halpa ja hyvä CD- soitin?

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Itse en tiedä cd soittimista juuri mitään. Mikä mahtaa olla cd soittimien budjetti ihme? samalla tavalla kuin esim tuo (kiistelty) AT95e rasia vinyyli puolella. Siis sellanen jonka kanssa ei mitään Dac:kkia käytettäisi
 
itselläni on Denonin DCD-735, ja itse olen pitänyt kovasti. Vaivaton käyttää, lukee kiitettävästi naarmuisetkin levyt, optinen ja koaksiaalilähtö, tietenki myös rca, ja laitteen D/A-muunnin on parempi, kuin H/K:n AVR 132:n oma.

Saa alle satasella varmasti käytettynä, kun vaan jaksaa etsiä.

Tiedä sitten minkätasoista hifiä haet, mutta tuo on varmasti halpa, eikä tarvi nopeasti ulkoista DACcia.
 
Modifioitu Playstation ykkönen. Muuta ei tule kyllä mieleen noin halvalla.
 
Sony DVP-NS900v SACD/DVD on cd-soittimena ihan kelvollinen, ja bonuksena toistaa
SACD:t ja DVD:t. Myöhempiä versioita ainakin NS-905v. Näitä liikkuu käyttettyjen markkinoilla
satasen pintaan.
Ja on käyttäjää kohtaan ystävällisempi kuin modatut Pleikat, jotka kylläkin vinkeitä
ja hyvin soivia laitteita.

Rega Planet cd-soitin myös oiva peli hopeakiekkojen pyörittämiseen, hyvä ääni ja
varmat toiminnat.
 
Rega Planet on kallis. Sonyllä on ne edesmenneet malliston yläluokat kyllä hyvässä maineessa. Kukaan ei ole vielä tuputtanut Cambridge Audiota? Eritoten sitä halvinta 340-sarjalaista, mikä väittämän mukaan vetää vertoja liki malliston isommilleen. Tuossa näkyy olevan halvalla 640C, kun kerran kysäistiin halpaa ja hyvää.

Linkki myyntiosioon:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?63727

Aina löytyy parempia ja huonompia. Sitten kaikki ovat vielä erilaisiakin! :-X

Mukavaa pääsiäistä kaikille.

Yst. Terv.
-svoo-
 
Kiitoksia vastauksista. En ole varsinaisesti hankkimassa uutta cd soitinta, vaan sivistämässä itseäni. Ps3 kelvatkoon mulle (ellen tietty rikastu yllättäen)
 
Ääneltään hyvä on Nad c-515bee jos vaan tulee toimeen pienten omituisuuksien kanssa, esim levykelkka vetää ittensä sisään ennekuin kerkiää levyä vaihtaa. Mutta ääni tosiaan hintaisekseen hyvä.

Terveisin Olli Leivo.
 
Taisi olla aikaisemmin oma ketjukin PS3:n kelvollisuudesta pyörittimeksi.
 
Joillakin tosiaan on hallussa(kehu) nuo vanhojen ketjujen aiheet. Mutta sen kai nuo tähdetkin kertovat.
 
ollileivo sanoi:
Ääneltään hyvä on Nad c-515bee jos vaan tulee toimeen pienten omituisuuksien kanssa, esim levykelkka vetää ittensä sisään ennekuin kerkiää levyä vaihtaa. Mutta ääni tosiaan hintaisekseen hyvä.

Terveisin Olli Leivo.

???Ei mulla ainakaan. Kannattaisikohan sun soitin käyttää huollossa.
 
Joo, minulla oli tuo Nad kaiketi maanantai kappale. Vuoden sisällä siihen on vaihdettu kertaalleen lukupää ja on nyt menossa
huoltoon tuon kelkan takia. Soitin oli itselleni väliaikais ratkaisu. Tällä hetkellä on hyllyssä jo piirua parempi laite.
Mutta kuten sanoin, ääni Nadissa on yllättävän hyvä.

Terveisin Olli Leivo.
 
Kyllähän PS3 cd-soittimen virkaa hoitaa, mutta suosittelen silti hankkimaan vaikka Nadin tai Marantzin edullisimman pään soittimen.

Itsellä on tuo PS3 ja olen sen laatua cd-soittimenakin testaillut. Soittimen omista analogialähdöistä saatava ääni on huonointa, mitä olen omassa setissäni kuullut. Ääni "raastaa korvia" rasittavuudellaan. Sen tähden blu-ray:n, DVD:n ja TV:n ääni tulee Panasonicin televisiosta RCA-lähdöistä. Sen DA-muuntimen laatu on yllättävän hyvä sellaisenaan, joten DAC:ia en kaipaa.

(Taitaa Panasonicin DA-muunnin olla samoja peruja kuin aikaisemmat maineekkaat Technicsin SMASH-muuntimet)
 
Kyllä halpaa ja hyvääkin voi olla( riippuen setistä). Kaverini Porissa soitteli levyjään halvan ja muovisen oloisen kotiteatterisysteemin kautta. Hän kun oli näitä ihmisiä joiden mielestä toistimella ei ole eroja. Ostin hälle huutonetistä vanhan ja tukevan cd-soittimen 20 eurolla. Kyllä kimpassa hämmästeltiin äänen parantumista, varsinkin basso-osasto tuli esiin.
 
Jos da-muunnin sattuu olemaan omasta takaa, niin sittenhän tomii äänenlaadullisesti moitteetta mikä tahansa DVD-soitin tai digilähdöllä varustetu CD. Olkoon omana esimerkkinä halpa kiinalainen DVD- "kulttisoitin" Yamakawa 715, jollaisen hommasin ihan viime vuosituhannen lopulla Saksasta. Laite oli vapaa rajoituksista ja soitti muutenkin kaikenlaisia audio/videofileitä, uusia ominaisuuksia tuli vielä firmispäivityksillä. Kestävyyttä ei passaa moittia silllä soitin toimii tänäkin päivänä, vaikka poweriosaan pitikin vaihtaa jokui elko muutama vuosi sitten. (Tuntuu että kaukoidän tuotteisiin on yleisesti saatu käyttöiän rajoitus huonoilla powerikonkilla).
 
Näinhän se menee. Tuossa kaverin dvd-soittimessa taisi olla oikeasti ääniasetukset pielessä. Mutta kun valikoista ei saanut selkoa niin vanha 80-luvun halpis-cd oli mainio ratkaisu.
 
Mulla on sekä PS3 että Cambridge Audio 640C V2 ja voin sanoa ettei tässä vertailuryhmässä PS3:lla ole mitään sanomista. Ihan kamala CD-toistin.
 
Vastauksista päätellen pitää ensin määritellä mikä on "hyvä". Varmaan käynyt selväksi, että hypätessä 500 euron tasolle cd-soitin voittaa ps3:sen selvästi. Toisaalta moukkusen määritelmä hyvälle taitaa maksaa hiukka enemmän ;)
 
Back
Ylös