Halpis Technics käy ylikierroksilla

Vynil

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 786
Kaupunki
LPR
Putsailin ja kunnostelin tuossa kaverin vanhaa Technics sl-303 soitinta, että jos siitä vielä sais jotain.
Orkkis hihna oli kadonnut joten tilasin siihen uuden hihnan tuolta saamien specsien mukaan ->http://www.turntablebasics.com/belts/technics.html

Muuten ihan hyvä, mutta tilaamani hihna on aivan liian lyhyt eikä käy ollenkaan päälle. Onneksi tuli tilattua toinenkin vähän pidempi hihna samalla ja sillä sain soittimen pyörimään. Mutta soitin käy silti aivan ylikierroksilla. 33rpm on 45rpm ja 45rpm on jotain vielä nopeampaa.
Onko soittimessa jotain muutakin vikaa vai johtuuko tuo ylikierroksilla käyminen siitä, että tuo toinenkin hihna on liian lyhyt?
 
Jos remmi kulkee ylipäänsä oikeassa kohdassa - vetopyörän keskellä - ei pienestä pituusheitosta pitäisi seurata mitään erityisen dramaattista. Tecnareihin (ja useimpiin muihinkin japsisoittimiin) menee tyypillisesti sellainen 185-milliseksi speksattu remmi. On mahdollista että soittimessa on nyt jotain muuta vikaa, lähinnä nopeudensäädössä / moottorin ohjauksessa.


http://svalanderaudio.com/vinyl/remmareng.php#jfb
 
185mm remmi on päällä ja pikkuoravat laulaa joka levyllä. Eli vika on siis muualla kuin remmissä.
Pitänee ronkkia tuota laitetta lisää...
 
Tuntematta soitinta sen enempää, jos soittimen nopeuden valitsin on sähköinen, koeta putsata nopeudenvalitsimen kytkin ja jos tuossa on nopeuden hienosäätimet, niiden säätöpotikat. Hihnan väärä pituus ei ainakaan tässä tapauksessa kasvata pyörintänopeutta.

Jos tuossa pelissä on sen sijaan "vanhaan malliin" mekaaninen nopeuden valinta, eli nopeusvalitsin toimii mekaanisesti heittämällä hihnaa vetomoottorin akselilta toiselle, voi kuitenkin liian pitkä hihna olla syypää.
Remeli ei vain suostu nousemaan ohuemmalle vetoakselille. Tarkista toki ensi, että hihna on mekaanisen hihnannostimen "haarukan" sisällä.

Hyvä syy ostaa originaaliremmi (tiedän kyllä, että se on joskus hyvin vaikeaa).

-128-
 
Back
Ylös