.
 
Canton nyt ei satu olemaan kovin suosittu merkki Suomessa.

Yleensä dedikoitu kaksikanavasysteemi on parempi äänenlaadullisesti kuin kotiteatterijärjestelmä ja lisäksi hyvän tason saavuttamiseksi joutuu kotiteatterilaitteisiin sijoittamaan paljon enemmän rahaa, koska komponenteja on enemmän ja paremman laatuiset AV-vahvistimet maksavat myös jo kohtalaisia summia. Ja vaikka maksaisikin AV-vahvistimesta maltaita, niin silloinkin voi saada lisää vain liitäntöjä ja ominaisuuksia ei välttämättä äänenlaadullista parannusta. Tietenkin jos pelit käyttävät hyväkseen surroundkanavia ja ääntä, on stereosetti aika umpikuja.

Kunnon hifiliikkeistä saa laitteita koekuunteluun kotiin ja nyt ei siis puhuta kodinkonekaupoista. Lisää liikkeitä: Kruunuradio

Älkääkä nyt PenAudioita ehdoteltko 36 neliön olohuoneeseen, menee vaan pihinäksi... >:D
 
Vs: Hifi-aloittelija ja 3500€

op sanoi:
Älkääkä nyt PenAudioita ehdoteltko 36 neliön olohuoneeseen, menee vaan pihinäksi... >:D

Eikä PenAudio muutenkaan ole rokkimiehen valinta. Klassisen ja jatsin kuunteluun oiva merkki, mutta rokkenrollia kuuntelevan kannattaa katsella ihan muualle.
 
Vs: Hifi-aloittelija ja 3500€

Hyvää monikanavaääntä voi lähteä hakemaan kun laitat ensin budjettiin yhden nollan lisää.
 
Musiikkimaku huomioon ottaen seuraava kaksikanavaehdotus:

DAC: Beresford TC-7520 (150+ £, http://www.beresford.me/)
Vahvistin: Naim NAIT 5i-2 (1090 €)
Kaiuttimet: Dynaudio Focus 110 (1290 €)

Loppurahoilla kaiutinjalustaa, kaapeleita, kuulokkeet, levyjä ym. vapaavalintaista ;)
 
Eipäs vaan Tampereen High End studiolta muuttomyynnistä laitteet reiluilla alennuksilla:

Usher BE-718 Piano musta tai norsunluun valkea 1,699.00EUR (ovh 2500)
Cambridge Audio Azur 840A V2 899.00EUR (ovh 1300)
Cambridge Audio Azur 840C 899.00EUR (ovh 1300)

Halapaa kuin saippua.
 
Andrue sanoi:
Jopas nopeasti tuli vastauksia! Kiitoksia siitä! Paljon on itselleni tuntemattomia merkkejä tuossa.
Onko kukaan helsingistä päin tai muuten vaan tietäisiä sieltä hyviä hifi-liikkeitä, joissa noita kaiuttimia voisi käydä kuuntelemassa?

Musiikin.com:issa voit käydä ainakin kuuntelemassa tuota ehdottamaani Exposure-Neat settiä, voit myös kokeilla muitakin kaiuttimia tuossa setissä, valikoimaa löytyy ihan kivasti. Tuon pitäisi toimia todella kivasti musiikillasi.
 
Back
Ylös