HelMet musiikkikirjasto

Fundeeraaja

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
IČIĆI Kroatia
Pääkaupunkiseudun kuntien yhteinen Helmet musiikkikirjasto on valtakunnan suurin musiikkikirjasto. Heillä on erittäin iso ja laaja vinyylivalikoima joita lainata. Hallitus pyrkii messujen jälkeen hankkimaan kokoelmista hieman lisää tietoa. Kirjastossa on myös uskomattoman laaja nuotisto ja musiikkikirja valikoima. Tämä on varmasti monelle täysin uutta tietoa. Kannattaa tulla Musiikkimessuille tutustumaan heidän osastolleen.

Myös on keskusteltu mahdollisuudesta vierailla Tikkurilassa tutustumassa kirjaston levyvarastoon ja kirjaston toimintaan. Mahtaakos olla asiasta kiinnostuneita?
 

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 705
Kaupunki
Helsinki
Jos vinyyli kiinnostaa erityisesti, Helmetissä kannattaa klikata ylänavista "Musiikki", ja kun se avautuu, ota alasvetovalikosta "Aineisto" aineistomuodoksi LP-levy. Näin pääset selaamaan vain vinyylejä.
Etenkin pienemmän piirin levyissä on paljon hyväkuntoisia.

:) v-a
 

S2K

Käyttäjä
Liittynyt
30.11.2007
Viestejä
34
Täältä syrjemmästä vinkattuna joillakin kirjastoilla on myös ei-lainattavia kokoelmia musiikin saralta. Useimminen nämä on kuitenkin nähtävissä aineistotietokannasta. Ja nimenomaan vinyylipuolelta kirjastoista voi löytyä todellisia ei-lainattavia helmiä. Vai miltä kuulostaisi mint kuntoiset tabula rasat tai pekka pohjolat. Lainattavien versioiden ollessa hieman elämää nähneitä. Mutta sen lisäksi on myös musaharrastajia taatusti kiinnostavia kotiseutukokoelmia, joissa on esim. omakustanne levyjä. Useat kirjastot ovat pyrkineet hankkimaan alueensa bändikamaa, c-kasettia, 7 tuumaista jne. erityisesti 80-luvulta ja tänä päivänä sitten cd:nä. Niitä kannattaa myös tiedustella jos kelpaa omakustanne tasoinen laatu joka kaikessa hienoudessaan voi olla kuitenkin aidonpaa kuin kompressointimusa. Näiden lainaan saanti vaihtelee kirjastoittain. Kirjastoista kannattaa myös tiedustella Aksentti-lehteä. Jonka teko loppui kylläkin viimevuoteen. Se on lehti jonka pohjalta useat kirjastot ovat tehneet levyhankintansa viimevuosina. Ja paljon paljon muuta, eli menkää ihmeessä kirjastoihin tutustumaan:)
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 900
Kaupunki
Lahti
Eilisen Musiikkimessujen HelMet-esittelyn perusteella vierailu arkistossa kiinnostaa kovasti. Minä lähden ainakin jos reissu toteutuu.
 

kossu

Käyttäjä
Liittynyt
6.4.2008
Viestejä
12 548
Kaupunki
Uusimaa
^Sama täällä. Minulla on kontakti Helmet-henkilökuntaan, jos sellaista kaivataan. Ei tosin musiikkipuolella erityisesti, mutta kuitenkin.

Myös Järvenpään musiikkikirjasto on käymisen arvoinen paikka. Sehän on osa KIRKES kirjastoja ja siellä on myöskin varsin laaja nuotti ja levyvalikoima. Mm. muutama kk. sitten lainasin Minguksen tuotantoa parinkin useamman vinyylin kokoelman verran ja voin sanoa, että erittäin mainiossa kunnossa olevaa materiaalia.
 

tuovitim

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
51
Kaupunki
Helsinki
HelMet on kyllä hieno järjestelmä!

Tähän vielä tiedoksi niille, jotka eivät HelMetin toimintaperiaatetta tunne:

Voit siis varata netin kautta aineistoa kaikista HelMetiin kuuluvista kirjastoista siten, että materiaali on noudettavissa vapaasti valitsemastasi kirjastosta. Tuon palvelun hinta on 50s /varaus ja kattaa siis kaiken kirjastojen lainattavan aineiston. Tietokantahaku on nopea ja helppo, aineiston saapumiset yms. ilmoitukset tulevat sähköpostitse. Kaikenkaikkiaan parasta mahdollista vastinetta verorahoille.
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 744
Kaupunki
Espoo
Täällä on myös yksi Helmetin himokäyttäjä. Eilen juuri mietiskelin, että kyllä siihenkin palaa vuoden aikana melkoinen summa rahaa, mutta saahan sille kyllä vastinettakin. Lähes koko ajan on 10-20 levyä varauksessa.

Sellolla on vielä alkaneet bonuksena jutustelemaan lainattavista levyistä. Etenkin eräs siviilipalvelusmies viivakoodeja hankaillessa rupattelee ihan asiaakin. Outoa, mutta mukavaa tällainen asiakaspalvelu.

Käymäsilleen asti en kyllä taida innostua, säästetään vähän mystiikkaakin mukana.
 

P_K

Käyttäjä
Liittynyt
23.11.2007
Viestejä
1 259
Muutes tuli mieleen, että kysäisin kaukolainauksesta yhdeltä kirjastosedältä musiikkimessuilla.

Kaukolainaus maksaa 4€. Ja kysäisin tarvitseeko Helmetin kortti olla, ei tarvitse kuuleman mukaan. Kunhan on paikkakunnan kirjastokortti, johon tilaa aineiston. Kaukolainan saa tilata, jos omassa kirjastossa ei ole kyseistä aineistoa. Ja tilaus tapahtuu siis oman paikkakunnan kirjastossa, jossa on kaukolainauspalvelu (taitaa olla kaikissa kirjastoissa?).

Tässä jotain Helmetin sivuilta infoa. http://www.lib.hel.fi/fi-FI/kaukopalvelu/

Lisäys: tuo neljä euroa on Helmetin kaukolainamaksu, mutta toisissa kirjastoissa voi olla eri summa. Kannattaa tarkastaa omasta kirjastosta.
 
Ylös