Hankalat "hifi- levyt"

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 208
Kaupunki
Korvessa
Avaan uuden ketjun ja tähän ketjuun on ajatuksena laittaa tarinaa levyistä mitkä vaativat laitteistoltasi jotain. Nyt kyse ei ole "vain" ajoituksen ja rytmin toistumisen saralla malliin flättis...

Ajatuksena on kertoa jostakin, tai joistakin äänitteistä jotka hyvällä laitteistolla kuulostaa siltä/tältä. Voit siis kuvailla mitä levyltä pitäisi kuulua.

c47979a9o1q.jpg


Tämä levy soi sitä paremmin mitä laitteistoni resoluutio on parantunut. Sophie B. Hawkinsin levyt vaativat myös laitteistolta.
 
Noin pikaisesti mieleen tulee Peter Gabrielin So vinykkänä. Levyltä löytyy paljon sellaista mitä silloin aikoja sitten ei edes kuulunut kun tuon ostin.Heinoja kikkoja taustalla ja upea tunnelma. Ja ässät ei armahda jos joku mättää mutta mikäli kaikki on ookoo toi soi hyvin paria biisiä ehkä lukuunottamatta ;). Mercy Street on hieno kappale! Ja Sepon Mecalla se toimii hyvin, Hortensialla täällä mulla siedettävästi :)
 
Kraftwerk.

Kraftwerk on sähköiseltä aikakaudeltaan hyvin ongelmallinen toistettava. Koska referenssiä ei ole puhtaasti elektronisen tavaran kanssa, niin on vaikea tulkita mikä on "oikea" toisto. Olen yhä sitä mieltä, että Kraftwerk kuulostaa parhaimmalta BBX 485 -kajareilla ja vanhalla Sonyn soittimen ja Luxmanin L-435 -vaffin yhdistelmällä. Nykyinen settini ei klassisella orkesterimusiikille viritettyine olemuksineen saa aikaiseksi vastaavaa tunnelmaa.

Ehkä kyse on nostalgiasta, mutta kuitenkin...

t. jjahifi
 
Minulla tulee mieleeni vain yksi hankala kappale, ei kokonaista levyä.

Radiohead - no surprises.
Vaatii onnistuneelta toistolta todella paljon laitteistolta.
Todella paljon kirkkaita ääniä, syvä melodinen bassokuvio, laulu ja kitarat.
Monilla soittaa keskialueen ok, mutta kirkkaimmat jää himmeäksi ja bassojen erottelu uupuu ja vetää yksinuottiseksi.
Sekä näiden kaikkien erottelu vaativaa.

My reference song number 1

Kerran olen kuullut niin etten löytänyt moitteen sijaa 8)
 
Queen Of The Stone Age - Songs For The Deaf

Toi cd vaatii suht hyvät laitteet, et tukkoisuus häipyy. Tota tulee käytettyä myös testi cd:nä.
 
musta kaikki "hifi-levyt" on hankalia.
 
Tawe sanoi:
musta kaikki "hifi-levyt" on hankalia.

Avaan uuden ketjun ja tähän ketjuun on ajatuksena laittaa tarinaa levyistä mitkä vaativat laitteistoltasi jotain. Nyt kyse ei ole "vain" ajoituksen ja rytmin toistumisen saralla malliin flättis...
 
Back
Ylös