Harrastajien laitteistot

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 336
Kaupunki
Kärkölä
1.Oma laitteistosi?

2.Mitä asioita arvostat siinä?

3.Oletko tyytyväinen siihen?

:)
 
1. Maggie 1.6, Bladelius TYR, Creek EVO CD, Velodyne SPL 1200, Transparent ML välijohto, Supra 3.4s kaiutinpiuhat.

2. Helppokäyttöisyys. Äänikuva ja ylä- ja keskiäänien laatu saa hymyn korviin. Bassot on tarkat, mutta raskaammalla materiaalilla joskus kaipais kunnon mäjäystä.

3. Ainahan on nälkä. Uskoakseni CD soitin rajoittaa tällä hetkellä muun laitteiston mahdollisuuksia. CD menee vaihtoon sitte kun talous antaa periksi. Velodynen DD sarjalaisesta näen unia. Mutta loppuviimeksi setti soi hintaannähden nätisti.
 
1. B&W 801 Series 80, Sony CDP-XA50ES pyöritin, Yulong DAH-1 DA-muunnin, Luxman C03 esivahvistin, Luxman M03 päätevahvistin, Xindak FS-2 kaiutinkaapelit, Niinimäen Thunderbolt IC Ultra ja Technics SL-M2 levysoitin, Technics EPC-P250MKIV

2. Arvostan settini yleispätevyyttä. Keskiäänet ovat mehevät ja diskantti musikaalinen. Basso vie alas ja voimalla. Joskus saatan oikein hyvänä hetkenä upota musiikkiin niin että unohdan koko vallitsevan ympäristön.

3. Suht-tyytyväinen. Tekisi mieli testata kunnon virtasuodatinta ja virtapiuhoja.
 
1.Oma laitteistosi?
Buffalo DriveStation Duo - SqueezeServer - Squeezebox Duet - Leben CS300X - Omega Hemp 8" Alnico DIY

PC:ssä siis USB väylässä kiinni kolme tuollaista ulkoista asemaa. Lisäksi settiin kuuluu Denon DVD 3910 hopiakiekon pyöritin, joka hallitsee myös SACD ja DVD-A formaatit. Kasettidekkikin on mutta sitä en ole käyttänyt piiitkään aikaan. Piuhoina kaiuttimissa Chordin lippulaivat ja välipiuhoina musical blue.

2.Mitä asioita arvostat siinä?

Sanoisin että settini sielu ovat nuo Omega Alnico elementit, jotka olen tuupannut lautalaatikkoon. Seuraavaksi tärkein osa on hyvä putkivahvistin yhdistettynä kelvolliseen squeezeboxin daciin. Tätä voisi kehittää mutta kun en tunne tarvetta... Arvostan setissäni avaruutta, selkeyttä, tunnokkuutta, sävykkyyttä, detaljien tarkkuutta, nopeutta, tilatoistoa ja parhailla äänitteillä upeaa läsnäolon tuntua.

3.Oletko tyytyväinen siihen?

Olen tällä hetkelleä jopa erittäin tyytyväinen settiini.
 
1. Laitteistoni koostuu Audio Note AN-CD2 cd-soittimesta. Soitinta käytän vain pyörittimenä.
Audio Note Dac 3.1x Signature muuntimesta.
Audio Note Meishu vahvistimesta.
Audio Note AN-K jalustakaiuttimista.
Kaiutinkaapeli on Linn K400. Digikaapeli on Stereovoxilta. Välikaapeli on Audio Noten AN-vx.
Virranjako on hoidettu Power Igelillä.

