HDCD?

kuusita

Käyttäjä
Liittynyt
14.9.2007
Viestejä
3
Tiedän, että tämä ei välttämättä ole aivan oikeassa paikassa, mutta uskoisin että te high-end:iin uskoutuneet foorumilaiset saattaisitte osata vastata kysymykseeni..
Onko kenelläkään tietoa, että mistä sais hankittua HDCD:itä?
Tuntuu olevan aika kiven alla koko formaatti täällä härmässä.
Ainut mitä tuntuu löytyvän on Reference Recordings..

kiitokset vastauksista!
 
Tietääkseni HDCD-levyt vaativat erilaisen äänitystekniikan. HDCD-levyt ovat yleensä luettavissa myös normaalilla cd-soittimella, jolla kuitenkaan formaatista ei saa irti sitä HDCD:n tuomaa lisää. Toisinsanoen, jotkut äänitteet ovat HDCD-formaatissa, toiset ei. Harvat nykypäivänä ovat. Internetissä olen törmännyt jonkinlaiseen listaan nykyisistä HDCD-äänitteistä. Itselläni on hyllyssä muutama äänite, jonka olen huomannut jälkeenpäin olevan HDCD-muodossa, mutta tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut ostopäätökseeni (mm. Opeth - Ghost reveries, In Flames - Soundtrack to your escape...).

Mielestäni ei ole tiettyä "paikkaa" mistä HDCD:ja saa ostettua. Jotkut äänitteet vain sattuvat olemaan siinä muodossa. Tutustu tuohon listaan internetissä, niin näet onko jotain sinua kiinnostavia äänitteitä kyseisessä formaatissa. :)

Joku viisaampi korjatkoon, jos olen väärässä. Näin olen kuitenkin ymmärtänyt.
 
kuusita sanoi:
Onko kenelläkään tietoa, että mistä sais hankittua HDCD:itä?
Tuntuu olevan aika kiven alla koko formaatti täällä härmässä.

Ei nyt kiven alla sentään. Kun ostin HDCD -kooderilla varustetun soittimen neljä vuotta sitten, laskin siinä alkutohinassa hyllystäni löytyvän noin 70 HDCD -levyä. Nyt arvioisin niitä olevan jotain kahden ja kolmensadan välillä, sen tarkemmin laskematta. Yhtäkään ei ole ostettu/etsitty tuon koodauksen vuoksi, vaan kyllä niitä näköjään pintautuu ihan itsestään. Jazzia, rockia, poppia, kantria, bluesia.. onhan näitä genrejä. Levy-yhtiötkin ovat ihan niitä tuttuja suurimmalta osaltaan. Kaikki on hankittu Hgin levykaupoista. Ja kun mainitsit tuon Reference Recordingsin.. minulla ei ole niitä ainoatakaan.

Minusta on muuten lopulta ihan sama, onko levyssä HDCD tai mikä ADHD -koodaus, kunhan sisältö vain on hyvää. HDCD:issäkin on hyviä ja vähemmän hyviä yksilöitä niin kuin kaikissa muissakin formaateissa, joten tekniikan perusteella en niitä nosta CD:n edelle. Sen kyllä allekirjoitan, että HDCD:t ovat parhaimmillaan niille soveltuvalla soittimella.

Viimeiksi taisin soitella Lisa Ekdahlin levyä En samling sånger (RCA/BMG, 2003). Kiva levy. Dessutom tre nya låtar! ,sanotaan kannen tarrassa. Kotelossa muuten ei mainita, että tämä on HDCD -levy, mikä on varsin yleistä. Tätä tapahtuu toisinkin päin, onneksi paljon harvemmin.
 
Ja juuri eilen taas kolahti tälläinen muka-HDCD.. :mad:

* Sara Evans: No place that far.

Hiton hyvä levy muuten, ja kuulostihan se ääneltäänkin oikein hyvältä, mutta jos levyssä ja kotelossa on se HDCD -logo, niin pistääpä vihaksi, kun soittimen merkkivalo ei sytykään. Mutta onhan aina mukava yllättyä toisin päin, eli jos levy on HDCD, vaikkei sitä mainitakaan.
 
Melkein meinasi unohtua Linn records valikoima, joilla erittäin korkealuokkaisia tallenteita.
nämäkin ovat HDCD koodattuja ja saa Musiikin.com:ista keskeltä Helsinkiä tai webbikaupasta.

http://www.musiikin.com/records2.htm

näillä mukavasti syttyy sininen valo ja vielä kun on HDCD soitin putkilähdöillä, SET vahvistin ja riittävän herkät kaiuttimet
 
Nykyinen soittimeni toistaa HDCD-levyjä. Muutama löytyy hyllystä ja lisää voisi ollakin. Mitä muuuten olette mieltä tästä harvinaisesta formaatista?
 
alice-babs.jpg

Alice Babs: Dont Be Blue , Prophone PCD 062 2001
Tämä levy näyttää olevan HDCD merkattu.
No, soittelen sitä vm 1985 Philips CD-104 soittimella, jossa 2x 14 bittiset da-muuntimet. Mitään en näistä ymmärrä, mutta hyvältä kuullostaa.
 
^^ Eipä taida olla noin vanhassa CD-soittimessa vielä HDCD-dekoodausta eli se soi sulla tavallisen CD-levyn tasoisesti. Mulla on 2000-luvun CD-soittimessa HDCD-ominaisuus ja toisinaan sen merkkivalo palaakin. Äänenlaadullisista eroista en osaa sanoa mitään. Jännä juttu, että on jonkin verram levyjä, joissa HDCD-merkkivalo palaa, vaikka itse levynkanteen asiasta ei ole mainintaa painettukaan.
 
Back
Ylös