Heltta-akustiikkahärpäke | Tee vaikka itse

^QRD on siitä tehokas, että se hajottaa ääntä tasaisesti yli taajuuskaistan. Äänen hajottaminen (scatter) ja diffusointi ovatkin eriytettyjä käsitteitä.
Satunnainen epäsäännöllinen rakenne saattaa hajottaa ääntä varsin hyvin, mutta tietyille taajuuksille saattaa muodostua fokusoivia keiloja.
Edelleen, kotikäytössä ei yleensä tule ongelmia, mutta suurempia pinta-aloja diffusoidessa tuosta voi tulla ongelmia.
 
  • Tykkää
Reaktiot: MPS
Vanha viherpunainen akustointihärpäkekin sai lopulta sisukset.

1636212416886.jpg

Listening to: 'Outo tyttö' from 'Marzi' by 'Marzi Nyman' with JRiver Media Center 27
 
En ole akustikko, joten en osaa sulle lyödä dataa sillä lailla tiskiin, mutta mun harrastuneisuuden ja akustiikkaratkaisujen perusteella tuo ei vain voi pitää mitenkään paikkaansa. Jos 100Hz aallonpituus on yli kolme metriä ja siitä pitäis torpata vähintään neljäsosa, että se lähtee vaimenemaan, niin tuon kokoinen tsydeemi keskellä kattoa ei vaan mun järjen mukaan voi tehdä sille oikein mitään. Ja noin höttöisessa matksussahan virtausvastuskin jää aika pieneksi ja koska siinä ei ole ilmarakoa, jää painemaksimin siirtokin hyödyntämättä.

Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä, opin mielelläni aina lisää, mutta aina kun ollaan studiohommissa haettu matalampien taajuuksien vaimennuksia kuulijan yläpuolelta, on pilvet aina olleet vähintään 20cm paksuisia, tiiviillä akustomassalla ja kunnon ilmaraolla.

Diffuusorinahan tuo kyllä varmasti toimii ylemmillä taajuuksilla ihan kivasti ja näyttääkin nätiltä! Hauska ja ovela ratkaisu
Tässä voinee olla mahdollista jonkunlainen "värähtelevä vaimennin" tyyppinen efekti myöskin jos bassoilla muutosta tapahtuu. Jos tuommoisen vaimennetun aaltopahvirakenteen saa bassoilla värähtelemään (mikä ei tunnu lainkaan mahdottomalta) niin silloin se aiheuttaa muutoksen mittauksissa
 
Back
Ylös