Halpaa askia Pioneer PL-115D-soittimeen?

ToKa

Hifiharrastaja
Liittynyt
10.9.2006
Viestejä
2 362
Tutulla on Pioneer PL-115D -soitin jossa on Ortofonin F15-rasia (F15E-neulalla?). Neula on saanut kovasti hittiä ja aski kaipaisi uutta neulaa. Onko vintage-tietäjillä kokemusta, että millaisesta askista on kysymys? Kannattaisikohan tuohon lähteä tilailemaan tarvikeneulaa vaikka täältä, vai kenties uutta rasiaa ja unohtaa tarvikeneulat esimerkiksi täältä?

Rasiasta tietoa myös täällä.

Vai mahtaisikohan kannattaa katsella muualle ja jotain toista rasiaa? Jostain lueskelin, että Gradon Black/Green olisivat toimineet tuossa loistavasti. Vai lähteäkö AT:n suuntaan?

Kyseinen soitin ei halua varren nokkaansa kallista rasiaa joten ihan "muutamista kympeistä" puhutaan.
 

bona

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2008
Viestejä
3 438
Kaupunki
Porvoo
Minulla on samainen PL-115D soitin jossa tällä hetkellä kiinni Rega Elys rasia, varasoittimessani PL-112D on juuri tuo Ortofonin F15 rasia. Kun kelkan vaihtoon menee muutama sekunti niin olen silloin tällöin käyttänyt ortofonia tuossa 115D soittimessa. Ainakin verrattaessa Elykseen niin siinä on todella ohut ja kihisevä soundi.

Minun mielestä ei kannata lähteä neulaa vaihtamaan vaan hanki mieluummin uusi rasia, gradoja/at en ole kuullut ks soittimessa, ortofonin om-3e kylläkin eikä kuullostanut kovinkaan pahalta.

Huomioi kuitenkin että Pinohiiren rasiakelkka on sisämmitaltaan kapeampi kuin jotkut rasiat, eli tarvii korokepalan väliin, muuten jää keikkumaan reunojen päälle. Esim. kaikki rasiat jossa kiinnitysreikien sijasta pelkät hahlot pitäisi mahtua hyvin.
 
Ylös