Hifiä netistä ?

Nappula

Käyttäjä
Liittynyt
17.11.2008
Viestejä
6
Kertokaapa aloittelijalle onko toimivia saitteja joista voisi nettiostaa hifilaitteita. Siis huokeammalla kuin kotimaiset tarjoajat. Onko Naimille kilpailevaa tarjoaa Muusikin.comin rinnalle? Joku meni ja osti Naimin cd:n huutonetistä vaikka minunhan se piti ostaa.... :mad: ???
 
hehee, täällä näkee kyllä nyt moni punaista, kun tämän lukee. aina kannattaa kysyä tarjousta! mutta jos sekään ei riitä, niin minkäs teet.
 
Taitaa olla epähifi-isänmaallista etsiä muualta?? Tämmöinen tämä globaalihomma taitaa olla. Itseä kiinnostaisi tietää mikä on hifilaitteiden hintataso maailmalla muutoinkin Suomihifiin verrattuna. Tuohan ne kauppiaatkin tavarat ulkomailta. Kaiuttimet ostan kyllä ihan kotikaupungista ( Penaudio-city)
 
Tuolla harrastuksen alkutaipaleella-puolella on linkkejä ulkomaalaisiin kauppoihin. Naimista en tiedä, mutta olisiko valmistajalla jälleenmyyjälistaa nettisivuilla?
 
Käytännössä uusien hinta esim. Naimeissa ja monissa muissakin merkeissä alkaa olla aika samaa luokkaa ympäri Euroopan. Käytettyjen markkinoilla tilanne taas on eri. Esim. Saksan ja UK:n suunnalla voi välillä saada hyvinkin edulliseen hintaan lähes uusia ja vähän käytettyjä laitteita. Tämä tietty kohtuu vain suuremmasta käyttäkunnasta ja tarjonnasta. Esim. nyt on hyvä aika ostaa UK:sta vahvan euron saattelemana.

Itsekin toki tuen mielelläni kotimaista kivijalkaliikettä ihan palvelun nimissä, mutta siinä vaiheessa kun käytettyjen hintaero alkaa olla useampien satasten luokkaa ellei jopa lähellä tonnia niin alkaa jo tossu vipattaa muualle jos vain palelu sielläkin pelaa..
 
Käytettyjä ostaessa pitää vain varmistaa myyjältä että itsellä ja myyjällä on sama käsitys laitteen todellisesta kunnosta ja sen arvioimisesta. Mint saattaa siis tarkoittaa huippukuntoista tai lasten hiekkalaatikkoleikeissä ollutta, jos huonosti käy.
 
Enklannistahan voi yrittää saada uusia Naimeja ja muita brittituotteita sillä tavalla, että sopii liikkeen kanssa jonkun kuriirifirman noutavan laitteen liikkeestä, joka sitten toimittaa laitteen perille asti. Kuulemma toimii vaikka liike ei itse suoraan toimittaisikaan laitteita ulkomaille. Onhan nuo brittituotteet aika paljon halvempia UK-hinnoilla ja punnan huonon kurssin takia.
 
Ja takuu asiat kannattaa selvittää sillä vaikka eu:ssa ollaan ei takuu välttämättä pelaa täällä vaan se on lähetettävä sinne mistä on ostettu. käytetyssä kuin uudessa kannattaa ottaa myös se huomioon et kun ne muutaman välilaskun kuljetusfirman koneella tekee niin ei laitteet siinä kuljetettaessa ainakaan parene. tietenkin paras vaihtoehto on ostaa tavara täältä jos se suinkin on järkevää eli täytyy laskea sille myös oma arvonsa et voi testata laitetta ja tehdä päätös sen perusteella ettei tarvi sokkona ostaa. ja käytetylle laitteelle saa täällä ainakin kuukauden takuun muistaakseni ja jotkut toimijat antavat pidemmänkin. mielestäni kokonaisuus ratkaisee sillä kaikki ei ole halpaa mikä näyttää siltä. Tiedän ihmisiä jotka ovat ostaneet tavaraa maailmalta ja se on ikävää jos 2000 euroa tavara on mennyt kuljetuksessa säpäleiksi ja kuljetus firman vakuutus korvaa 25 euroa kilolta, saat sit 10 kg paketista 250 euroa niin ei paljoa naurata. Halusin kertoa tässä et kaikki ovat tietysti vapaita ostamaan laitteensa mistä haluavat mut kannattaa muistaa kokonaisuus on se mikä ratkaisee ja jos kaikki ostaa netistä laitteensa niin eipä täällä ole hifiliikkeitäkään... Tietenkin liikkeiden on syytä panostaa laadukkaaseen palveluun että asiakkaat pysyvät ja tekevät kauppansa täällä!
 
