Hifiä saunaan

anttiviis

Käyttäjä
Liittynyt
19.2.2010
Viestejä
1
En näin äkkiseltään löytänyt kyseistä aihetta ja kiinnostais kovasti saunaremontin yhteydessä lisätä sinne toimiva audio-järjestelmä. 2-4kajaria + soitin.
Onko jollain kokemusta tämmösestä? Mistä löytyisi saunalle kaiuttimia ja soitin?
Mahtaiskohan venekaiuttimet kelvata tähän hommaan vai mitkä itse olette todenneet toimiviks?
 
Aikanaan oli juttu eräästä Hifi tyypistä koko kämppä hifiä pohjakerros kotiteatteri olohuone kotiteatteri ,saunassa kaijuttimet juttu oli hifilehdessä jokunen vuosi sitten mainittuun tarkotukseen on myytäviä kaijuttimia eivät olleet edes kalliita, koko talo tehtiin hifiä ajatellen 3km:ä meni kuulema kaijutin johtoa. kaveri oli jonkun vakuutus yhtiön huippu vakuutus myyjä.

kaiuttimet oli laitettu muistaakseen löyly puolelle.

ja muistaakseen nimen omaan vene kaiuttimet käy.
 
Itsellä on saunan puolella yksi ja kylpyhuoneen puolella toinen upotettuna taustamusiikin soittoon. Hyvinhän se siellä toimii. Tuolta saa vähän ideoita: http://www.hifimesta.fi/Default.aspx?id=396204 Eli jotain tuollaista elikin juuri vene/muita kostean tilan kaiuttimia sinne täytyy sijoittaa. Nuo taitaa kaikki olla passiivisia, että vahvari ja soitin täytyy vielä johonkin sijoittaa.
 
Hei, sauna on pyhä paikka. Sinne ei pidä viedä hifiä eikä mitään muutakaan maallista hapatusta, korkeintaan sauna kaljat :D
 
Kävin kerran kylässä uudessa omakotitalossa, jossa oli saunaan rakennettu jonkinmoinen perusäänentoisto. Koska tiedän, ettei omistaja ole minkäänlainen hifi/musiikinharrastaja, niin arvelisin, ettei homma ole kovin vaikea tai kallis toteuttaa. Tosin mitään "hifi-elämyksiä" tuskin on odotettavissa-vaimeaa taustamusiikkia tai radiopuhetta ehkä.

ollileivo sanoi:
Hei, sauna on pyhä paikka. Sinne ei pidä viedä hifiä eikä mitään muutakaan maallista hapatusta, korkeintaan sauna kaljat :D

Ja tuosta samaa mieltä. Onnea vaan projektille, mutta en näe mitään pointtia edes yrittää keskittyä musiikkiin alasti hikoillen lämpötilassa, joka vastaa suurinpiirtein veden kiehumispistettä.
Se paras soundi lähtee saunassa puukiukaan huminasta, palavien puiden ritinästä ja löylyn suhinasta. Rytmistä vastaa juhannuksen tuoksuinen vihtominen.
 
Jos sinne seinien sisälle lähtee johtoja vetämään, kannattaa ehkä harkita jonkun pienen putken vetämistä sinne niin, että johtoja saa myöhemmin vaihdettua/otettua pois purkamatta koko seinää.

sean sanoi:
Se paras soundi lähtee saunassa puukiukaan huminasta, palavien puiden ritinästä ja löylyn suhinasta. Rytmistä vastaa juhannuksen tuoksuinen vihtominen.

Kerrostalokodin sähkökiuas ei välttämättä tunnelman luojaksi riitä :)
 
Kävin joskus Jyväskylän hotelli Laajavuoressa, joka toimii myös kylpylänä. Siellä oli muutama sauna, jossa oli vähän äänentoistoa. Ensimmäinen oli korpisauna, jossa huhuili pöllö ja muita luonnoneläviä. Sitten oli mökkisauna ja kolmantena vielä City-sauna, jossa pyöri littutv:ssä MusicTV. Neljättä saunaa luulin ensin venäläiseksi diskoksi, koska se oli turkkilainen höyrysauna, joka oli koristeltu neonvaloilla ja laavalampun tapaisilla. Lauteiden sijaan siellä oli todella kuumat tasot, jossa ei kauaa viitsinyt pitää kankkuaan tirisemässä.

Viihdyin jokaisessa noin 10 minuuttia ja tulipahan nekin sitten nähtyä.
 
ollileivo sanoi:
Hei, sauna on pyhä paikka. Sinne ei pidä viedä hifiä eikä mitään muutakaan maallista hapatusta, korkeintaan sauna kaljat :D

Varsinaisena saunahenkenä ja aktiivisaunojana vastustan myös saunan raiskaista. Poppivehkeet sopivat Tylo- ja infrapunasaunaan. Toisaaltaan kummallakaan ei ole saunan kanssa mitään tekemistä. Jos saunaan halutaan kunnon fiilistä, niin paras on AK57.
 
Mielestäni sauna ja hifi eivät äänentoistomielessä liity millään tavalla toisiinsa. Jos saunassa ylipäänsä pitää puhua, aiheet voivat liittyä naisiin tai elämän tarkoitukseen - mikäs sen yksinkertaisempaa ? :)
 
Minäpä tohdin olla eri mieltä siitä etteikö saunassa saisi jokin soidakin. Miksi ei ? Jos niin itse haluaa.
Joillekin on musiikki niin pyhä asia ettei sitä sovi kuunnella millään Junttilan ritsoilla..... Kukin tavallaan.

BA:lla ja Bosella ainakin on hyvänlaatuisia "vene/terassi" kaiuttimia. Tarpeeksi alas sijoittamalla ei lämpöäkään saa liikaa.
Suihkuhuoneeseen jonnekin ylänurkkaan jemmaan esim Bosen upotettava (kuva 1), BA:n kulmasuunnattu (Kuva 2) tai kivet lattialle (kuva 3) tms :)
 

Liitteet

  • Bose.jpg
    Bose.jpg
    7,1 KB · Katsottu: 254
  • BA1.jpg
    BA1.jpg
    6,4 KB · Katsottu: 256
  • BA Rock.jpg
    BA Rock.jpg
    10,2 KB · Katsottu: 257
Minä en ihan tyrmäisi saunan äänentoistoa...hiljaa ja taustalla + oikean tyyppistä musiikkia. Silti en sitä itselleni laittaisi. Oma saunominen on hiljaisuutta pääosin...viimeaikoina tosin sekä oman pään sisäisiä että vaimon kanssa pidettyjä saunapalavereita tulevaisuuden suunnittelusta.
 
Kyllä Ozzyn ihanan heleä ääni on paikallaan myös saunassa. Harmi vain kun ei ole tällä hetkellä edes sitä saunaa.

Jyri
 
Back
Ylös