2. Laitteistossani arvostan sen kykyä imaista kuuntelija täysin musiikkiin "sisään" ja pitäen mielenkiintoa musiikkia kohtaan vankasti yllä.
Arvostan myös laitteistoni yleispätevyyttä kaikkea musiikkia ja laatua kohtaan.
Yleispätevyys on siinä mielessä erikoinen, että äänitteiden väliset laatuerot ovat todella isot, mutta siitä huolimatta ne laadullisesti huonoimmat äänitteet kuulostavat ylättävän hyviltä ja kelvollisilta. (En edes muista koska olisin lopettanut kuuntelimisen, äänitteen laadun vuoksi.) Eli siis äänitteiden laatuun ei kiinnitä varsinaisesti huomiota jos ominaisuutta ei tarkastele, tai kuuntele peräkkäin tyystin eri tasoisia äänitteitä.
Puhtaasti äänellisiin seikkoihin on vaikea tarttua. Luonnollinen, iso ja läsnäoleva ääni kuvastaa laitteistoani ehkä parhaiten.
Audio Notella on hyvin omaleimainen ja osin erilainenkin lähestymistapa musiikkia kohtaan, kuin millään muulla kuulemallani laitteistolla. Ne ovat myös laitteita, jossa se oma sointitapa tulee esiin vain kokonaisuutena.

3. Olen erittäin tyytyväinen laitteistooni.
Digikaapeli ja kaiutinkaapeli saattaa vaihtua joskus Audio Noten kaapeliin, vaikken koekaan mitään itseäni häiritseviä puutteita laitteiston toistossa. :)
 
1. Levysoitin Pro-Ject Basic E, CD-soitin Yamaha CDX-590, vahvistimena toimii Onkyon TX-SV828THX kotiteatteriviritin-vahvistin ( :I ), kaapelit on jotain mössöä, kaijuttimet Pioneer HPM-500, kuulokkeet Sennheiser HD650 ja Koss PortaPro.
2. Arvostan levysoitinta ja kuulokkeita.
3. En ole tyytyväinen. Vaihtoon on menossa kaikki paitsi kuulokkeet ja levysoitin. Vahvistin tulee luultavasti olemaan NADia, kaijuttimet JBL. CD-soitin Technicsiä. Ja kasettidekki Technicsiä. :) Mutta tuo kaikki on auki, paitsi se että setti tulee vaihtumaan. Kaapelit tuskin tulee vaihtumaan aivan heti, en nääs ole niitä ihmisiä joiden mielestä ne vaikuttavat niin paljoa musiikin laatuun.
 
1.Oma laitteistosi?
Audio Research LS-7, Primare DVD26, Slim Devices transporter, Dynaudio BM15A.
Välikaapelit perus balansoitua mikkipiuhaa ja CA budjetti naruja.

2.Mitä asioita arvostat siinä?
Stereokuvaa, voimaa ja kohtuu alas asti ulottuvaa toistoa.
Lisäksi kohtuu jämyä ulkonäköä jossa turhat koristeet on jätetty HE-hörhöille.

3.Oletko tyytyväinen siihen?
Juu.
 
moukkunen sanoi:
1.Oma laitteistosi?

2.Mitä asioita arvostat siinä?

3.Oletko tyytyväinen siihen?

:)

1. Etupäässä Rega Planar 2 Denon DL110 rasialla, Creek CD43 + Creek 4330R tai Original CD-A8T + Densen B100 mk3, kummassakin vaffissa sisäinen RIAA. Kaiuttimet Epos ES14

2. Halpuus, rasittamattomuus, bassojen taso on sopiva kun hieman demppaa putkea. Rytminen puoli toimii varsikin Creekillä niinku junan vessa.

3. En mä hifimielessä ole tyytyväinen. Puuttuu ilmaa, bassojen kouraisua perseessä ja "suurempaa fiilistä".
 
Etupäässä Exposure 3010s cd soitin (muuttuu piahkoin XXII:ksi etupaneelin vaihdolla) ja Exposure Classic XXXV integroitu vahvistin ja Linn Katan kaiuttimet. Kaapelit Exposure dmf-2 biwirenä ja välikaapelina Linn silver.

