Harmoonit

Karhu

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
948
No niin, onko täällä muita harmoonin vinguttajia? Kokemusta on vain Kangasalan urkutehtaan soittimista. Ovat saaneet bassopuolen toimimaan noissa mitä olen soittanut, miellyttää kovasti. Onko kellään kokemusta muista vekottimista? Kiinnostaisi varsinkin vanhat ranskalaiset tyyliin Alexandre, Debain, Mustel, levyiltä kuunneltuina aivan loistavia.

Kuvia laitan kehiin jos joku vaatii :D

Tuleekohan tästä lyhyt keskustelu...?
 
Harmoonit :)

Harmonin soittokokemusta ei ole sitten kansakouluvuosien :) mutta kyllähän se hieno soitin on - Niilo Nuori sellaista soittaa Unpluggedillaan, ja taisipa Nico-vainaakin sellaista soitella levyillään.

Sitä vaan tässä mietin, jotta (analogi)syntetisoijaketjua täällä ei vielä olekaan... voiskohan sellaisen integroida tähän? :D
 
Juu, ja löytyy Waitsiltakin.

Tähän mitään synteettistä sotketa :mad: Vaikka olis mitä analogiaa
 
Noh, hienoa kun joku vastaa, mutta kuka on Nico-vainaa? Pitäis varmaan tietää mutkun tulen tuolta klassisen puolelta.
 
Harmonium

5 pisteen vinkki: Velvet Underground & Nico (tuo Andy Warholin uljas ääniveistos)
 
Nico lauleskeli Velvet Undergoundin debyytillä, sangen kohtalokas (ja monen mielestä takuulla jopa kolkko) ääni daamilla. Tuolta lisää infoa:

http://wm06.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=&sql=11:0ifwxqr5ld6e

Omasta hyllystä löytyy daamin soolotuotannosta vain debyyttinsä. Kuuluisaa lättyä Marble Index en ole vielä uskaltanut ostaa kun kuulostaa eräällä kokoelmalla olevan yhden biisin perusteella aivan järkyttävän synkältä ja ahdistavalta musalta. Ei rokkia ollenkaan vaan semmoista oikeata kammottavaa goottimeininkiä.
 
Juu, tuo merkkiteos (ei hymiötä) on jäänyt kuulematta, tilaukseen. Kolkko ääni ja harmooni naitettu, yllättävää :D
 
Juu, Mallas saattaa olla hyvinkin oikeassa - mutta ei kai tuolla Velvet Undergroundin debyytillä harmoonia ole? Täytyisi kaivaa hyllystä ja kuunnella mutta muistaakseni ei ole. Eli harmoonia vasta Nicon jollain/joillain soololevyillä (kuten Mallas totesikin). Esim. tällä nyt soivalla debyytillä taitaa kappaleessa "Little Sister" soida taustalla harmooni. On kyllä todella alas miksattu joten en ole asiasta ihan varma. Joka tapauksessa jos Nicon tuotantoon haluaa tutustua ja klassisen puolelta asiaa lähestyy niin tämä soolodebyytti ehdottomasti suositeltavampi kuin Velvet Undergroundin debyytti joka toki muuten on popmusiikin historian kannalta sata kertaa merkittävämpi. Mutta aika karua musaa tämä "Chelsea girl" on, kitaraa, jousia, huilua eikä edes rumpuja ja melkoisen ankea tunnelma. Aika kapea tulkinta-ala daamilla on. Kohtalokasta, kolkkoa, kaukana hilpeästä.

Karhu: kuuntele tuolta klipit. Kyllä noista jo voi päätellä uppoaako:
http://wm06.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:w9fixqe5ld6e
On tää omalla kierolla tavallaan oikeastaan aika hieno.
 
Noh, alkaa olla hälläväliä missä se harmooni oli, mutta noihin levyihin pitäisi tutustua.
 
Harmoni

Aivan, ei siellä VU&Nico'lla sitä harmonia esiinny. Intialaiseen pumppu-urkuun Nico-tyttösemme hurahti hieman myöhemmin. Tuosta viehättävästä soittimesta sanottiin, ettei se ollut koskaan vireessä edes keskenään, saatika muun bändin kanssa. Mutta kun Nico tykkäsi sen äänestä.
 
Heh, hauska juttu. Toi on selvästi daamin myöhäistuotantoa joka ei ole itselleni tuttua. Vois olla kyllä kiinnostavaa kamaa, Nico nyt eleli ihan omissa maailmoissaan - ja mömmöissään...
 
Vs: Harmoni

Mallas sanoi:
Aivan, ei siellä VU&Nico'lla sitä harmonia esiinny. Intialaiseen pumppu-urkuun Nico-tyttösemme hurahti hieman myöhemmin. Tuosta viehättävästä soittimesta sanottiin, ettei se ollut koskaan vireessä edes keskenään, saatika muun bändin kanssa. Mutta kun Nico tykkäsi sen äänestä.

Yksikään harmooni koskaan ei ole ollut koskaan täysin vireessä, muuta se ääni... joskus.

Mulle tuli harmooniherätys kun kuulin Timo Alakotilan soittoa barokkimusiikissa Kreeta-Maria Kentalan kanssa. JPP ei ole koskaan potkinut sillä lailla.
 
Karhu sanoi:
Noh, hienoa kun joku vastaa, mutta kuka on Nico-vainaa?

Lopultakin tajusin tämähän on Absolutely Fabulousin Patsy.

Ja jos joku joskus on soittanut harmoonia niin saa edelleen ilmoittautua.
 
Mummolassa tuli aikanaan alle kouluikäisenä soiteltua sellaista jaloilla poljettavaa mallia, jossa oli hauskat soundit, varsinkin bassopäässä. Erilaisia äänikertoja sai aktivoitua vetämällä vipuja ulospäin. Oli ensimmäinen kerta kun meikäläinen hurahti soundifiilistelyn maailmaan. Ja opetteli soittamaan jaakko-kullan korvakuulolta. Sille tielle jäin.
 
Back
Ylös