Hifiä osamaksulla

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 680
Kaupunki
Kauhajoki
Ostinpas pitkästä aikaa saksalaisen alan lehden (no niin, vääntäkää huumoria) nimeltään Audio. Kun katselee tuon lehden mainoksia, tulee äkkiä semmoinen olo että lähes jokainen saksalainen hifipuoti myy tavaraa korottomalla osamaksulla, yleensä maksuaika 36kk. Tiedän, että tuolloin tavaraa myydään yleensä ovh:lla, ja jotkut ohjehinnat tuolla ovat korkeampia kuin Suomessa, esim Cambridge Audio. Mutta silti herää kysymys että koska Suomessa? Mielestäni tuossa olisi bisneksen paikka kauppiaille. Jos tavarasta saa sen ohjehinnan, peittää kate kevyesti rahoitusyhtiön kulut. Niin, ja saattaahan joku tätä osarikauppaa Suomessa tehdäkin, mutta korkealla korolla eikä juuri mainostaen. Keskustelua aiheesta, mielellään tässä saisi kaupallisetkin tahot sanoa sanottavansa, jos jollakulla jotain tähän on.

Niin, ja tiedän senkin että ostajalle voi olla halvempaa hakea kulutusluottoa pankista ja tinkiä sitten hifikaupasta hyvät alet, mutta nyt ei olekaan siitä kysymys.
 
Sama idea välähti yhtenä päivänä mieleen, taisin edellisenä yönä nähdä unta, jossa olin hifikauppias (sen verran paljon tässä on laitteita pyörinyt :D). Käyttöluottosoppari olisi kauppiaalle helppo saada ja yhdessä välissä oli 4 kk ilman korkoja uudelle asiakkaalle, joka houkutteli kyllä kokeilemaan luottoa.
Kuten itsekin mainitsit, niin luottokortti on helppo saada jos on töissä ja silloin voi yhdistää käteisalennukset ja ottaa loput luottoa, kun sitä voi nettipankissa nostaa tilille.

Ainakin yksi hifikauppias kertoi että voi maksaa osissa. En nyt kerro kuka, ettei kukaan väärinkäytä tätä tietoa.
 
Minäkin tiedän kauppiaan, joka ei ole turhan tarkka maksuaikataulusta. Monelle tämä on tärkeä asia. Itse olen monesti tavaraa odottaessani kiittänyt, että tapanani ei ole maksaa mitään ennen laitteen saapumista.
 
Kyllähän esim. TL etusivullaan kertoo mahdollisuudesta neuvotella maksuajasta, mutta ihan tuollaiset "36 kk ilman korkoa" mahdollisuudet meiltä kyllä taitavat puuttua.

Mikko
 
Moni automyyjä saa isomman katteen rahoitussopimuksesta kuin itse auton myymisestä. Leasing voisi olla osamaksua kannattavampaa myös HiFi-kauppiaalle.
Kolme vuotta ja uudet perunat uuniin, tai nirsoille pelkkä 'edullinen' huoltosopimus...
 
Entäs sitten tälläinen rental.fi -tyyppinen kerho. Maksat 3000 euron jäsenmaksun ja saat kuunnella ihan millä kerhon hifeillä vaan. Eräs Voorumilainen voisi tykätä tästäkin :D
 
Omasta puolestani voin ainakin sanoa ettei meikäläisen tuloilla osteta mitään high-endiä. silloin tuollainen osamaksu ilman korkoja olisi aika hyvä vaihtoehto. Kalliit kulutusluotot ei kiinnosta. Tai ei ne pienet tulot vaan ne suuret menot!
 
Mites yksityisten välillä nuo osamaksut ja maksuajan antamiset on toimineet? Tässä vaan mietityttää se että kun itse maksaa 2 vahvistinta (nelinumeroinen summa) samalla kun kumpikaan ei ollut viikkoon käytössä ja vanhan vahvistimen uusi omistaja ei ole ensimmäistä erääkään maksanut.
 
Raha maksaa. Ja on olemassa korotonta, ja kulutonta rahaa. Ihmiset usein kusetetaan osareiden pariin, kun mainostetaan 0% korkoa, kulu onkin sitten vaikka 7e kuussa. Sitten hups, se 1ke laite voikin olla maksanut 300e tuon 1ke päälle.

