Harman Kardon vs Cambridge Audio vs Squeezebox

  • Keskustelun aloittaja JWB
  • Aloituspäivämäärä

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Ehtoota

Foorumia jo tovin aktiivisesti lueskelleena arvelin kysellä mielipiteitä laitteista HK HD 990 cd-soitin, CA 740C/840C ja Squeezebox. Tällä hetkellä laitteistona toimii Squeezebox classic -> CA 640A v2 -> Usher v-601. Laitteet ovat siis vielä hyvinkin rajoittuneita. Tosin tuntuu siltä, että kyllä näistäkin mukavaa ääntä irti saa kun vaan sattuu sopivat palaset kohdalle. SB on toimintaidealtaan hieno ja sopii melko hyvin nykyisille kuuntelutottumuksilleni. Mutta jo jonkin aikaa on kuitenkin poltellut cd-soittimen lisääminen settiin, sillä levyiltähän sitä musiikkia jo muksunakin kuunneltiin ja varsinaisen soittimen kanssa on ainakin minun helpompi keskittyä levyyn kokonaisuutena. Nuo H/K:n ja CA:n koneet ovat jääneet mieleen koska niissä on mahdollisuus käyttää myös daccina muille laitteille, esim Squeezeboxille. Varsinainen kysymys kuuluukin, kuinka nuo soittimet vertautuvat toisiinsa äänellisesti ja rakenteellisesti. Tuota H/K:n soitinta pääsin tänään näpelöimään ja hieman kuuntelemaankin, mutta tilat ja oheislaitteet tietenkin hurjan erilaisia liikkeen ja kodin välillä, joten varsinaista kuvaa soittimen äänestä oli vaikea muodostaa. CA:n laitteissa kiehtoisi sama lookki vahvistimen kanssa, oletettava synergia sekä tietty kaken yhteensopivuus.

Lisäksi kiinnostaisi kuulla, onko joku päässyt vertaamaan Squeezeboxin ääntä noihin soittimiin, saisinko myös sen käyttöön merkittävää parannusta H/K:n tai CA:n soittimien daceilla. Olen myös silmäillyt hieman noita erillisiä dacceja, esim DacMagic, josko niillä saisi petrausta ääneen ja jättäisi cd-soittimen hankinnan tuonnemmaksi.

Siinäpä sitä, toivottavasti jollakulla olisi näistä kokemuksia, joita täällä haluaisi jakaa.

JWB
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
No niin, keskustelu on ollut vilkasta, mutta taidan silti hypätä tähän väliin. :) Kuvittelin, että kyseiset laitteet olisivat hyvinkin tuttuja foorumin väelle, mutta lienevätkö kuitenkin liian mainstreamia. Tuossa kerkesi joku toinenkin aloittaa threadin hieman vastaavasta aiheesta ja sinne onkin tullut mielenkiintoisia ehdotuksia käytetyistä laitteista (Audionet). Ei ole tapana ruikuttaa, mutta, eikö kenelläkään ole mitään sanottavaa HK 990 cd:n tai CA:n soittimien daceista suhteessa toisiinsa/Squeezeboxiin? Edelleen kiehtoisi ajatus kelvollisesta soittimesta, johon voisi kytkeä myös esim pc:n, ps3:n tai Squeezeboxin. Musiikkimakuni on erittäin laaja klassisesta blackikseen ja konemusaankin. Joten jonkinlaista yleispätevyyttä olisi siis hakusessa ja toki olisi plussaa jos soittimessa olisi jotain "reservissä" muun laitteiston kehittymistä varten.

JWB
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Itse koen tuon Squeezeboxin DVD-soittimien tasoiseksi äänilähteeksi, mutta monille se tuntuu kelpaavan. SB on siis hieman tummempi ääneltään kuin oikeat CD-soittimet ja monien mielestä se saattaa olla vain eduksi kun ei tule kuunteluväsymystä. CA 840C on hieno soitin (ja samalla hyvä DAC), mutta kuten arvasitkin CA kärsii vähän mid-end -maineestaan, eli se leimataan usein halpalaitteeksi ja kaikki eivät pidä niiden yläpään kirpeydestä ja hieman kliinisestä soinnista. Nämä ovat toki makuasioita, joten kannattaa kuunnella itse. Tuo toisessa ketjussa mainostettu Audionet on sitten jo eriluokan soitin, mutta ilmeisesti niissäkin on omat vikansa.

Jos haluaa vinkin, niin kyttäisin myyntipalstaa jos budjettiin mahtuvia hieman kalliimpia laitteita tulee käytettynä näköpiiriin, kuten Stello, Copland jne.

Joku muu jatkakoon...
 

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
9 600
Kaupunki
Oulu
HK:n cd-soittimia on sanottu aika pehmeäsoundisiksi ja ne varmaan kelpaavat monille musiikin nautiskelijoille, varsinkin hieman pienimuotoisemman musiikin kuuntelijoille, mutta jos kuuntelee paljon rytmimusiikkia tai rokkia yms. niin varmaan CA on parempi vaihtoehto, sillä siinä on enemmän terävämpää rytmiä ja pauketta mukana. Toisaalta jos muu setti on hyvin analyyttinen ja terävä soundiltaan voi HK mukavasti tasapainottaa kokonaisuutta, tämäkin on osittain myös makuasia. Luulisin kuitenkin, että CA:n soitin olisi paremmin kotonaan CA:n vahvistimen ja Ushereiden kanssa...
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Kiitos kommenteista. Kyllähän se noista vaihtoehdoista tuo CA 840 kiehtovimmalta tuntuisi. Tällä seudulla (Joensuun ympäristö) ei vain taida olla paljon mahdollisuuksia kuunnella liikkeissä CA.n laitteita. Saati, että kotiin saisi kuunteluun. Ja omalla paikkakunnalla kodinkoneliikkeissä on vain dvd-soittimia kun "niillähän soittaa kaiken mahdollisen".Noh, pohdinta ja etsintä jatkukoon.
 
Ylös