hdmi-kaapeli poikki

J.M.V

Käyttäjä
Liittynyt
10.9.2009
Viestejä
175
Kaupunki
Kouvola
Aika naurettavaa ehkä arvuutella pystyykö tätä enää korjaamaan? Railakkaan lauantai illan päätös siis tämä.
 

Liitteet

  • kaapeli poikki.JPG
    kaapeli poikki.JPG
    172,5 KB · Katsottu: 3
Eikö oikea kysymys olisi, miksi alkaa edes yrittämään kun kaupasta saa kaapelin kympillä? Vai onko tuo joku 25 metrinen? Johtimia on kuitenkin niin paljon, että kovin helppo tuota tuskin on korjata jos sieltä oikeasti on poikki kontakti.
 
Tuo kyseinen Hdmi kaapeli näyttää olevan Chordin, eli hinta taitaa olla lähempänä satasta?
 
Asiallisen ja hyvin suojatun hdmi-kaapelin, merkistä välittämättä, saa kuitenkin parilla kybällä. En tiedä tehdäänkö jotain diy-hdmi-liittimiä. Digikaapeliessa kaapelin sähköisillä ominaisuuksilla on huomattavasti vähemmän merkitystä kuin analogipiuhoissa, joten ehkä sopivaa on ostaa kaapeli lähes pelkän ulkonäön perusteella, merkistä riippumatta ;). Näin ainakin ite teen. Koskaan en ole huomannut mitään eroja kaapeleiden välillä kun puhutaan asiallisista digikaapeleista.
 
mua askarruttaa noi hdmi kaapeleiden erot. sen verran hyvin on viel chordi hoitanut kuvan ja äänen virkaa etten oo jaksanu alkaa rollaamaan keskenään huonompia/parempia
 
toisaalta ottaa pannuun heittää tota menemään ku saispa jonku diy liittimen ku johto on itsessään ihan ehjä
 
Ei niillä kaapeleilla ole mitään merkitystä kuvan ja äänenlaatuun. Ei kukaan tietokoneen verkkokaapeliakaan vaihda, jotta teksti nettisivuilla näkyisi kirkkaampana... HDMI-kaapelin ainut ongelma on pitkissä vedoissa mahdollinen pätkiminen tai kuvahäiriöt esim 1080P kuvalla ja HD äänillä. Tuolloin kaistantarve on niin korkea, että häiriöitä ei saa tulla sekaan. Hyvätkään kaapelit ei ole kalliita. Biltemasta saa esim alta 20€ 5M piuhan, joka on hyvin suojattu ja välittää täysin virheettä HD-materiaalin... Turha noista on maksaa yhtään enempää, ellei sitten puhuta ammattiraudasta, jolloin liittimien on kestettävä satoja/tuhansia irroita-kiinnitä syklejä tai esim niiden päälle tallaamista lavalla ja kaapelikouruissa.

HDMI-liittimiä saa varmaankin hyvin varustelluista elektroniikkaliikkeistä, mutta kolvaaminen voi olla aika hankalaa, koska liittimessä on paljon pinnejä (19 kpl). Tuosta irtoliitin alta kympillä.
 
nonni siinä se on! voisin piruuttaan kokeilla itse kolvata tuon kuntoon! mitäs siinä luki liittimen hinta 7,5e kpl ja postit 11e yhteensä siis postareineen 18,5e, huh vähän on kova hinta toki...
 
asuukohan ketään hifi-harrastajaa tuollapäin espoota (Luomannotko), vois piruuttaa heittää mulle kirjekuoressa pari liitintä. :D
 
Legis sanoi:
Digikaapeliessa kaapelin sähköisillä ominaisuuksilla on huomattavasti vähemmän merkitystä kuin analogipiuhoissa, joten ehkä sopivaa on ostaa kaapeli lähes pelkän ulkonäön perusteella, merkistä riippumatta ;).

Nopeammilla vauhdeilla parikierroilla ja liitoksilla on enemmän merkitystä. Itse turaamalla ei saa välttämättä toimivaa jälkeä.
 
19 säiettä pitäis kolvata yhtenäiseksi hommaksi, huh-huh. Vois olla mielenkiintoista ensiks kerrata koko homma läpi ja vasta sitten laittaa rauta tulille. Huomen kun kaupat aukeaa niin pitää alkaa soittelemaan täält Kouvolasta liikkeitä läpi josta sais sen liittimen.
 
Uskonpa että tuollaisten kaapelien liittimet laitetaan paikalleen prässäämällä - ei juottamalla. Ainakin RJ-45 kaapeleissa liittimen laittamiseen paikalleen tarvitaan ihan erikoistyökaluja. Näiden HDMI-kaapelien osalta on todennäköisesti ihan sama tilanne - käsityönä läiden kokoaminen ei onnistune.

Vastaavassa tilanteessa minä ainakin hankkisin uuden kaapelin.
 
Pitkissä vedoissa (>10 m) on kaapelin laadulla (ml. liitin) merkitystä. 5 m ja alle hoituvat ihan peruslaadukkaalla 20€ kaapelilla. On joutunut jumppaamaan hieman tämän asian kanssa kotona että työpaikalla :mad:
 
en miekään usko että kuhan sen vaan heittää ja siitä tulee heti valmis konstruktio. mut olen kiinnostut saamaan tämän liittimen ensiksi hyppysiini.
 
Oletko "akk" testaillut näiden hdmi kaapeleiden eroja? Työssä/vapaa-ajalla?
 
J.M.V sanoi:
Oletko "akk" testaillut näiden hdmi kaapeleiden eroja? Työssä/vapaa-ajalla?

No en ole varsinaisesti testaillut, mutta:

Kotona oli ongelmia tykin ja av-vahvistimen väliillä, piuha 10 m, ja kun päivitin blu-ray soittimen samsungista sonyyn (s470) alkoi DVD-toistossa tulla ongelmia eli satunnaisesti valkoisia pieniä pisteitä kuvaan. Vanhalla samsungilla ei ollut ongelmia, eikä xbox360:lla eikä AV-vahvistimen omalla kuvalla/menulla, vaan ainoastaan sonylla. Olin jo heittää sonylla vesilintua, mutta kokeilimpa lopuksi lyhempää 5m:n piuhaa (maksoi 25€, kun vanha 10 m ~80 €). No, ongelmat hävisivät. Tästä oli threadi tuolla DVD-plazan puolella.

Työpaikalla taas läppärin näyttöä ei saanut yhtäkkiä kahdennettua läppärin näytölle ja tykille yhtäaikaa. Tässäkin hdmi piuha >10m tykille paljastui lopulta "syylliseksi", eli lyhemmällä (5 m) piuhalla toimii. Yritämme nyt saada tuon pitkän piuhan sähköurakoitsijan takuuseen, koska tämä talo valmistui juuri.

Tässä on huomannut että tuo HDMI-liitin on erinomaisen herkkä häiriöille, eikä sitä pitäisi nykiä irti turhaan.
 
Ok. no mut mulla menee kyl tietokoneelta signaali av:lle 15m hdmi piuhaa pitkin ja toimii muuten hyvin! eikä oo linjavahvistinta ja on ihan perus chord silver plus hdmi.
 
Back
Ylös