Harrin kaiuttimen Metso

reveli

Käyttäjä
Liittynyt
7.1.2009
Viestejä
3
Onko kenelläkään kokemuksia Harrin kaiuttimen Metsosta?
 
Aika hiljaista näyttää olevan =)

Itsekkin lukisin mielelläni kokemuksia Harrin kaiuttimista.
 
Tuntuu siltä, että kukaan ei ole kuunnellut Metsoa Hifimessuilla.

Harri nimittäin on tietääkseni ainoa kaiutinvalmistaja, joka pystyy modifioimaan ja pintakäsittelemään asiakkaan toivomusten kaltaisia kaiuttimia. Pieni kaiutinvalmistaja ei tunnu pääsevän edes kotimaisten alan lehtien sivuille. Siksi käännynkin teidän puoleenne ja kysyn kommentteja ennen kuin poikkean Sykäräisissä. Matka on sen verran pitkä, että ihan lämpimikseen ei viitsisi Harrille lähteä. Kiitos jo etukäteen.
 
Velipojalla on Harrin kaiuttimen 8S35, 8S7 ja 1-sarjan takakaiuttimet. Kyllä noi 8S35:t soivat ihan hienosti, syväviiltävää analyysia en osaa antaa kyllä.
 
Kyllähän Harrin kaiuttimet on teknisessäkin mielessä laadukkaita kamppeita. Ainakin vielä muutama vuosi sitten Harri tuntui itse suosivan omaan makuuni hieman kirkasta sointitasapainoa, mutta jakosuodintakin modataan tarpeen mukaan. Se ei mielestäni ole ollenkaan vähäpätöinen juttu.
 
Oman kokemukseni mukaan Harrin asiakaspalvelu on ainakin huippuluokkaa. Kun itse ostin herralta rakennussarjan, niin hän oli todella kiinnostunut millaiseen käyttöön (musiikkilaji, tila, elokuvat, etupää jne...) kaiuttimet tulevat ja millaista ääntä käyttäjä suosii. Sain lopulta alkuperäisestä hieman räätälöidyn version ja hyvin se mielestäni soi. Harri oli vielä jälkeenkinpäin kiinnostunut, olinko tyytyväinen ja miten projekti oli sujunut. Tuo jakosuotimen modaus asiakkaalle "mittatilauksena" on kyllä aika kova juttu 8) Propsit Harrille tuosta.
 
Tuo Kaakkurin puoliaktiivi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Siihen on saatavissa myös Velodynen aktiivikorjain. Luulisi tuolla onnistuvan basson säätäminen hankalampaankin tilaan.
 
Miksei kukaan ole integroinut noihin puoliaktiivisiin kajareihin mukaan VLSI:n korjainta? Sellainen piirilevy mahtuis muuten Aktiivi-Revojen jakarilaatikkoonkin (ilmainen vinkki Järvenpään suuntaan)...
 
Itse ostin aikanaan käytettynä HK6 versiot, missä oli Harrin tekemät kotelot ja puutyön jälki ja maalaus olivat todella korkealuokkaista työtä. Etsin pikkaisen heleämmin soivia ja Hifi-messuilta tuli aikanaan hankittua WaveDynamics:n HS ja NaSW yhdistelmät. Harri olisi tehnyt pientä korvausta vastaan muutokset HK6 kaiuttimiin, jolla ääni olisi saatu kuulemma heleämmäksi. Erittäin hyvä kuva jäi Harrin toiminnasta, vaikka toiseen merkkiin päädyinkin.
 
Hienoa, että olette antaneet mielipiteitänne julki!! Harrin ei varmasti ole helppoa markkinoida tuotteitaan, koska hänellä ei ole jälleenmyyntiorganisaatiota. Tämä vaikuttaa tietysti lehdissä esiintyvien testien määrään.

Kaipailen silti vielä kommenttejanne nimenomaan Metsosta.
 
morjens reveli,hankeitko nuot harrin metsot?...itse olen aatellut päivittää kaiuttimeni ja kovasti kiinnostaa juuri metsot korkealuokkaisen viimeistelyn takia.täytyisi audioporissa käydä kuuntelemassa niitä......
 
