Hifi 45/3 korjaus?

Dambuilder

Käyttäjä
Liittynyt
9.12.2009
Viestejä
706
Terve.

45/3 kaatui suoraan selälleen ja diskanttielementti irtosi. Näyttäisi, ettei muuta damagea tapahtunut, suuntainlevytkin ovat edelleen paikallaan. Minkäslaisella liimalla tuota kannattaisi kiinnittää takaisin, ja olisiko käytännön vinkkejä, miten elementtiin saisi hyvän puristuksen etutakalevyä vasten liiman kuivumisen ajaksi?
 

Hannes H

Hifiharrastaja
Liittynyt
23.7.2009
Viestejä
9 191
Epoksilla liimaat ja vanttiruuvilla puristat diskantin paikalleen.
Molempia saa esim. Biltemasta.

Näin siis, jos ymmärsin oikein, että diskantti pitää liimata suuntaimeen kiinni suuntaimen ollessa kotelossa kiinni.
 

bona

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
3 438
Kaupunki
Porvoo
Omassa 45/3 parissa on/oli diskanttielementti ainakin ruuvattu kiinni.
 

Dambuilder

Käyttäjä
Liittynyt
9.12.2009
Viestejä
706
Kiitos vinkeistä. Juu ei tässä näy ruuveja olleen olevan. Diskanttielementin laippa siis liimataan etulevyn takapuolelle, ja diskantti asettuu näin automaattisesti sopivasti suuntainlevyjä vasten. Suuntainlevyyn tai siihen saumakohtaan ei tässä alkuperäisessä diskantissa tarvita mitään liimoja tai tahnoja. Vähän hämäräksi jäi tuon vanttiruuvin käyttäminen. Ehkä olen hieman poropeukalo näissä DIY-hommissa. Mikä tekee epoksista esim. tehokasta superliimaa paremman ratkaisun?
 

jmarjama

Käyttäjä
Liittynyt
28.6.2009
Viestejä
16
Tarkoittanen superliimalla pikaliimaa? Syanoakrylaattiliimoissa on se ikävä puoli, että tahtovat päästää kuivuessaan ilmaan sellasen höyryn joka tarttuu siihen diskantin kalvolle kiinni. Siis vaarana on diskantin vaurioituminen. Jos niitä laipassa olevia ruuvin reikiä ei voi hyödyntää kiinnityksessä, voisi olla järkeävää käyttää myös metallipantaa. En tiedä tarttuuko epoksi tollaseen ABS-muoviseen elementtiin kovin hyvin. Kannattaa kuitenkin kokeilla jos liimaamista joudut käyttämään. Kunnollinen lammikko kuumaliimaakin pitää elementin paikoillaan ja on helppo toteuttaa, tällöin kannattaa kuitenkin antaa pistoolin kuumentua riittävän kauan, jotta tavara ei jäähdy/jähmety käsiin.

Jos siihen elementin ja suuntaimen väliin jää pieni rako, voi raon peittää esimerkiksi pienellä palalla pakkausteippiä, jotta elementistä saadaan hyvä jatkuvuus suuntaimelle. Teippiä asettaessa tulee varoa elementin kalvoa ja sen voi panna paikalleen vaikka pinseteillä. Hyvä työasento ja valaistus on myös tärkeitä asioita toimenpiteen onnistumiseksi.

Onnea korjaukseen

t: Janne
 

Dambuilder

Käyttäjä
Liittynyt
9.12.2009
Viestejä
706
^Moi Janne!

Kiitoksia vinkeistä. Olen jo liimannut elementin käyttäen kaksikomponenttiliimaa, eli epoksia. Hyvin on pitänyt toistaiseksi, ja elementti asettui pienen viilauksen jälkeen naftisti suuntaimeen. Tämä vaati toisen suuntaimen irtiottoa ja uudelleenliimausta, epoksilla -kuinkas muuten :)
 
Ylös