Halvat MC rasiat

  • Keskustelun aloittaja shellraiser
  • Aloituspäivämäärä

khx100

Käyttäjä
Liittynyt
9.8.2006
Viestejä
104
Minulla on noista tuo Micro-Benz ja ihan tyytyväinen olen siihen ollut, En kyllä pysty mitään vertailuja esittämään mihinkään muuhun rasiaan, kun oma soittimeni oli muutaman vuoden käyttämättä ja ostin tuon ihan vaan mutu pohjalta.

Sen olin huomaavinani, että jos soittimessa on kevyt äänivarsi niinkuin itselläni, niin rasian mukana tullut lisäpaino kannattaa asentaa.
 
S

shellraiser

Tuollainen Benz löytyi ebaysta huokealla, nyt mun pitäisi enää selvittää, että kumpi, Low vaiko High output?

http://phonophono.de/YA92001_180_e.php3?Kennung=


http://phonophono.de/YA92002_180_e.php3?Kennung=

RIAA muuntaja on vahvistimessa, joka on Yamaha AX-500 Natural Sound jostakin 80 luvun lopusta. Mulla on vahvistimen specsit PDF:nä, mutta kun en mä reppana ymmärrä niitä. Eli viitsiskös joku ystävällinen asiantuntija neuvoa, että kumpi rasia saattaisi olla parempi?
 

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 128
Kaupunki
Orimattila
Jos sulla on vahvistimessa MC-tasoinen levysoitinliitäntä, niin ota low output -rasia. Kevyemmät käämitykset kiitos vähempien kierrosten. Pitäisi olla soundiltaan parempi.

Ainakin noissa edullisemmissa HOMC-rasioissa on ollu lievää taipumusta rasittavuuteen. Sanoisin, että alle kolmen sadan euron hintaluokassa MM on usein parempi/tasapainoisempi vaihtoehto, mutta enpä ole vielä kaikkea ehtinyt kuulemaan.
 
S

shellraiser

Kiitos.

Hieman epäilinkin jotain tuollaista, sen takia alun alkaenkin rupesin asiaa tiedustelemaan.

Joo, on tossa vahvistimessa MC vaihtoehto.
 

pölsä

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2008
Viestejä
3 735
Kaupunki
Kangasala
Minulla on ollut Denonin halpa DL160 HO-MC äänirasia muutaman kuukauden ajan. Äänenlaatu on mielestäni ihan hyvä, tosin ainoa vertailukohta on n. 20 v vanha Audio Technican MM-rasia. Jossakin on mainittu, että tuon Denonin ääni olisi hieman räikeä yläpäässä, mutta itse olen huomannut lievää kireyttä keskialueella vain tosi kovaa kuunnellessani. Tuo hienoinen kireys voi silloin toki johtua jostain muustakin äänentoistoketjun komponentista. Ja muutenkaan en kuule yli 15 kHz taajuuksia, joten ehkä sekin lisää äänirasian äänen miellyttävyyttä :)
 
Ylös