Pelkän hifimessujen kuuntelukokemuksen pohjalta kommentoiden, Metso yllätti itseni erittäin positivisesti vakuuttavalla ja tasapainoisella äänellään. Pakko myöntää että se oli ensimmäinen Harrin kajari joka aiheutti aitoa omistamisenhalua omaan settiin.
 
riqu.ruisku sanoi:
Pelkän hifimessujen kuuntelukokemuksen pohjalta kommentoiden, Metso yllätti itseni erittäin positivisesti vakuuttavalla ja tasapainoisella äänellään. Pakko myöntää että se oli ensimmäinen Harrin kajari joka aiheutti aitoa omistamisenhalua omaan settiin.

Samat fiilikset itselle jäi messuilta, ehkä parasta antia koko viime syksyisillä messuilla. Ainakin sellaisessa hintaluokassa mihin mulla on varaa. Todella tuhtia ja hienon syvää, läsnäolevaa ääntä tarjosi, suosittelen tosissaan kuuntelemaan. Siinäkin vähän samaa mieltä Riqun kanssa että ensimmäisiä todella haluttavia Harreja, tosin pienessä tilassa myös Huuhkaja kuulosti todella hyvältä, mutta omaan avoimeen tilaani se varmaan ei sopisi.
 
Samat messukokemukset minullakin. Harrit ovat ylipäätään minusta soineet hyvin, mutta omaan makuuni hieman liian kirkkaasti (teknisesti? hifistisesti?), mutta Metsossa tämä ei enää vaivannut. Värityksen räätälöitävyys on minusta hyvin kiinnostava mahdollisuus. Ihme, ettei Harrilla ole tuotannossa loimukoivuisia laitetelineitä ja levyhyllyjä sekä -laatikostoja, jotka saisi sävytettynä täsmälleen kaiuttimiensa kanssa yhdemukaisiksi. Ehkä niitä tilauksesta saisikin.

:) v-a
 
Pahus sanoi:
ehkä parasta antia koko viime syksyisillä messuilla.

Melkein samaa mieltä mutta mun mielestä Harri jäi tällä kertaa toiseksi parhaaksi ääneltään ja taisipa hävitä vieläpä halvemmalleen
IMG_5645.jpg


(uskomatonta että rakastuin jenkkipönttöön :p). Tuota himoitsen vieläkin ja voipi olla että joutuu hankkimaan ihan oikeasti moiset.
 
Sama homma, toi oli mulle messujen ykkönen (olikohan nimi sonist tai joku vastaava). Nopia, raikas, herkkä ja sävykäs soundi sekä hieno äänikuva noilla pöntöillä. Tuon jälkeen Harrin kaiutin oli kakkossijan kahinoissa kyllä mukana, mahtavan kuuloinen setti sekin.
 
Täällä on viikko sitten valmistuneet G18-W:t, eli Metsot, pääkaiuttimina. Ne ovat vähän kapeammat kuin Metsot yleensä ovat (250mm -> 235mm), mutta tilavuus on säilytetty samana. Viime viikolla en näitä hirveästi ehtinyt soitella, mutta viikonloppuna sekä eilen ja tänään ne ovat soineet monta tuntia. Säikähdin aluksi bassovajetta, mutta nyt olen joutunut ottamaan kaiuttimia kauemmaksi seinästä, kun jotkut alataajuudet ovat jääneet ikävästi murisemaan.

Sisäänajo on kyllä täysin kesken vielä, enkä oikein uskalla itse kuvailla ääntä koska ei ole montaa vertailukohtaa. Lähes vuoden päivät kuuntelin Harrin Kaiuttimen G18:ia, eli Kaakkureita, joissa on sama koaksiaalielementti kuin Metsoissa. Vertaan ääntä siis lyhyesti niihin.

Metsot soivat avoimemmin, tarkemmin, syvemmin ja monella tapaa kokonaisvaltaisesti paremmin. Bassoja on helpompi seurata ja ääni on entistä kolmiulotteisempi. Kaakkurit ovat mielestäni hyvin tasapainoisesti soivat, mutta niin ovat Metsotkin, oikeastaan vielä tasapainoisemmat.

Mutta kuten sanottua, vielä on sisäänajo kesken, enkä ole kovin kokenut arvioimaan kaiuttimien tai laitteiden ääntä. Luotan vain omiin korviini ja ne kertovat: "On nämä vain niin sielunvihollisen hyvin soivat jo tässä vaiheessa sisäänajoa." On mukava kuunnella tuttuja levyjä, kun ne kuulostavat entistä paremmilta.

Loppukesästä ajattelin pitää jonkin sortin kuunteluillan tutuille ja miksei tuntemattomillekin, koska olisi kiva kuulla heidän ajatuksiaan.

-Jarkko
 
Back
Ylös