HDCD ylös haudasta?

murkku

Käyttäjä
Liittynyt
20.3.2009
Viestejä
3 045
Kaupunki
Helsinki
Tulipa tässä mieleeni, että kun tuo soittimeni kerran osaa pyöritellä 20bit HDCD koodattuja lättyjä, niin voisinko poltella moisia itse?
Eli siis, onko mahdollista ottaa esim. 24bit studio master tiedostoja, "downmixata" ne 20bit/HDCD speksiin, ja polttaa tiedostoista HDCD-tasoinen lätty?
 

Sementti

Käyttäjä
Liittynyt
11.8.2006
Viestejä
1 362
Kaupunki
Kerava
En tiedä mutta esim. jos poltat ihan normaalisti HDCD levyn niin ainakin sen poltetun levyn kanssa syttyy nimenomainen valo...
 

murkku

Käyttäjä
Liittynyt
20.3.2009
Viestejä
3 045
Kaupunki
Helsinki
Ilmeisesti se HDCD formaatin tunnistusbitti on suht helppo "kusettaa" levylle kuin levylle ja tunkea sen jälkeen raidat täyteen vaikka normaalia 16bit(+4bit nollaa) CD-tasoa (en ihmettelisi yhtään, että jos joltakulta löytyisi mittaustuloksiakin ko. riman alituksista).

Mutta kysynkin, että onko olemassa polttosoftia tai edes avointa algoritmiä, millä "ylimääräiset" 4 bittiä osattaisiin leikata pois 24bit fileistä ja tunkea lopputulos 20bit HDCD koodattuna CD:lle?

EDIT: Tohon edelliseen.. ei HDCD:n kopioinnissa ole mitään rajoituksia se menee bit per bit lätyltä toiselle, se audiodatan tarkkuus luetaan kuitenkin eri speksillä jolloin HDCD pystyvät laitteet tajuavat hyödyntää levyltä löytyvät isommat näytteenottotaajuudet.

PS. En ole perehtynyt formaattiin tai audion editointiin muutenkaan, tämä on kaikki "jostakin" kertynyttä tietoa ja mutua. Korjatkaa siis kaikkea.
 
Ylös