Pidän setissä: Sopii pienempäänkin tilaan kohtuullisesti, soundi on iso, livemäinen ja voimakas. Rytmipuoli potkii ja musiikki tulee pakottomasti ja laajasti ulos ilman ahdistuneisuuden tunnetta soundissa. Rasittamattomuus kaikella musiikilla.

Mistä en pidä: Sitä etten omista Linn Majik 109:jä vielä :D , olen tyytyväinen mutta.. olen kuullut tätä settiä huomattavasti paremmassa tilassa kuin missä itse joudun kuuntelemaan ja tämä onkin se ongelma, kun tietää että paljon parempaan olisi potentiaalia..

Ehkä paras audiokokemus samaisella setillä kun serkkupojan tilassa kuunneltiin töiden jälkeen väsyneenä Fsol - Lifeforms isolla volyymilla, huone pimeänä, kylmät väreet menivät koko levyn ajan ja silloin viimeistään tajusi ettei tästä ihan pikkurahalla paranneta enää.
 
1. Signaalilähteenä modattu E-Mu 1212M äänikortti PC:ssä. Softapuolella toistoa hoitaa Foobar2000. Convolver plugin hoitaa halutessa huonekorjauksen. Convolverin kanssa yhteiseloa elää ECM8000+DEQ2496 kalusto. Pari CD-soitintakin löytyy hyllystä (Sonyn vanhempaa 'kunnon' soitinta ja Marantzin CD67). Nämä ovat käytännössä tyhjän panttina, koska kone vain hoitaa kaiken niin paljon paremmin. Kytkennät balansoituna (RCA-liitin on vitsi). Nad M3 integroitu on äänikortin perässä Cordialin piuhoilla. Ämyreinä Jamo - saatatte muistaa minut hifi-referenssinä - Concert 8 kaiuttimet. Piuhoina jotain peruskelatavaraa, mutta poikkileikkaus on aika tuhti. Kaiuttimet istuu Simexin tolpilla. Alimmista murinoista vastaa Velodynen SPL1000, joka hyötyy edellä mainitusta huonekorjauksesta.

2. Arvostan hinta/laatua. Laitteet olen hankkinut käytettyinä. Saundissa tykkään yleispätevyydestä. Tommy Emmanuelen livetaltioinneilta saa poimittua pienet huokaukset ja takin osumisen kitaran kuluneeseen puuhun mainiolla "paikalla olemisen" fiiliksellä. Toisaalta AC/DC tai Metallica-linjalla on potkua ja rähinää eikä kuuntelua viitsi lopettaa.

3. Ensimmäistä kertaa olen itseasiassa omaan settiin oikeasti tyytyväinen. Mikään ei harmita eikä mitään erityisesti tunnu puuttuvan. Äänikorttimodauksen jälkeen hurahdin (enemmän) erotteluun. Huomasin, että en itse kaipaa mitään pehmoiluja tai silotteluja. Jamojen magnesium-elementit on erittäin tarkkasointiset ja nyt äänikortinkin resoluutio on kohdallaan. Mitä tarkemmin kuulee äänen nyanssit, sitä 'musikaalisemmaksi' toiston koen. Soittimien luonne tarkentuu. Esim kitarasärö vaan on aivan eri kuuloinen kun kaikki särökomponentit erottuu. Se soittimen body ja käytetyn vahvistimen luonne alkaa tulla esiin aivan eri tavalla. Jokaisen erillisen soittimen seuraus on tämän ansiosta helppoa. Tämä on minusta 'musikaalista', kun toistosta saa kaikki nuotit korviinsa. Sainpas käytettyä kerrankin tuota kirosanaa sellaisessa yhteydessä, jossa sen kanssa voin elää ;)
 
1. CD-Soitin Accuphase DP-500, Levysoitin SME 10 / Benz Ruby3, RIAA Trichord Diablo + NCPSU, Viritin Accuphase T-1000, Vahvistin Accuphase E-450, Virtasuotimet Blacknoise, Kaiuttimet Dynaudio Evidence Temptation, Kaapelit HGA ja Ensemble