Osareita antaessa pitää huomioida myös toiminnan riski, koska varmasti joku jättää maksamatta.. Nämä tappiot toivottavasti myyjä tajuaa siirtää muiden asiakkaidensa maksettavaksi.
 
Itse olen sitä mieltä, että ei siinä voi kusettaa. On ihan omaa tyhmyyttään, jos ei ole perillä asiasta, minkä allekirjoittaa. Ja korko ja tilinhoitokulut ovat kaksi aivan eri asiaa. Nykyäänhän pitää markkinoinnissa ilmoittaa kokonaiskorko. Se sisältää sitten jo aivan kaikki korot ja kulut. Siinäkin on vain se virheellsitä, että se pitää ilmoittaa niin, että kuvitellaan, että sun limiitti on kokoajan tapissä. esim 1500 luotolle kokonaiskulut on esim 18%. Se on vain mielestäni päin helvettiä laitettu, kun se oikeasti ole kuin esim 9%. Se on 18% vain silloin kun sulla on koko ajan koko limiitti käytössä. + pitää ottaa huomioon, että lähes aina saa vielä 1-6kk ihan ilmaista maksuaikaa.
 
jiisimula sanoi:
Raha maksaa. Ja on olemassa korotonta, ja kulutonta rahaa. Ihmiset usein kusetetaan osareiden pariin, kun mainostetaan 0% korkoa, kulu onkin sitten vaikka 7e kuussa. Sitten hups, se 1ke laite voikin olla maksanut 300e tuon 1ke päälle.

Osareita antaessa pitää huomioida myös toiminnan riski, koska varmasti joku jättää maksamatta.. Nämä tappiot toivottavasti myyjä tajuaa siirtää muiden asiakkaidensa maksettavaksi.

Näinhän se on. Mutta jos on 7e kuussa kulut niin silloin ei voida mainostaa 0% korkoa. Tai voidaan, mutta lain mukaan siinä pitää olla mainittuna myös todellinen vuosikorko, joka ei todella oo 0%, jos kulut on 7e kuussa :)
 
Eiköhän kuitenkin lähdetä siitä, että oikeasti "korotonta maksuaikaa" ole olemassakaan.
Tuotteen "ohjehintaan" se korko on piilotettu mikäli sellaista tarjotaan. Tai sitten teet
sopimuksen jonkun rahoitusyhtiön kanssa. Koroton laina on aika harvinaista - paitsi jos
saat veromätkyjä, se on korotonta lainaa valtiolta.
 
jlehto sanoi:
Eiköhän kuitenkin lähdetä siitä, että oikeasti "korotonta maksuaikaa" ole olemassakaan.

Oltiin perheen kanssa reissussa muutama vuosi takaperin ja palattuamme kotiin huomasimme jääkaapiin hajonneen. Korjaajille soiteltuamme ensimmäisenä paikalle pääsevä olis ollut muistaakseni kolmen päivän kuluttua jo korjaamassa jääkaappia, ja heinäkuun helteet menossa. Painuimme sitten paikalliseen megahalliin ja ostimme kaapin aktiiviraha-nimisellä luotolla joka lupasi kolme kuukatta korotonta maksuaikaa. Juju piili siinä, että ainuttakaan laskua ei tuona kolmen kuukauden aikana saapunut. Olisi tarvinnut ilmeiseti olla aktiivinen ja soitella perään ja pyytää laskua.
 
Ainoa toimiva osamaksutapa on näköjään se että ostaja maksaa osamaksulla ja kun kaikki erät on maksettu niin tavaran luovutus tapahtuu. Kerron kuukauden sisällä lisää miksi näin elleivät asiat tule kuntoon siihen mennessä.
 
rajani sanoi:
Ainoa toimiva osamaksutapa on näköjään se että ....

Tai sitten sellainen, että ostajalla on tarpeeksi selkärankaa pysyäkseen sanojensa takana ja/tai edes jonkinlaista ennustuskykyä oman taloden hoitamisessa...
 
Back
Ylös