Halpoja uusia vinyylejä

Mika

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
819
Moi,

Aloitan oman urani Hi-FI harrastajien keskustelupalstalla räväkästi. Mistä saa halvalla uusia äänilevyjä? Näin tuoreena vinyyharrastajana olen vielä järkytyksen tilassa noiden levyjen hintojen suhteen. Kyllä äänilevy pitää lähtee alle 20 euron postikuluineen. Saa se alle kympinkin maksaa, mutta tuosta voinee nähdä vain märkiä unia. Joskus kyllä käy mielessä, että eikö ne klassikkolevyt ole jo myyty sataan kertaan erilaisina versioina, jolloin alennusmyynti olisi paikallaan.
 
No jos vaan jaksaa odottaa postipojan polkemista niin itse suosin Euroopan Ebayta, eli Brittien www.ebay.co.uk ja Saksan www.ebay.de
Jos haluat vain uusia niin valitset sielt vasemmalta sivusta "music" sitte "records" ja condition kohdasta "new" niin ei tarvi etsiä käytettyjen seasta.

Myös kotimainen Vinyyliklubi kannattaa tsekata www.vinyyliklubi.com
 
Kannattaa muistaa, että postikulut ovat yhden vinyylin kohdalla aina kohtuuttoman suuret (myös Suomen sisällä). Eli kerralla kannattaa aina tilata useampi levy. Halpoja ostopaikkoja en osaa neuvoa tarkemmin, kun ei ole tietoa että minkä genren musiikkia on haussa.
 
Hyvinvarustetuista levykaupoista, kuten Äx ja Tampereella Swamp, myyvät myös edullisia uusinta julkaisuja. Tosin jos ei pääse paikan päälle hakemaan, ei niistäkään iloa ole. Mikäli omalla paikkakunnallasi on levyjä myyvä liike, voi heitä pyytää tilaamaan levyjä itselleen muiden tilaustensa yhteydessä.
 
Sehän se just onkin, että vinyköitä ei alelaareista löydy. Itse ostin juuri Nokian ruokakaupasta Type o Negativen uusimman cd:n 6 eurolla, sen päivän haluaisin nähdä kun saman saisi vinyylinä edes alle kympillä. :p
 
Ja tästä syystä ostankin vinykkäni aina käytettynä ja hopeakiekot alelaareista. Ei noiden uusien hintoja pysty millään laittamaan.
 
Tuntuu, että vinykkähinnat ovat vieläpä kasvussa. Tuossa kyselin parin vinykän tilausta Äxään, kun moisia ei valikoimassa suoraan ollut, niin järjestään olivat 22,90e tai enemmän.

Voisivat levy-yhtiöt hiffata, että suuret vinyylipainokset tulevat halvemmaksi tehdä kuin suuret mukinalus-painokset ;)
 
Eilen löysin tämmöisen sivuston:

http://www.lpcdreissues.com/

Pitää tilata tuolta jotakin lähiaikoina.

Äksä on minusta hyvä paikka tilata LP:itä. Ja jos maksaa etukäteen tilisiirtona tai paypalilla, niin ei ole isot postikulutkaan lätyillä.

Uusintajulkaisuiden kanssa on hintavertailu paikallaan ennen ostoa. Esim: Led Zeppelin - The Song Remains The Same 4LP:n boxi oli halvin Swamp musicilla.
 
Katos vaan. Näyttäs olevan ihan mukavasti hyviä levyjä tarjolla!

J
 
tunt001 sanoi:
Eilen löysin tämmöisen sivuston:

http://www.lpcdreissues.com/

Pitää tilata tuolta jotakin lähiaikoina.

Äksä on minusta hyvä paikka tilata LP:itä. Ja jos maksaa etukäteen tilisiirtona tai paypalilla, niin ei ole isot postikulutkaan lätyillä.

Uusintajulkaisuiden kanssa on hintavertailu paikallaan ennen ostoa. Esim: Led Zeppelin - The Song Remains The Same 4LP:n boxi oli halvin Swamp musicilla.

Tuo lcdreissues.com on kyllä mainio paikka. Itselle en vinyyliä ole sieltä hankkinut mutta varmaan 50 kpl progea ja muuta kivaa. Tosi hyvät hinnat ja loistava palvelu.
 
Suosittelen kiertämään erilaisia osto/myynti liikkeitä. Ja myös kirpputoreja. Sieltä löytyy joskus ihan helmiäkin.
Esim itse eilen CCR:n originaali vm 1972 hinta 1€! Ja etsivähän tietysti löytää?
 
Täällä on normaalihintaisten seassa paljon edullisiakin:

http://www.vinyl.com/

Esim. vaikkapa tämä mainio urkujazzlätty:

http://www.vinyl.com/product_id/LPATLA1494

Tai tämä voodootohtorin klassikko:

http://www.vinyl.com/product_id/LPATCO33-362

Tuossa alimmassa semmoisia aloittelevia täysin tuntemattomia muusikoita kuin Eric Clapton, Mick Jagger, Bobby Keys, Derek and the Dominoesista tutut Bobby Whitlock, Carl Radle ja Jim Gordon, torvissa Memphis Horns jne...ja upea Gatefold-kansi!
 
jussipaita64 sanoi:
Itse suosittelen ehdottomasti tätä:

www.musicstack.com

Homma pelaa, olen 20 levyä tilannut mm. saksasta.

Samaa itsekin suosittelen. Homma toimii hienosti ja olen tilannut tuolta saitilta jo toista sataa levyä, nytkin on muutama levy postissa odottamassa. Toinen hyvä paikka on seurata ebay:tä jos on joku tietty artisti kyseessä. Suomalsisten divarien ongelma on että myyvät usein tosi huonokuntoista tavaraa kallillla ja tilaamalla ulkomailta saa mint tai excellent kuntoisia levyjä postikuluineen halvemmalla kuin divareista. Lisäksi valikoima ulkomailla on ihan toista luokkaa kuin suomessa.
 
Itsekin tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa nyt Musicstackia kun äkkäsin sieltä erään levyn jonka missasin ebayssa hinnan kohottua taivaisiin. Tuolta se lähti puoleen hintaan siitä. Levy ei ole vielä saapunut mutta M/M kuntomerkintä lupailee varsin hyvää.
 
Metallipulju Firebox tarjoaa kuun loppuun -20% kaikista tuotteista.
esim. 17,90€ hintainen vinyyli maksais 14,30€ ei paha...

Olisko Tampereen alueella kimppatilausta? Privailkaa jos kyllä
 
Hmm, tuolla olis tarjolla:

ANTTI TUSKA & VÄHÄMIELISET: KOSMISTA SUHINAA (7'')

Nimen perusteella lupaava...
 
Back
Ylös