2. Laitteisto ei rajoita minkään musiikkityypin kuuntelua ja on rakenteeltaan laadukas.

3. Hankin nämä laitteet sillä korvalla, että olisin mahdollisimman pitkään tyytyväinen. Eli olen.
 
1: Listaus jäsenten profiileissa
2: Rasittamaton, iso ulotteikas kolmiulotteinen ääni.
3: Tyytyväinen, päivitykset tulisivat olemaan korkeintaan hienosäätöä ja onko se sen rahan väärti tässä vaiheessa ???
 
1. Profiilista näkee vehkeet

2. Miellyttäviä asioita ovat mm. äänen ilmavuus ja helppous. Ääni irtoaa vaivattomasti.

3. Olen tyytyväinen. Pientä viilattavaa aina löytyy.
 
1.Oma laitteistosi?

CD-pyöritin : Sony CDP-XB930QS
DA-muunnin: Benchmark DAC1
Etunen: DIY Orion aktiivisuodin, DACT askelvaimennin, Bent Audio kaukosäätö
Vahvistin: 12 kanavainen ATI 6012
Kaiuttimet: DIY, aktiivinen 3-tie Linkwitz Orion +
Kaiutinjohdot: QED silver anniversary M+T, QED original W+W
Välijohdot: DIY, Tasker C850 neutrik liittimin


2.Mitä asioita arvostat siinä?
- "koukuttavuus", houkuttelee kuuntelemaan musiikkia, laitteisto ja muu unohtuu
- korkean tason kompromissi ja yleispätevyys, loistava akustisella hyvin äänitetyllä mutta myös kompressoitu nykymeno toimii hyvin

3.Oletko tyytyväinen siihen?
Totaalisen. Tyytyväisyys kasvanut lineaarisesti vuosien varrella.
 
1.sony cd 3000 es,thorens 316 ortofon mc 20 super mk2 source.
aragon ksp24 etunen.
behringer cx 2310
behringer 1024deq-ssr42-visatonb200
dbx1215-ssr42-8x sls12.
2.Stereokuvaa, voimaa ja kohtuu alas asti ulottuvaa toistoa.
Lisäksi kohtuu jämyä ulkonäköä jossa turhat koristeet on jätetty HE-hörhöille.

aika paljon juuri noita.

3.tällä hetkellä,joo.
 
1. Kaiuttimet Duntech Princess, vahvistin Almarro A318B (kakkoslaitteena Leben CS300XS), CD Sphinx Myth 9, levysoitin Linn Sondek LP12, Dali Phono Preamplifier, Benz Micro Gold MC Gold rasia, RCA:t Crystal Cable Micro, kaiutinkaapelit Transparent The Wave 200.

2. Aiemmin vahvistimena Audionetin integroitu, joka erottelevuuden ja bassojen kontrollin osalta parempi kuin Almarro. Vaihdon syynä lähinnä vaihtelun tarve ja putkisoundin kokeilu. Nyky setissä hyvää iso, kohtuu erotteleva, läsnäoleva, hienostunut ääni. Kokonaisuus toimii mielestäni hyvin akustisesta fiilistelystä HC punkin raivokkaisiin energiapurkauksiin. Huonoa tietyillä uusilla äänitteillä alabasson määrä, syynä todennäköisesti ainakin osittain vahvistimen tehosta johtuva kontrollin puute.

3. Periaatteessa hyvin tyytyväinen, lähinnä suunnitteilla äänirasian vaihto ja ehkä CD:n päivitys uudempaan. Musiikkiserveri ja kunnon DAC harkinassa... ainahan se päivitys on miehellä mielessä... Lisäksi ajattelin kokeilla vielä Leben CS600:sta Almarroa vastaan. Leben CS 300XS lähtee kunhan ostaja löytyy, 2 x 15W eivät tahdo riittää Duntechien ajamiseen.
 