Naimin tehtaan sivulta löytyi jakelijat. Lontoolaisessa hifikaupassa listahinta 875 puntaa mikä nykykurssilla 1037 eur, musiikin.comin listahinta 1490 , eroa 453 euroa eli prosenteissa suunnilleen 30%. Kyseessä Englantilainen firma elikkä saman valuuttakurssihyödyn saa varmasti sekä Suomifirma että Suomihemmo. Olen ostoksissani aina ollut hyvin paikallisorientoitunut ja ostanut lapsuudessa opittua Made in Finland aina kun järkevästi mahdollista. Herää vain ihmetys miksi meidän esim tuosta tuotteesta pitäisi maksaa 30% enemmän kuin vaikkapa Johnny Lontoolaisessa kivijalkakaupassa. Olisiko tällä jotain tekemistä kovien katteiden kanssa joihin Suomessa ollut ajoin taipumusta?
 
Nappula sanoi:
Herää vain ihmetys miksi meidän esim tuosta tuotteesta pitäisi maksaa 30% enemmän kuin vaikkapa Johnny Lontoolaisessa kivijalkakaupassa.

Voisikohan kuljetuskustannuksilla olla osuutta asiaan. Tavara liikkuu halvemmalla 200km:m kuin 2000km:n päähän, varsinkin kun se ei kulje maata pitkin koko matkaa. Lisäksi briteillä on erillainen töpseli, eli jos valtaosa laitteista valmistetaan kotimaan markkinoille, niin euro töpselillä varustetut laitteet on erikoisvalmistus eriä ja taas hinta nousee.
 
shellraiser sanoi:
Voisikohan kuljetuskustannuksilla olla osuutta asiaan. Tavara liikkuu halvemmalla 200km:m kuin 2000km:n päähän, varsinkin kun se ei kulje maata pitkin koko matkaa. Lisäksi briteillä on erillainen töpseli, eli jos valtaosa laitteista valmistetaan kotimaan markkinoille, niin euro töpselillä varustetut laitteet on erikoisvalmistus eriä ja taas hinta nousee.
Joo. Ja tuolta saarelta on nykyään postikulut kallistuneet entisestään. Lähes ainahan ne tuotteet on edullisempia siellä missä ne valmistetaan.
 
Kuljetuskustannukset (ei niitä yksittäin lentorahdilla lähetellä maahantuojalle) ja kurssi voi näytellä pientä osaa hintaerossa, mutta eiköhän suurimman lisäyksen tee yksi myyjäporras lisää, eli Suomalaisen maahantuojan ottama siivu.

Hifilaitteen kuluttajahinnastahan maahantuojan ja jälleenmyyjän kakun osuus on 50%.

Englannissa voinee hifikaupat tilata laitteet suoraan (englantilaiselta) valmistajalta. Sama homma kai sitten toisinpäinkin, Amphionit + Genelecit saa kotimaan kauppias suoraan tehtaalta, mutta käsittääkseni ainakin Genelec hinnoittelee skobensa kotimarkkinoille hinnakkaammaksi estääkseen harmaavientiä.

Englannissa iso markkina ja kovempi kilpailu, mielummin sallii vähän harmaavientiä pikkumaihin, kuin markkinaosuuden menettämistä 60 miljoonan ihmisen markkinoilla...
 
Isänmaallisuus on Hifi ostoksilla kovilla. Itse ostin netistä paremman luokan AV-vahvistimen Saksasta. Hintaa oli reilut 400 euroa vähemmän kuin keskihinta Suomessa. Postikulut 4-5 päivän toimitusajalla kotiovelle 20 euroa.

Kansainvälisissä pakettikuljetuksissa kilpailu on suurten toimijoiden ( UPS, DHL jne.) kesken todella rajua, joka selittää nuo edulliset hinnat. Suomessa Itella ei pääse lähellekään näitä lukuja.
 
