Heed Orbit

Sella

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
405
Hinkkanen sanoi:
Orbit 1 toimii vain Linnin soittimien kanssa.

Paskapuhetta. Orbitit toimii kummatkin minkä tahansa 4-napaisen 110V synkromoottorin kanssa. Orbit 1 vaatii vain hieman enemmän säätöä (soittimen oman elektroniikan poistamista).
 
Sella sanoi:
Paskapuhetta. Orbitit toimii kummatkin minkä tahansa 4-napaisen 110V synkromoottorin kanssa. Orbit 1 vaatii vain hieman enemmän säätöä (soittimen oman elektroniikan poistamista).

No sehän on erinomaista. Minä kuitenkin valitsisin Orbit 2:n niihin soittimiin, joissa toimii plug & play:nä. Ossi ehkä voisi antaa lisätietoa?

Juhani
 
Hinkkanen sanoi:
No sehän on erinomaista.

Juuri näin! Itse päivitin Systemdek IIX:n virtalähteeksi Heed Orbit 1:n ja parin vastuksen poistolla toimii hienosti ja 33/45 vaihtuu napin painalluksella ;)

- e -
 
Tästä Juhanin ilmoituksesta tulikin sitten ihan kunnon ketju :D

Jatkan sitten tästä minäkin.

Oliko niin, että myös tämän Heed Orbit 2:n avulla saadaan pyörimisnopeutta vaihdettua 33/45 välillä nappia painamalla?
 
petri sanoi:
Tästä Juhanin ilmoituksesta tulikin sitten ihan kunnon ketju :D

Vastaukset alkaen numerot kahdesta voisi irroittaa omaksi ketjukseen hifi-osastolle otsikolla "Heed Orbit", olisivat näin jatkossa helpommin löydettävissä.

Juhani
 
Hinkkanen sanoi:
Vastaukset alkaen numerot kahdesta voisi irroittaa omaksi ketjukseen hifi-osastolle otsikolla "Heed Orbit", olisivat näin jatkossa helpommin löydettävissä.

Juhani

Pyynnöstä siirretty...

t. Pirkka
 
Aha, täällä ollaan orbitilla..

Joo.. sekä 1 että 2 tarjoavat kaksi nopeutta.

Ne ovat samanlaiset laitteet muuten, paitsi 1 antaa 110V ja 2 antaa 230 V.

Tässä on se ero, että 2 voidaan kytkeä 110V 24 nap synkronimoottorisoittimeen suoraan soittimen virtajohtoon plugi vaihtamalla. Vaihdetaan vain IEC plugi virtajohdon päähän tai käytetään adapterikaapelin pätkää, ja kytketään johto Orbitin takaseinään. Orbitissa on itsessään tavallinen IEC/Schuko virtakaapeli seinään.

Kakkosella soittimen sisään siis jää vastukset ja konkat, jotka alentavat jännitettä 230 voltista moottorin tarvitsemalle 110V tasolle.

Mutta JOS halutaan paras lopputulos, valitaan malli 1 ja ohitetaan soittimen sisältä jännitettä alentava parin komponentin piiri.

Linnit ovat yleensä hiukan erikoistapaus, koska niissä on usein sisällä isompi virtalähdekortti, joka ohitetaan kokonaan. Näiden korttien kanssa ei käy malli 2, joka syöttäisi 230 V soittimelle ja jännite sen jälkeen menisi vielä Linnin sisällä olevan virtalähdekortin lävitse.. Orbitista ei olisi mitään hyötyä eikä 45 rpm nopeus onnistuisi.

Siksi Linniin valitaan ilman muuta Orbit 1. Mutta se on suositus kaikille, jotka kykenevät tekemään kytkennän (tai kantavat soittimensa esim. minulle pientä kirurgista toimenpidettä varten).

Lopullisesti sinne jää edelleen yksi 220 nF/400V kondensaattori. Tätä kytkentää varten Heed tarjoaa nykyään pientä korttia, jossa on paikka tälle konkalle, mutta kytkennän voi helposti tehdä myös 3-paikkaisella sokeripalarivin pätkällä.

Moottorista tulee kolme johdinta. Yksi on neutraali ja kaksi plussaa/kuumaa (Linnissä tulee neljä - kaksi kumpaakin - neutraalit yhteen).

Orbitista tulee kaksi johdinta (vaihtovirtaa - ja hengenvaarallinen jännite, siis!). Toinen johdin menee suoraan moottorin neutraaliin. Toinen menee suoraan toiseen moottorin plussista ja samasta johtimesta ohjataan em. konkan kautta virta myös toiseen moottorin plusjohtimeen.

Konkan tehtävänä on viivästää hiukan toiseen plusjohtimeen menevää jännitettä. Nuo kaksi moottorin plus-johdinta on kytketty vuoronapoihin moottorissa. Näin joka toinen napa saa jännitteen vaihetta hiukan aikaisemmin, kuin joka toinen - ja moottori pyörii vahvasti sekä tasaisesti. Idea on yksinkertainen.

Virtakytkin on Orbitin takana. Alkuviikolla eräs asiakas nouti Orbitin Regan P3:een. Hänkin valitsi mallin 1, vaikka malli 2 olisi ollut plug and play, helpompi asentaa. Toimenpide oli vain yhden komponentin ohikytkentä Regan moottorin yhteydessä olevasta kortista. Asennus oli todella yksinkertainen ja asiakas suoritti sen itse. Samana iltana vielä mailasi, että soitin pelitti heti hienosti. Rega P3:n omasta kortista meni vielä lenkki soittimen omalle virtakytkimelle. Näin Orbit voi olla koko ajan päällä ja soittimen omaa virtakytkintä voi edelleen käyttää.

Orbitin etuseinässä on yksi ainoa painonappi. Se on joko ulkona tai sisällä ja ledi sen yläpuolella palaa joko punaisena tai vihreänä. Se on nopeusvalinta - 331/3 tai 45 rpm.

Ossi

orbit2back.jpg


Oikealle tulee verkkojohto ja vasemmalta lähtee levysoittimen virtakaapeli.
 
Back
Ylös