1.Oma laitteistosi?
CD: Wadia 23
images

Vahvistin: Krell KAV 300i
images

Kaiuttimet: VonSchweikert VR4 gen II
images


2.Mitä asioita arvostat siinä?
Neutraali taajuusbalanssi, L E V E Ä stereokuva ja hyvä dynamiikka.

3.Oletko tyytyväinen siihen?
Kyllä. Sama laitteisto ollut käytössä vuodesta 1998.
 
1.
Äänilähde: PC + foobar2000 + Pop Pulse PC Link II transport
Digitaalipiuha: Joku bulk XLR piuha
D/A Muunnin: Benchmark DAC-1
Välikaapelit: Nordost Red Dawn XLR
Vahvistin: NAD M3
Kajariletkut: Via Blue SC-2 banaaneilla
Kajarit: Dynaudio 72SE
subbari: BK XLS-300

2. Stereokuva ja kaiuttimien poissaolo musiikista, sekä bassopään kontrolli ja auktoriteetti. Bassopää toimii mielestäni erittäin hyvin siihen nähden, että missä tilassa nämä kalut soivat. Tähän on päästy huolellisella kaiuttimien ja kuuntelupaikan sijoittelulla. Vahvarilla lienee myös osuutta asiaan. Yleispätevyys ja ärsyttämättömyys on myös laitteistoa kuvaavia adjektiiveja.

3. Eipä tuossa nyt oikein parantamisen varaa keksi. Tekisi mieli kokeilla kajarina jotain isompaa dynyä/eposia/dalia/usheria ja kokeilla, missä vaiheessa huoneen akustiikka tulee vastaan. Voipi olla, että aika rajoilla mennään jo.
 
moukkunen sanoi:
1.Oma laitteistosi?

2.Mitä asioita arvostat siinä?

3.Oletko tyytyväinen siihen?

:)

1. Bang & Olufsen Beolab 5 kajarit, Beosound 9000 CD/radio

2. Yksinkertaisuus. Kajareitten massiiviset voimareservit, dynamiikka. Kaiuttimien huone-akustointi.

3. Olen erittäin tyytyväinen. "This is a keeper!" :D
 
1.Oma laitteistosi?
-Levysoitin -varsi -riaa on Technicsin SL1000mk2P kombinaatiossa, rasiana Nagaoka MP-500, piuhana vahvistimelle jokin Yle:ltä tullut rca
-CD-soitin Onkyo Integra dx-7711, piuhoina diy Schulzin rca
-Vahvistin Primare A-10 ja kaiutinpiuhoina Zu St.Julian
-Kaiuttimina Gradient Prelude

2.Mitä asioita arvostat siinä?
Käytön helppoutta, laajaa ja tarkkaa äänikuvaa, sitä miten lähellä cd on LP:tä (erona lähinnä äänen ohuus/kylmyys), kaiuttimien integroitumista tilaan, kaikki toistuu varsin hyvin levytyksen laadusta riippumatta ja kuunteluväsymystä ei ilmene.

3.Oletko tyytyväinen siihen?
Viimeaikoina vähemmän, tuntuu että Primare on toiston tulppana ja informaatiota jää matkalle, semmoista läpinäkyvyyttä, ilmavuutta, dynamiikkaa ja läsnäoloa kaipaisin ääneen lisää. Lisäksi äänikuva voisi sisältää enemmän syvyyttä. Nyt aina välillä toisto väläyttelee parastaan ja läsnäoloa löytyy niin että voisi luulla olevansa studiossa bändin kanssa ja sitten taas välillä ei, ikäänkuin ollaan siinä ääninirvanan rappusilla ovea nykimässä mutta ei aukea.
Toisaalta niitä alempia taajuuksiakin olisi kiva kuulla, mutta tila tulee vastaan pahasti.
 
Back
Ylös