Hienoja kaiuttimia?

Hihi

Käyttäjä
Liittynyt
20.11.2007
Viestejä
280
Minkä merkkisiä siroja ja laadukkaita jalustakaiuttimia on tarjolla joko pähkinän värisenä (ruskea) tai vengen värisenä (taloussuklaan ruskea) tai valkoisena. Olen löytänyt b&w cm 1 ja amphion ion/ionL. Tuntuu siltä että noin kaiutinvalmistajat ovat vuosia jäljessä huonekalumuodista. Sama vaivaa stereotasojen valmistajia. On vaikea löytää hyvännöistä tv.tasoa jonka sisälle menisi etsatun lasin taakse iso vahvistin+ muuta härpäkettä.
 
Tee itse piirrustukset stereotasosta.Saat silloin mieleisen kokoisen ja näköisen.Sitten menet paikalliseen työttömien pajaan ja tilaat.Hinta ei päätä huimaa ja ainakin oman kokemuksen mukaan jälki on priimaa :)
 
Usherin S-520 -kaiutinta saa valkoisena ja saikohan Focal Chorus 807 V:tä myös aika tummana. Myös Heco Celan 300:a saa ruusupuuna, mutta voi olla hankalampi löytää suomesta, tosin Telema tuota Hecoa tuo maahan ja Hifikrug harmaatuontina. Krugin kohdalla tilaamista kannattaa kuitenkin miettiä pari kertaa, kun se on kuulemma kuluttajasuojan mustalla listalla yms.
 
Kyllähän se typerältä tuntuu samoja kajauttimia mainostaa ketjussa toisensa perään, mutta Dynaudio Focus 110 ruusupuun värisenä on pahuksen nätti ja ennen kaikkea kuulostaa hyvältä. Tiedä sitten jos pitää olla keskiruskea, eikä punertava kelpaakaan? Toisaalta jos muodissa haluaa pysyä, niin hifi kannattaa aika pitkälti unohtaa...
 
Mikko Tiihonen sanoi:
Tiedä sitten jos pitää olla keskiruskea, eikä punertava kelpaakaan? Toisaalta jos muodissa haluaa pysyä, niin hifi kannattaa aika pitkälti unohtaa...

Mutta sitähän aloituksessa ihmeteltiin että miksi niitä ei voisi yhdistää?

Itselle tulee muodista ja hifistä mieleen PenAudio. Elikä esim rogue 4 ja 6 mallit on saatavana hyvinkin monessa värissä, ainakin pähkinä löytyy. Ja taitaapa vielä Rebel2 ja Charismakin olla valittavissa pähkinä viilulla.
 
Stereotasoissa voi ottaa yhteyttä paikalliseen puuseppään. Tietenkin hinta nousee mukavasti, kun puuseppä tekee mittojen mukaan kalusteen, mutta saapa sellaisen millaisen haluaa. Ja onhan ne tietenkin aivan eri laatua kuin huonekaluliikkeiden lastulevykasat ;)

Ja kaiuttimethan tehdään itse! :)
 
Mikko Tiihonen sanoi:
Kyllähän se typerältä tuntuu samoja kajauttimia mainostaa ketjussa toisensa perään, mutta Dynaudio Focus 110 ruusupuun värisenä on pahuksen nätti ja ennen kaikkea kuulostaa hyvältä. Tiedä sitten jos pitää olla keskiruskea, eikä punertava kelpaakaan? Toisaalta jos muodissa haluaa pysyä, niin hifi kannattaa aika pitkälti unohtaa...

Juu, jos jokin mut on yllättänyt niin juuri tuo 110. Suosittelen voimakkaasti ottamaan demoon.
 
System Audion malleja on tarjolla valkeana ja OR:ltä löytyy myös.
 
Hihi sanoi:
Tuntuu siltä että noin kaiutinvalmistajat ovat vuosia jäljessä huonekalumuodista. Sama vaivaa stereotasojen valmistajia.

Jep, varsin totta. Saman ongelman kanssa säätänyt itsekin. Hi-Fi:ssä tuntuu olevan ihan oma kieroutuneen estetiikan maailma, joka ei oikein missään kohti leikkaa muun maailman hyvän designin kanssa...

Amphionin ja Penaudion lisäksi kannattaa tsekata Quadin mallistoa; selkeä design grillin kanssa, hyvä viilu ja moninkertainen lakka näyttää hyvältä (kaiuttimeksi), sekä vähän enemmän retrofiiliksissä WLM:n tarjonta (itsellä zebrano, mutta saa myös hienommilla Makassar ja Santos-viilutuksilla ( http://www.wlm-loudspeakers.com/WLMholzarten.html ) Pitäis vaan hoitaa omiin jokin sellainen jalustaratkaisu, etteivät näytä tollai ohuen kepin päässä huojuvilta mötiköiltä (eli se ikuinen jalustakaiuttimien karmea tikkukaramelli-look)

Sterotasot... huh joo. Joko ne näyttää huonosta sci-fi leffasta repäistyiltä metälliväkkyröiltä, tai sitten edessä on insinöörin 'designaama' puu-rautajalka-lasi-viritys.
Ja miksi ne on aina korkeita? Siis 'stacked'. Itse haluan ne muutamat laitteet tyylikkäästi reilusti alle polven korkeuden vierekkäin ja vaikka laitteiden vierelle joku kasvi/veistos/tms., Siis funktionaalisen huonekalun, joka ei huuda "Minun päälle laitetaan mauttomasti suunniteltuja HI-FI laitteita!!! Olen jäänne 80-luvulta!!!"

Kumma meininki koko skenessä, estetiikan tajua riittää musan nyansseista nauttimiseen ja pöhistään kuin suuret taiteen tuntijat konsanaan, mutta silmille voi viskoa muotoilusontaa (tai siis muotoilun puutetta) ja jengi vaan maksaa mukisematta!?
 
Kävisikö jokin tämän näköinen?
small-Slide-RSig4DCT_3QGoff%20ESP.jpg


Tannoyn uudesta / tulevasta Revolution Signature -sarjasta näyttää löytyvän viimeistely "espresso" joka on tuollainen tummahko puuviilu. Rakenne kaikesta päätellen tuttua Dual Concentric -perinnettä noudatteleva.

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=287&title=Revolution+Signature+DC4+T&s=70
 
JanJ1 sanoi:
Itse haluan ne muutamat laitteet tyylikkäästi reilusti alle polven korkeuden vierekkäin ja vaikka laitteiden vierelle joku kasvi/veistos/tms., Siis funktionaalisen huonekalun, joka ei huuda "Minun päälle laitetaan mauttomasti suunniteltuja HI-FI laitteita!!! Olen jäänne 80-luvulta!!!"

Minä päädyin tämmöseen Linear-"lättänään":
http://www.iskukoti.fi/iskuasp/kotiweb.nsf/sp3?OpenAgent&cid=ContentC4184-5&1start=101

Elikkäs tuo tummanruskea Linear- tv-taso 54cm syvänä ja pikkasen modattuna on osottautunut ihan mainioksi kaapiksi. Lasihyllyjen korkeutta voi säätää ja ne saa kokonaan poiskin, väliseinien ja takalevyn välissä on mukavasti tilaa piuhoille. Valoja ei onneksi ole ja luukun pidän yleensä hieman raollaan, niin vahvarille ei tule hiki.
Ei varmaan täytä tiukimpia "musikaalisuuskriteereitä" eikä ole kotoisin Highend-pajasta, mutta asiansa ajaa eikä tökkää silmään. Tai no, noihin "jääkaapin-oven-kahvoihin" piti kyllä hetki totutella.
 
Back
Ylös