Coltrane sanoi:
Kansainvälisissä pakettikuljetuksissa kilpailu on suurten toimijoiden ( UPS, DHL jne.) kesken todella rajua, joka selittää nuo edulliset hinnat. Suomessa Itella ei pääse lähellekään näitä lukuja.

Joo, Saksasta Suomeen (lento/pika) postittelu ei maksa oikein mitään, mutta Briteistä Suomeen kilohinta on aika käsittämätön. Kalliimpaa kuin Yhdysvalloista Suomeen...
 
JanJ1 sanoi:
Joo, Saksasta Suomeen (lento/pika) postittelu ei maksa oikein mitään, mutta Briteistä Suomeen kilohinta on aika käsittämätön. Kalliimpaa kuin Yhdysvalloista Suomeen...

Briteistä ostaessa interparcel.com taitaa olla halvin rahtifirma. Tarjoaa seurannan rahdille, Suomen päässä toimittajana yleensä DHL, saa vakuutuksen hinnan eikä painon perusteella eikä maksa paljoa. 10kg paketille taisi tulla rahtihintaa vakuutettuna £30 tjsp.
 
Kiitoksia vastauksista. Pasi ja muut tilanneet onko vinkkejä Englantilaisista toimivista ostopaikoista/tavoista netissä? Kotimaisen toimijan eduksi täytyy mainita ainakin nopea vaste. Pyysin tarjousta eilen illalla 23.30 ja vastaus oli tullut jo klo 02.10. Ei tainnut nukuttaa sielläkään. kovaa hintaa perusteltiin paikallisuudella ja hyvällä palvelulla sekä takuuasioiden hoituvuudella. Pitänevät osin paikkansa. Näin sisäsuomalaisena niitä paikallisneuvoja ja säätöhommia hiukan hankala kuitenkaan lunastaa ja takuuhommatkin menee postitukseksi joka tapauksessa. Aion ainakin perehtyä tuohon nettihommaan niin vanhapierukin siirtyy kohti nykyaikaa.
 
Osa tuosta hinnan erosta selittyy myös kurssien edullisuudella. Olisko pari satasta ainakin tuota eroa. Eihän se suomalainen kauppias jatkuvasti ruuvaa hintaa alas ja ylös kun punnan kurssi heilahtelee.
 
Aivan. Hintaerot muihin kuin Englantilaisiin laitteisiin verrattuna tuskin yhtä suuria? Kaupanteossa kauppiaalla käy joskus hyvä ja joskus huono tuuri jos on ostanut tavaraa varastoon ja kurssit heiluu. Islannistakin saisi satamasta autoja kuulemma tosihalvalla juuri nyt... Toisaalta tämänpäivän kauppiaat eivät yleensä kauheita varastoja pidä ja nopeankin reagoinnin pitäisi olla mahdollista. Takuu, palvelu ym syillä on mielestäni ok maksaa joku 10-max15% extraa kotimaiselle toimijalle , mutta 30 % on jo minusta liikaa varsinkin jos puhutaan yli 1000 euroa hintaisesta tuotteesta.
 
Mie oon ostanu vaan muiden vanhoja romuja yksityisiltä suoraan. Sähköposti- ja foorumikäyttäytymisen perusteella sitä useasti joutuu arvioimaan myyjäosapuolen rehellisyyden, tähän mennessä kaikki ostokset ovat tulleet perille. Paketoinnin ohjeet kannattaa antaa myyjälle mahdollisimman tarkkaan, fylläriä ja pehmustetta saa olla hirveästi. Itävallasta kun ostin tavaraa niin halvimmaksi tuli ihan perinteinen posti, senkin paketin sai lähetettyä vakuutuksella varustettuna ilman suurta lovea lompakkoon.

Ossin ja muiden jälleenmyyjien hintataso on perusteltavissa monilla kuluilla, mitä esim. brittimyyjille ei tule vaikka Naimin myynnistä. Esim. takuuhuollot pitää tehdä kuluttaja-asiamiehen esittämässä aikataulussa tai ei hyvä heilu. Vaikka olisi diilit rahtarien kanssa niin ei lentorahti koskaan ilmaista ole.
 
Aika olemattomasti maahantuojat ovat kyllä reagoineet punnan kurssilaskuun, kun taas muutama on kyllä muistanut nostaa hintojaa dollarin vahvistumisen vuoksi...
 
Back
Ylös